30-04-2007, 19:36
|
|
|
|
חבר מתאריך: 26.10.01
הודעות: 12,156
|
|
רוסביף שהכנתי לשבת
החומרים:
1-1.5 ק"ג נתח סינטה או אנטריקוט
שום כתוש (4-5 כפות)
פלפל שחור גרוס
שמן זית
מורחים שמן זית על הרוסביף מכל צדדיו.לאחר מכן עוטפים אותו בשום הכתוב ובפלפל השחור הגרוס.מניחים את נתח הבשר בטמפרטורת החדר למשך של כשעתיים.הדבר נועד הן שהטעמים ייספגו בבשר והן שהבשר יהיה בטמפרטורה נוחה לצליה על מנת שלא יתכווץ ממכת החום בתנור.
מניחים את הרוסביף בתוך תבנית על שתי וערב של מקלות(או אם ברשותכם רשת צליה מיוחדת).
מכניסים את הנתח לתנור שחומם מראש בטמ' של 220 מעלות לצליה של 25 דקות בדיוקץלאחר מכן מורידים את הטמ' ל-175 מעלות וצולים עוד 45 דקות לנתח של 1 ק"ג שעה לנתח של 1.5 ק"ג.
מוציאים מהתנור ופורסים לפרוסות רק ממש לפני ההגשה וזאת בכדי שהנוזלים לא "יברחו" לכם.
מתכון פשוט וקל .אין אפס.גם מי שמפחד מצליית רוסביף לא יתאכזב.הטעם נהדר.אפילו הילדים שלי חולים על זה.
תמונות שצילמתי מהסלולארי:
(הקציצות הינם קציצות בקר מצוואר עגל איכותי שהונחו על המנגל.תענוג.)
|