לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 31-05-2007, 15:38
  יעקי יעקי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.10.02
דורנר: ישראל - קודם יהודית ואז דמוקרטית

דורנר: ישראל - קודם יהודית ואז דמוקרטית

בכינוס שקיים מרכז "מוסאוא" בתל-אביב תחת הכותרת "הרצוי והמצוי במעמד המיעוט הערבי בישראל" אמרה השופטת בדימוס: "בהחלט ניתן למצוא במקורות את החובה שלנו לנהוג בשוויון כלפי המיעוט שגר בתוכנו. אני מאמינה שהגשמת השויון היא דבר חיוני למדינת ישראל"

רועי נחמיאס פורסם: 31.05.07, 15:19

שופטת בית המשפט העליון בדימוס, ד"ר דליה דורנר, שפרשה מכס השיפוט במארס 2004, אומרת היום (ה') שמדינת ישראל היא קודם כל יהודית, ושאין סתירה בין עובדה זו לבין היותה דמוקרטית: "אני אומרת לאזרחינו הערבים שבאים עם הצעות להפוך אותנו למדינת כל אזרחיה ולא למדינה יהודית - ולוותר על הסמלים שלנו כמדינה יהודית - שהטעם לקיומה של המדינה הזאת הוא הקמתה כמדינה יהודית". דובנר שוחחה עם ynet בשולי כינוס של מרכז "מוסאוא" בתל-אביב.

לדבריה, "כאשר האו"ם החליט בפשרה לחלק את הארץ הזאת לשתי מדינות - יהודית וערבית - הוחלט למעשה שישראל היא-היא המדינה היהודית". דורנר דיברה בכנס "הרצוי והמצוי במעמד המיעוט הערבי בישראל". היא אמרה: "ישראל לא הוקמה כדי לקדם את הדמוקרטיה, אלא כדי להיות מדינה יהודית. לא נוותר על היהדות של המדינה. אין לנו מדינה אחרת, ובשל כך היא הוקמה". באותה נשימה הביעה דורנר תמיכה נחרצת בצורך להשיג שוויון בין אזרחי המדינה.

בשיחה עם ynet בתום נאומה הסבירה דורנר את דבריה. כשנשאלה האם יש סתירה בין המונח "יהודית" ל"דמוקרטית" אמרה: "לפי דעתי לא. זהו פירוש משפטי. לפי דעתי צריך לראות זאת כסינתזה, כאשר ערך השוויון הוא גם ערך יהודי. בהחלט ניתן למצוא במקורות את החובה שלנו לנהוג בשויון כלפי המיעוט שגר בתוכנו. אני מאמינה שהגשמת השויון היא דבר חיוני למדינת ישראל. הדרת המיעוט הערבי רעה לנו.

"אני באופן אישי ציונית-רדיקלית. הבסיס שלנו כמדינה יהודית הוא הדבר שלשמו קיימת המדינה. אותה המדינה היא מדינה דמוקרטית שנוהגת בשויון כלפי המיעוט בעל הלאום האחר שחי בתוכה, וגם נותנת לו זכויות קבוצתיות".

את מצפה מהאזרחים הערבים שיזנחו את דרישתם לשנות את סמלי המדינה?

"אנחנו מדינה דמוקרטית והם יכולים לדרוש הכול ולכתוב הכול. הדרישה הזאת לא תגרום לאווירה ציבורית טובה, משום שכפי שאמר ראש מועצה של יישוב ערבי, בה בעת שלערבים יש מנטליות של רוב כי הם חלק ממיליונים שיושבים כאן, אנחנו עם קטן ויש לנו בהחלט מנטליות של מיעוט. אנחנו רואים בדרישות הללו איום על היקר לנו-על מדינתנו היהודית".

באותה נשימה הוסיפה דורנר: "אנו נילחם למען השוויון. אני מאמינה שמבחינה רעיונית, המדינה רוצה שויון כי היא הכריזה על כך בהכרזת העצמאות שלה - תוך כדי שנלחמנו לחיים ולמוות. בהכרזת העצמאות בימי מלחמת הקוממיות נכתב: 'אנו מושיטים יד לשלום לשכנינו הערבים ומזמינים אותם לבנות איתנו את הארץ'. אלה מלים נהדרות. לצערנו, הסכסוך נמשך וזהו סכסוך דמים. יש ניכור והעניינים אינם פשוטים, אבל אני אופטימית ומאמינה כי כאשר יימצא הפיתרון החיצוני עם שכנינו, יהיה יותר קל כלפי פנים".

במהלך הכינוס הציגו אנשי "מוסאוא" ממצאי סקר שערכו באחרונה. כ-60 אחוז מהנשאלים מסכימים במידה זו או אחרת עם הצורך בשויון זכויות קולקטיוויות; כ-80 אחוז מסכימים במידה זו או אחרת כי למוסלמים בארץ יש את הזכות לנהל את מערכת הדת שלהם; כ-70 אחוז מסכימים במידה זו או אחרת כי לאזרחים הערבים יש את הזכות לניהול מערכת התרבות שלהם ו-60 אחוז מסכימים כי לערבים יש את הזכות לנהל את מערכת החינוך שלהם. "למרות זאת, במדינת ישראל השב"כ מתערב אפילו במינוי מורים ומנהלים" אמר מנהל מרכז "מוסאוא", ג'עפר פרח.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 31-05-2007, 16:19
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
דורנר היא מהדמויות הבולטות האחרונות בשמאל, שמשמרות את המושג שמאל-ציוני...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יעקי שמתחילה ב "דורנר: ישראל - קודם יהודית ואז דמוקרטית"

בקרב הציבור השמאלני בארץ, הקונצנזוס הציוני הוא עדיין דומיננטי - אבל בתוך ההנהגה של המחנה,
הדבר הולך ונשחק.
דורנר הייתה מסוגלת לדבר בכנס של מוסאוא ולהבהיר להם שיש קווים אדומים. ה"הומו-נאורוס"
הממוצע (למתקשים בהבנה, אין הכוונה לחד מיניים...), רק יקבל הזמנה לדבר בכנס של מוסאוא,
וכבר יפלוט מפיו דברים מרגשים בזכות ה"הכרה בזכויות המיעוט", כפי שעשה מב"ש (מנחם בן
ששון).
להבטיח לערבים זכויות קיבוציות כמיעוט, ועוד להשוות זאת ל"מה שנהוג במדינות דמוקרטיות אחרות",
זה מדרון חלקלק שהספינרים של אט"ד ככל הנראה לא מצליחים להשתחרר ממנו...
זכויות קיבוציות במדינות דמוקרטיות (כפי שנעשה בקנדה ובבלגיה), לא ניתנו לקבוצה שעויינת את
המדינה - ובכ"ז אפילו במדינות השלוות האלה זה יצר בעיות. בבחירות לפרלמנט הסקוטי, לפני
שבועיים, ניצחה מפלגה הקוראת לעצמאות מלאה של סקוטלנד (השנה מציינים שם 300 שנות איחוד
עם אנגליה, ו-404 שנים של מונרך משותף - ובכ"ז התנועה הבדלנית שם זכתה בהכי הרבה מושבים
בפרלמנט הסקוטי) - יש כאן מישהו שמדמיין לעצמו שכאשר תינתן אוטונמיה פנימית לערבים פה,
תיבחר מפלגה ש-א-י-נ-ה בדלנית-לאומנית?

מיותר לשאול האם "ישראל ביתנו" (שכל הקמפיין שלה דיבר על הפרדות ממקסימום ערבים חובבי
ביטוח לאומי), תפרוש מהקואליציה, שנציג בכיר מהמפלגה המרכזית בה, קרא לתת לערבים
זכויות לאומיות.

אגב, האיש העז לטעכון שגם היהודים זכו ל"זכויות הקיבוציות" אצל המסלמים בימי הביניים. אני
סבור שמותר לצפות מהסטוריון מכובד כמו בן ששון, שיטרח לעשות מאמץ ולבדוק מהם חוקי עמר,
לגבי "זכויות היהודים"...
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 07:43

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר