לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום לימודים. אנו מאחלים לכל הגולשים שנת לימודים מוצלחת חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > השכלה כללית > לימודים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 26-03-2007, 23:21
  סימושאלה סימושאלה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.03.07
שאלה לגבי פיסיקה

שלום רב!
אני לומדת לבחינת הסיווג בפיסיקה שבטכניון. עכשיו אני בנושא של תנועה מעגלית ויש לי כמה שאלות:

1) לתבנית של מדחף הליקופטר ארבעה להבים שאורך כל אחד הוא 1.5 מ', והוא מסתובב במנהרת אוויר בקצב של 1500 סיבובים בדקה.
א: מהי המהירות הקוית של קצות הלהבים ב- מ'/ש'? (למה הם מתכוונים באומרם מהירות קווית? הרי המהירות שמבקשים ממני למצוא היא גם המהירות של כל להב בתנועה המעגלית).
ב: אל קצה להב אחד מחברים מכשיר למדידת לחץ שמשקלו 110 ג"כ. מה גודלו של הכוח הרדיאלי הפועל על המכשיר?

2) כביש לא מוגבה שמשטחו אופקי מוליך תעבורה במהירות של 96 קמ"ש. בכביש יש מעקם של 90 מעלות (מה זה אומר לעזאזל? שהמכונית נוסעת על גבה?!). מה חייב להיות אורכו המינימלי של המעקם, אם הכוח הרדיאלי הפועל על מכונית בעת מעברה בו אסור שיעלה על עשירית ממשקלה.
מה שאני עשיתי זה להשוות את הכוח הרדיאלי ל-m/10. אבל אני לא חושבת שאני יכולה לעשות כזה דבר בגלל שבזה אני בעצם משווה שני גדלים מסוגים שונים: גודל של כוח לגודל של משקל, וזה פשוט לא נראה לי נכון.

3) טבלת הסיבוב של גרמופון מסתובבת בקצב קבוע של 78 סבבים בדקה. כשמניחים על התקליט מטבע היא נותרת במנוחה, יחסית לתקליט, כל עוד אין מרחקה מן המרכז עולה על 7.5 ס"מ, אך היא מחליקה אם המרחק גדול מזה.
א: האם אפשר לדעת את הרדיוס של הגרמופון מסך הנתונים שמופיעים לעיל?
ב: את הרדיוס של הגרמופון אני מבטאת באמצעות R. האם לצורך ההשוואה של כוח החיכוך הסטטי של המטבע לכוח הרדיאלי שצריך להפעיל עליו כדי להזיזו, אני יכולה להשתמש ב-R= ס"מ 75? זה לא נראה לי הגיוני שהרי הכוח הרדיאלי צריך להיות לאורך הרדיוס של כל הגרמופון ולא רק זה שבגבולותיו המטבע מתחילה לזוז.

תודה רבה לכל מי שיהיה מוכן לעזור!
חזרה לפורום

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 07:40

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר