29-04-2007, 12:02
|
|
|
|
חבר מתאריך: 15.01.06
|
|
|
SENDA R
ציטוט:
|
אימון מתקדם לא קשור לטירונות יחידה.
|
מקור המונח הוא בסיירת מטכ"ל, שהיו מכשירים (ובעבר הרחוק אף מאתרים) את טירוניהם עם יתר הצנחנים בטירונות צנחנים רגילה, ולאחר מכן היו מעלים אותם ליחידה לפרק הכנה שכונה שם "טירונות יחידה" בעיקר כי לא היה לו שם אחר. ה"טירונות" הזאת היתה מועברת לכל צוות בנפרד ע"י קצין ושני לוחמים שתפקדו כמ"כים (עניין קורס המ"כים היה פחות מוסדר אז).
כיום המונח הוא המקבילה הישירה של המונח "אימון מתקדם" ביחידות בהן אין כפיפות לבא"ח או חטיבה מסויימת לאחר הטירונות. היחידות האלה הן סיירת מטכ"ל, שלדג והשייטת.
ציטוט:
|
הסיירות האלה עושות גם א"מ וגם טירונות יחידה בשטחים מסוימים (בנוגע לפלסר גולני אני לא יודע כי הם הולכים לשטח האש שלהם אחרי הטירונות)
|
לא. הסיירות האלה עושות אימון מתקדם (עדיין במסגרת הבא"ח) ואז עוברות לקורסים השונים של המסלול- לוט"ר/לו"ז מו"ס וכדומה. אם מישהו בוחר לקרוא לסדרת הניווטים שלו "טירונות יחידה" הרי שזאת זכותו - אבל זאת לא טירונות יחידה אלא עדיין סדרת ניווטים.
אני לא מבין ממש מה הסיבה שהמונח הזה הפך למשהו נחשק.. מדובר בסך הכל בפרק מכין (וכך הוא גם נקרא בשייטת) בין חודשיים שנועד להכין את החיילים לאימוני המסלול..
לגבי שטח 100 האיום, הנורא ומטיל המורא, שכבר קראתי עליו כ"כ הרבה שטויות שהתחלתי לחשוב שזכרוני כבר בוגד בי עם הגיל.. כמה אגדות איימים והגזמות נדבקו לשטח המסכן, שאינו יותר מכמה גבעות טרשיות עם 3 פריקסטים והרבה קוצים וירוק (תבואו בין מרץ למאי- מאוד יפה שם). בתור מי שהעביר ימים לא מעטים בשטח הזה (את רובם על הברכיים והמרפקים אגב) אני יכול להרגיע אתכם- אגדת "שטח 100" לא קשורה לשטח עצמו אלא למה שבוחרת פלס"ר גולני לאמן בו את חייליה, ואת זה היא היתה יכולה לעשות בכל מקום- שטח 100 הוא השטח שהוקצה לה.