לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 10-05-2007, 20:19
  דניאל בומבדיר דניאל בומבדיר אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.02.07
מאמר-גיבושון 669 מאי 2007

אוקי אז אחרי כמה דקות שאני מתלבט החלטתי לכתוב מאמר על הגיבושון.(קצת ארוך-לא נורא!)
הכל התחיל בעצם לאחר שסיימתי את גיבוש שייטת ולא התקבלתי אז מילאתי 669 בעדיפות ראשונה וכך הגעתי לגיבוש.אני רוצה לציין שבניגוד ללפני הגיבוש לשייטת כאן לא היתה לי שום התרגשות ושום פחדים באתי במטרה ברורה וזה היה להתקבל!.

היום הראשון- מגיע לתחנה מרכזית ראשון לציון וממש בתהליך מהיר של חצי שעה ואנחנו כבר על הטיולית בדרך לאשדוד למבדקי בריכה! מגיעים מקבלים מספרים והולכים למשלח שמעביר אותך בין תחנות שהן: שחיה(חזה-חתירה-צלילה) שנורקל+מסיכה, פירוק משקולות מרצועה, ותחנות מחוץ למים שהן: פירוק נגב,הלבשת רתמה וקשירת קשרים וכמובן בסוף מעגל לחץ!. במבדקי בריכה הלך לי פשוט מצוין עם תוצאות ממש טובות וגם בתחנות בחוץ הלך מצוין...הגיע המעגל לחץ -לפני הגיבוש לא הבנתי מה עשו מזה ומהר מאוד הבנתי היינו 13 חברה במעגל וסיימנו 4 את התרגיל, תאמת שממש לא בלעתי מים פשוט היתי די רגוע ושיצאתי המדריך לקח אותי לצד ושאל : מה אתה שחיין?? איפה אתה שוחה? הבהרתי לו שאני ממש לא שחיין.
אוקי אז אוכלים ומתארגנים בקבוצות ומוכנים לעלות על הטיולית,עולים ויודעים כי הולכים לזחול המון!
הגענו לפארק ניצנים-בלי שניה אחת ליפול עם כל הציוד ולהתחיל לזחול....זוחלים וכל קבוצה מתפרסת במקומה מורידים תיקים(תוך כדי זחילה) והמדריכים מסדרים את המעגל.....מתחילים מעגל זחילות... אני ספרתי שעקפתי 15 פעמים היה לי קטעים של ראבאק מטורף וגם קצת מנוחות אחרי המון המוןן זמן עוברים לזחילות בסדרי הגעה שוב זוחלים המוןן- אני מצין שזחילות זה צד ממש חלש אצלי והגעתי כל הזמן אמצע ומטה. אוקי מקבלים נשק מציק מאוד בלי רצועה ויוצאים לדיונות,מגיעים כל הקבוצות מסתדרות ומתחילים שקים סוציומטרי ובין לבין ספירנטים שוב בתרגילים האלה הייתי ממש בינוני ומטה! כל הזמן עלה לי בראש שעם אני לא יתפוס את עצמי בידיים אין סיכוי שאני יתקבל אבל פשוט לא היה לי כוח הייתי ממש מותש כבר מהחום..אוקי חוזרים ומתחילים בחידות אישיות וקבוצתיות כאן מה שלא ידעתי פשוט שתקתי ומתי שהיה חידות אישיות ניסיתי לארגן קצת ולעזור לזכור פרטים.
מקבלים ארוחת ערב ומתארגנים בונים אוהל סיירים מסתדרים שמירות ולישון!

יום השני-- 5 בבוקר מתעוררים לצד בעיטת וולה בעמוד של האוהל וגולללללל האוהל נופללל! מתארגנים על סדרים הגעה ויוצאים לחימום לקראת מסעון. אז כמו שהמדריך אמר יצאנו לטיולון בדיונות עם תד"לים מלאים (סיוט כבר הזכרתי?) העייפות והתשישות נשארה מאתמול ואני בדרך הלוך של הטיול שוב בינוני ומטה(מידי פעם עושים עוצאים ויש סדרים הגעה) אוקי עוצרים נחים דקה ופותחים אלונקה ברגע הזה פשוט תפסתי את עצמי ואמרתי --"אתה רוצה להתקבל?? כי אם תמשיך ככה אין סיכוי!" ומאותו רגע אני פשוט לא ירדתי מהאלונקה ואני בחור קטן יחסית -כל שנייה אני מחליף כתף(מותר) ופשוט עושה הכל רק לא נשבר! לקראת הסוף המדריך אומר לי לתת למישהו אחר ...אפילו שכבר לא הייתי יותר על האלונקה דחפתי אותם מאחורה בעליות ועזרתי.חזרנו ובעצם מכאן מלא מלא חידות ומשימות קבוצתיות (שוב אני אומר לעצמי שאני חייב לבלות ולהיות אני--וככה היה) הרגשתי ממש מצוין בכל המשימות שאני ממש עוזר לקבוצה לא מדבר שטויות מארגן ומסדר וממש הקשיבו לי!.ככה עובר לו בערך כל היום לקראת הערב מתארגנים על אזרחי ויש שיחות אישיות וסוציומטרי בקבוצה!
הייתה לי שיחה אישית ממש טובה עם המדריך שהיה ממש נחמד דיברנו לעיניין והיתה שיחה ממש טובה. אוקי אז מתארגנים ועולים לטיולית לשינה בתל נוף, מגיעים חלק מהאנשים הולכים לפסיכולוג וכאן כבר השלב שאני אומר "אין מצב שאני מתקבל ורצות לי בראש מחשבות לא טובות".
התקלחתי הלכתי לישון,בבוקר קם לארוחת בוקר ומרגיש די לחוץ כי אני ממש התבאס אם אני לא יתקבל....מעבירים את הזמן משחקים כדור סל וב12 וחצי מסדרים אותנו ומתחילים להקריא את העוברים--אוקיי אחרי כמה מספרים שלא הקריאו אותי הלב דופק ופתאום המספר שלי?!?!?!?!
אני קם בהפתעה ועובר לצד העוברים--סוף סוףףף לדעת את ההרגשה הטובהה הזאת אין לכם מושג זה פשוט היה אושר עצום!ומכאן כל הלחץ הפך לאושר! מקווה שהבדיקות הרפואיות יהיו סבבה והתחקיר ויאלה 669 הולך להיות מעניין זה בטוח!!
עוד דבר וזה מיועד לכל אלו שלא כלכך מאמינים בעצמם--אז מה עם אתם לא בכושר הכי טוב ?גם אני לא והייתי בתרגילי כושר די בינוני ומטה אבל עובדה שלא הפסקתי כלום לשנייה ונלחמתי ב100%..אז חיפיתי על המחסור כאן במבדקי בריכה מצוינים ומשימות האישיות שבלטתי ! מקווה שהמאמר יעזור למישהו זה שווה הכל ואל תוותרו לאף אחד (ובמיוחד לא לעצמכם) בהצלחה!.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 11-05-2007, 15:00
  el-toro el-toro אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.04.07
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי matanos שמתחילה ב "פשוט..."

עד על טבעת-לחץ=יש לזה כמה שמות..

מתחלקים לקבוצה של 13 (למפי המספר שעל הכובעים) כל אחד חובש כובע צוללנים כתום מאוד לוחץ-שמקשה על הנשימה עוד מחוץ למים.
מכניסים את הקבוצה למים ויוצרים מעל כך שכל אחד מנייח(חח כך זה בהתחלה) את הידים שלו על הכתפים של זה שמולו.
בהתחלה כולם מצליחים לשרוד במים והכל רגוע עד כאשר אחד מתחיל לפרפר ולטבוע(מעייפות או פחד..) ואז מתחילה תגובת שרשרת הראשון שטובע מתוך לחץ מתחיל לפרפר ולהטביע את זה שמולו וכך זה מתקדם וכל אחד מוטבע ומשתגע ומטביע את זה שלפניו.. וזה יוצא מצב שכולם מחוץ למים ובתוך המים כך מצבים משתנים-הכל בלגן אחד גדול.
ישנם הנחיות לתרגיל שהראש שלך לא יהיה תחת המים,לא לברוח עם הכתפיים לזה שמאחורך.
בקטע בתרגיל הזה הוא להיות אגרסיבי ולהילחם שם לא לטבוע-בטוח שיהיה מצב שיברחו לך יטביעו אותך וכו'.. לכן צריך להילחם שם ולשרוד את משך התרגיל מה שמצחיק זה שכולם מתים ואותך מטביעים-אני אישית הרגשתי כמו כביסה שעושים ביד כל שניה מכניס אותי למים ואני יוצא וחוזר חלילה ובמזמן שאותך מטביעים אתה בלי רצון-תגובה מטביע את זה שלפניך! והוא צועק לך עוזב אותי עזוב אותי חח.. תרגיל מאוד מאוד קשה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 14:28

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר