30-03-2007, 13:58
|
|
|
|
חבר מתאריך: 15.08.06
|
|
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי חטאב מת
פחות או יותר איך השירות בחיל רפואה,
אתה מעדיף פחות, או יותר? קשה לסכם בכמה מילים. תלוי מן הסתם מי אתה ומה מתאים לך, איך המרפאה שתיפול בה, איך הבסיס בו נמצאת המרפאה שתיפול בה, או שבכלל תישאר בבה"ד לתפקיד זה או אחר. האפשרויות רבות. בהרבה מקומות המרפאה יכולה להוות "אי של שפיות" בבסיס לא קל בכלל. הכרתי חובשים שנהנו מהשירות שלהם בבסיס שהוא באמת נוראי (לא אנקוב בשם כדי לא לפגוע באף-אחד), פשוט כי הם הצליחו "להתנתק". זה מן הסתם פשוט יותר כשאתה בבסיס פתוח...
חובשים בכל הבסיסים (אולי פרט לבודדים, לי לא עולה רעיון), צריכים לתפוס תורנות- משמע גם אם אתה בבסיס פתוח תצטרך לסגור, בסביבות הלילה בשבוע.
האפשרויות לקידום אם משקיעים מספיק
בתוך המרפאה ישנם תפקידים שונים, אני בכוונה לא אפרט כי זה ישמע לך נורא משעמם ומוריד מוטיבציה, וגם תפקידים שדורשים הכשרה נוספת- אחראי מרפאה (בקצרה, אחראי על הפן הניהולי ועל חניכת החובשים והתורנויות שלהם, פעמים רבות זה איש קבע או שידרש לחתום קבע), חובש רמו"ן (רפואה מונעת)- אחראי על תחום בריאות הצבא. אם אתה חובש בבט"ר אתה יכול להיות חופ"ל (חלק מהפעמים זה דווקא יהיה מ"כ שיצא לחובשים, אם הנוהג הזה לא הופסק).
ואיך עבר ועובר השירות בכללי...
עבר וכבר לא לא עובר. היו עליות ומורדות, היו דברים יפים, היו דברים מרגיזים, היו הנאות, היו דברים מגעילים, היו חברים טובים, היו אנשים בלתי-נסבלים...
ואם אתה יכול אז גם באיזה תפקיד שירתת.
הייתי מדריך בבה"ד 10, זה לא סוד כאן בפורום.
תודה
|