לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 09-04-2007, 12:23
  צעיר מורעל צעיר מורעל אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.01.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי K&K שמתחילה ב "יג' יד' - לאן הם הולכים?"

יג' יד', אתה מתכוון לאלה שעושים תואר ראשון במסלול אקדמאי? למשל במקיף שאני לומד בו יש כיתה מדעית ויש מדעית אקדמית (אני במדעית רגילה), אז מדעית אקדמית עושים י'ג - הם מקבלים קורסים מאוניברסיטת בר-אילן ועושים תואר ראשון על חשבון הבית ספר (חרשנים לאלה אבל גם חכמים לאלה).
למה אתה מתכוון כשאתה אומר יג' - יד'?

אם אתה מתכוון לחכמים האלה, אז הם בדרך כלל הולכים להיות קצינים לפי המקצוע שהם למדו מהאוניברסיטה - כמו ביולוגיה,פיזיקה, אז הם (פיזיקה למשל) הולכים להיות כנראה קצינים בחיל החימוש, תלויי איזה פיזיקה הם למדו.
אבל הם יכולים לבחור כל מה שבא להם, גם קרבי אם יש להם את הפרופיל הנחוץ לכך, כי בדרך כלל לחבר'ה האלה יש קב"א ודפ"ר מאוד גבוהים.

נערך לאחרונה ע"י צעיר מורעל בתאריך 09-04-2007 בשעה 12:27.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 09-04-2007, 12:51
  משתמש זכר elitea elitea אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.06.05
שלח הודעה דרך MSN אל elitea

אני עכשיו מסיים י"ג ומתגיס במאי אם יש לך שאלות בנושא אשמח לענות גם בפרטי
אני לדוגמא למדתי מחשבים ואני על תנאי לבסמ"ח ..
בכל מקרה שלחנו מנילה עורפית
תקשוב
חיל אוויר
חיל ים
חיל חימוש

לרוב אנשים מסמנים תקשוב וחיל אוויר בעדיפויות הראשונות
בתקשוב הרוב מגיעים לקורס טמ"מ ובחיל אוויר לאבנט כחול (כל זה בתנאי שאתה הולך ללמוד הנדסת תוכנה) .
יש כאלה שממשיכים י"ד להנדסאי פרויקטנטים וכ'ו ושם מגוון המקומות שהם יכולים להגיע יותר רחב לרוב מודעיין וח"א . בכל מקרה שיהיה בהצלחה .

עריכה: לא מעייפים בי"ג לפחות לפי ציונים (אתה פשוט לא תקבל את התעודת טכנאי\הנדסאי שאתה אמור לקבל ואחרי זה ירד לך מהמשכורת תוספת של 1000 שקל , לעוף אבל הוא לא יעוף בגלל ציונים).

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://gyous.djsgoa.co.il/forum/sign/gal.php?start_date=20%2F5%2F2007&end_date=30%2F6%2F2010&-=.jpg]

נערך לאחרונה ע"י elitea בתאריך 09-04-2007 בשעה 12:55.
ישן 09-04-2007, 14:43
  איש-הצללים איש-הצללים אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.05.04

טוב מהניסיון שלי בנושא ובתור בוגר י"ג י"ד
הצבא לא נוטה לוותר כל כך מהר על העתודאים הטכנולוגיים , מה זה אומר לגביך - שהסיכויים לקרבי נמוכים ( לא אומר שזה לא אפשרי ) .
אני הסביר לך איך זה עובד בחיל הים כי זה מה שאני מכיר .

עתודאים מגיעים אחרי השנתיים מתגייסים עושים טירונות בבה"ד ואחר כך משובצים לרוב למערך הלוחם , שזה אומר לספינות ( לרוב לסטי"לים ) והם מתמיינים למקצועות הטכניים לרוב למקצועות שקשורים לאלקטרוניקה ( גם בוגרי עתודה טכנולוגית שלמדו מחשבים ) .
למשל אני שובצתי להיות טכני מכ"מ ולמדתי הנדסאי אלקטרוניקה .

יש מציין שגם בספינות אתה לוחם לכל דבר , עם המשכורת והתנאים וכמובן התעודה ...
בתור עתודאי אתה גם מקבל קיצור דרגות - רב"ט אחרי הקורס , סמל אחרי שנה וחצי , סמ"ר אחרי שנתיים ו-4 .

במידה ועדיין תרצה לפנות לזרוע היבשה ולעבור לאחת מיחידות השדה אתה רשאי להגיש טופס 55 .
שוב מניסיוני חבר שלי שעתודאי וסיים איתי את הקורס בתור טכנאי מכ"מ , שובץ להיות בתפקיד חוף באילת , החליט שהוא רוצה ללכת להנדסה קרבית ואחרי מאבק לא ארוך הוא הצליח לעבור והיום הוא משרת ביחידה כבר חצי שנה ...

אם יש לך שאלות נוספות אני אשמח לעזור
בברכה
איש הצללים

ישן 09-04-2007, 19:07
  lingi lingi אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.04.02
שלח הודעה דרך ICQ אל lingi
זה תלוי
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי dehoN שמתחילה ב "אני מוסיף שאלה"

אם תעשה את הי'ג הסיכוי שתגיע להיות פארמדיק הוא אפסי.
הסיכויים היותר אפשרים הם שתגיד לקורס תכנות בבסמ"ח או לקורס טמ"מ או לעוד כמה קורסים בחיל תקשוב, זאת במידה ואתה הולך לחיל תקשוב.

(גם חיל הים, אויר, חימוש, ולפעמים גם מודיעין יש תקנים ליג יד)

אבל במידה ותוותר על היג ותתקבל לפארמדיק. רוב הסיכויים שתהיה פארמדיק.

אבל לא קיימת אופציה של לעשות יג' ועאז קורס פארמדקים.

הצבא בד"כ מעדיף לנצל את האנשים שלו שהוא שולח לעשות יג'.

לגבי הקורס בבסמ"ח זה קורס תכנות מקוצר, שנמשך 3 חודשים, בד"כ ממאי עד לאוגוסט.. יש לו רק מחזור אחד בשנה, וזה מחייב חתימה של שנתיים וחצי קבע בנוסף ל 3 שנים שירות סדיר. אבל הקרוס מקנה לך גמולי השתלמות ועוד. ומתקיים בבסיס השלישות ברמת גן.

לגבי הקורס טמ"ט זה קורס שמתקיים בהה"ד 7 בצריפין, אשר מתעמק יותר בתקשורת, יש לו חתימה של שנה וחצי קבע בנוסף לשירות הסדיר, לקורס הזה יש כמה מחזורים בשנה.. (3 אם אני לא טועה), המשמעת הקורס הזה טיפה יותר נוקשה, יותר שמירות ותורניות.
ישן 09-04-2007, 17:33
  roei_55 roei_55 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 31.03.07

תגיד בקיצור איזה מקצוע אתה הולך ללמוד ?

באיזה מכללה תיהיה?
יש שני פרוייקטים שח"ק ויע"ד הראשון של חיל האויר והשני חיל חמוש למה היתקבלת ?
1. בתום לימודיך במככללה ואם תלך אתה זכאי ללכת ליחידה היתנדבותית ז"א לא לגדודים של צנחנים גולני גבעתי ועוד...
אתה יכול להיות משובץ אם ונתוניך מתאימים כמובן ליחידות המובחרות (מטכ"ל שייטת 13 חובלים 669 שלדג והשאר המובחר זהו תנאי כמובן .ז"א תוכל ללמוד שנתיים לדוגמא הנדסאי מכונות בפרויקט שח"ק בתום לימודיך החלטת שאתה רוצה קרבי אך ורק יחידות היתנדבות כגון בנ"ל... במידה ותיפול תחזור למסלול הכשרתך ז"א שח"ק חיל האויור ...
2. אני חושב שזה שווה ללמוד ולנסות להיות ביחידה היתנדבותית אתה נכנס עם "תואר" שבמילא אדם משכיל ילמד אותו אחרי הצא ולך יש אותו בשירות בקיצור ניהנית משני עולמות חחח...
ישן 09-04-2007, 18:51
  themvp themvp אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.04.06
שלח הודעה דרך ICQ אל themvp שלח הודעה דרך MSN אל themvp
לא הזכרתם את העניין של מיונים במהלך הלימודים

הצבא לא שוכח ממך בזמן שאתה לומד בעיקרון למספר לא קטן של מכללות מגיעים נציגים הבאים לבחון מועמדים לשירות באותו חיל ממנו מגיעים החיילים לדוגמא אם באים מחיל מודיעין לבחון אותך בסוף שנת יג הם יבחנו אותך כמתאים לשירות כפרוייקטנט-אחד הדברים הטובים בצה"ל כאלקטרונאי
ואם אתה מתאים ישלחו אותך לבסיס מסויים במהלך יד ותחת הדרכה של אותו מהנדס אתה תצטרך לבנות פרוייקט גמר שקשור לצבא
ובעקרון חיל אוויר לא ממש מומלץ לפי מה שהבנתי חיל תקשוב ומודיעין הם המועדפים כרגע בצהל

ישן 09-04-2007, 20:38
  amith1 amith1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.08.06
לסיכום.
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי gtx שמתחילה ב "יש מצב למודיעין"

בתור אחד שהולך להמשיך במסלול של י'ג - י'ד..
י'ג = תואר טכנאי
י'ד = תואר הנדסאי
לא מקבלים תואר ראשון אלא אם היית בכיתה מדעית שההכוון שלה היה מראש לקבלת תואר ראשון.
הצבא משקיע כסף בהמשך לימודיך ככה שלאחר סיום הלימודים הוא לא כל כך ישמח לשחרר אותך לשרות קרבי.
למרות שהכרתי אנשים שהצבא השקיע בהם בלימודים הללו ואז עזבו את הצבא. ככה שהכל תלוי.

לפי דעתי, אם אתה מתכוון ללכת לשירות קרבי לאחר הלימודים במכללה לא כדאי לך בכלל להתחיל עם זה. שנתיים מבוזבזות.
הבונוס שתקבל לאחר שנות לימוד אלו הוא שירות בצבא בתחום שבו למדת ולאחר השיחרור תוכל להשתלב יותר בקלות בשוק האזרחי.

לא כדאי לבזבז שנתיים אלו רק בגלל התעודות שתקבל לאחר שתסיים את הלימודים.

* התגובה היא לפותח האשכול.
ישן 16-04-2007, 20:17
  themvp themvp אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.04.06
שלח הודעה דרך ICQ אל themvp שלח הודעה דרך MSN אל themvp
התשובה לסוגייה פשוטה מאוד

יש לך שתי אפשרויות יותר נכון שתי בחירות
א. ללכת לקרבי ללתרום מכל כולך לצבא ולמדינה ואז לצאת לאזרחות ולהתחיל לחשוב על מקצוע לעתיד ללא ניסיון כמובן
ב. ללמוד מקצוע יג יד מקצוע שבאמת מדבר אליך ואתה בטוח שתעסוק בו בעתיד ואז להשתלב ביחידות בשונות בצה"ל בהתאםם ליכולות שלך ואתה גם יכול להגיע ממש רחוק בתחום הזה ובאזרחי בטוח יחטפו אותך איך שאומרים

כמובן שכל אחד עושה את השיקולים שלו אבל ברור שזו לא החלטה פשוטה ובאמת תעשה מה שתראה לנכון ומה שמושך אותך

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 19:25

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר