לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 11-05-2007, 20:06
  אליקה אליקה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.01.06
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי yadin432 שמתחילה ב "???"

אז ככה: אני נמצא כרגע בארה"ב ועומד לפני קנית סט חדש בתקציב של בערך 2500$.

למעשה אני עובד בתור צלם עיתונות אם כי זה לא ממש מקצועי כמו כל צלם עיתונות רגיל, וארועים קטנים פה ושם.

אני מצלם ברחוב באור יום ובלילה, ובמקומות סגורים שלעיתים קרובות התאורה נמוכה ואני צריך להשתמש בנוסף גם בזום של 70-300 שלפעמים אני פותח אותו עד הסוף.

מה שאני צריך זה שגם כשהעדשה פתוחה אפשר יהיה להוציא תמונה יפה בלי חשיפות ארוכות בתאורות נמוכות <בצירוף פלאש חיצוני> כי אז זה נמרח, ושגם תמונה בiso של 1000 תצא בלי גרעון מורגש.

עד עכשיו השתמשתי עם d70s של ניקון עם עדשה די טובה של סיגמא ועדשת אורך. והסתדרתי עם זה לא רע ברוב הפעמים

כפי הנראה אני קונה את ה30d של קנון שזה מוריד לי 1000$ מהתקציב.

כעת אני רוצה לדעת האם ה30d אכן טובה לתנאים שהזכרתי למעלה, עדיף ממישהו שהשתמש/משתמש בה, ויעוץ בקשר לעדשות.

חשבתי לקחת את זו EF 28-135mm f/3.5-5.6, ואני שואל איך היא בתור עדשת בסיס, והאם היא אפקטיבית גם כשאני פותח אותה עד הסוף.

ואותה בתור עדשת אורך: EF 100-400mm f/4.5-5.6L והשאלה שלי כנ"ל, איך היא כשאני פותח אותה עד הסוף, אם זה לא יאיט את הפתיחה ויטשטש לי הכל.

בנוסף אני קונה גריפ, פלאש ואם ישאר כסף נזרוק גם איזה עין הדג קטנה.

בבקשה תנו הסברים מפורטים ומי שיש לו התנסות אישית מה טוב.

פתוח לעצות, לא סגור על עדשות ובמקרה קיצוני גם לא על הגופה.

תודה רבה רבה מראש.

נערך לאחרונה ע"י אליקה בתאריך 11-05-2007 בשעה 20:33. סיבה: נערך עקב בריחת הטקסט בהודעה הפותחת.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 12-05-2007, 11:47
  משתמש זכר Superficiality Superficiality אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.06.05
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי אליקה שמתחילה ב "אז ככה: אני נמצא כרגע בארה"ב..."

אני לא מבין מדוע לזנוח את העדשות שלך (שלא הזכרת מה מפתח הצמצם שלהן) לטובת עדשות אחרות עם מפתח צמצם ממוצע.
קרוב לוודאי שלעדשות שבבעלותך כרגע יש מפתחי צמצם דומים, ולכן אין סיבה להשקיע בעדשות כאלו.
עדשות שטובות לתנאי תאורה נמוכים הן בד"כ כאלו עם מפתח צמצם 2.8 קבוע, והן לרוב יקרות מאוד.
התמודדות טובה של המצלמה עם תנאי תאורה נמוכים לרוב מסתכמת ברעש נמוך ב-ISO גבוה,
ורמות הרעש הנמוכות מעט מה-D70s אינן סיבה מספקת לקנות את ה-30d.
שווה לך לקנות אותה רק אם אתה מוצא בה יותר שימוש והיא נוחה לך.
גרעון ב-ISO 1000 יהיה לפחות מעט מורגש ברוב המצלמות (למעט המקצועיות ביותר),
ואם הרעש באמת מציק לך, אז תוכנות הסרת רעש עושות בעיניי פלאים.
בתוכנה Neat Image למשל אפשר להוריד פרופילים שמתאימים מראש ל-ISO מסוים במצלמות מסוימות ועושים עבודה נהדרת.
בעדשת ה-28-135mm הצמצם לא יכול להיות פתוח יותר מ-f/5.6 בקצה הטווח,
ולכן קרוב לוודאי שיהיה לך קשה מאוד לעבוד איתה בתנאי תאורה נמוכים.
כנ"ל לגבי ה-100-400mm.
אני הייתי מתייעץ עם המומחים פה בקשר לעדשת 2.8 טובה שתתאים לך ופלאש טוב עם Lightsphere.
קח בחשבון את העדשות של סיגמה לניקון: 18-50mm f/2.8 (בערך 392$) ו-70-200mm f/2.8 (בערך 820$).
גם לניקון יש מקבילות שאולי כדאי להעיף עליהן מבט.
עריכה: שכחתי להגיד שכדאי להעביר את ההודעה לפורום ציוד.
ישן 13-05-2007, 08:41
צלמית המשתמש של Olegis
  Olegis Olegis אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.07.02
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אליקה שמתחילה ב "עזרו לי להוציא 2500"

אני הייתי מגדיל קצת את התקציב ובמקום "1D כלשהי בעתיד הקרוב" שם כסף על עדשות טובות עכשיו. הסט הבא -
Canon EOS 30D
Canon EF 24-70 f2.8L
Canon EF 70-200 f2.8L

יעלה בין 3000 ל-3500 ירוקים ולדעתי הוא המינימום ההכרחי לצלם מקצועי באמת רציני. זה לא זול, אבל הציוד הזה הוא בין הטובים ביותר שיש והוא יאפשר לך להוציא תמונות איכותיות בכל מיני תנאים, כולל תנאי תאורה קשים. ועוד לא דיברנו על התחום הרחב של העדשות - שם אין מתחרים ל-Canon EF 16-35 f2.8L שגם עולה בהתאם.

בקיצור - ציוד מקצועי, כמו בכל תחום כך גם בצילום, עולה המון כסף. יכול להיות שתגיד לעצמך - אין לי את הכסף הזה עכשיו ואני לא צריך את הציוד הטוב ביותר, אבל מניסיון של חברים שמתפרנסים מצילום (ואני לא מדבר על צלמי מועדונים עם עדשות קיט ואיכות תמונה שמתאימה מקסימום לתצוגה באינטרנט ברזולוציה של כלום) - בסופו של דבר מגיעים לציוד היקר הזה.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 02:21

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר