לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 15-06-2007, 11:36
  dalik dalik אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.01.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי גיאספס שמתחילה ב "אז, יש מוהנדסים?"

לא להאמין שאני הולך להפסיק להיות הכי צעיר בבהל"צ
מרץ 7 603 כבוד עוצמה וריתוקים!
אל תתפשרו, רק הנדסה! אין לזה שם מי יודע מה ואני לא אשקר לכם, 95% מהפלוגה ואני בטוח שגם מכל החיל לא תיכנן ו/או רצה להיות שם מלכתחילה(כולל אותי) אבל עכשיו אני מניאק אם מישהו יהיה מוכן לעזוב
אל תקשיבו אם יורדים עליכם שאתם הולכים לאבד ידיים ורגלים או דברים כאלה כי תכלס דבר ראשון זה לא נכון, דבר שני הם לא יודעים שום דבר על החיל הזה בגלל דבר קטן ושולי שקוראים לו אמנת ג'נבה שאוסרת "יחצון" לחיל... כשתתגייסו תבינו כמה שגולני, צנחנים וכל שאר החיר"ניקים עושים שליש ממה שאתם תוכשרו.

שאלו שאלות אם יש, רק זריז למה אני פה עד יום ראשון

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 15-06-2007, 13:27
  omer22 omer22 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.10.06
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי lion892 שמתחילה ב "לי יש שאלות... כמה ק"מ זה..."

חח כמה שאלות
טוב אז ככה:

מקבלים את הכסופה בסוף הטירונות
בתחילת הטירונות אתה מקבל m16 מקוצר / מנוסר
הפק"לים הם כמו של חי"ר + קורסי התמקצעות על הפומ"ה שזה הכלי של הנדסה קרבית (יש קורסים כמו נהג פומ"ה, מאג רפאל וכו' ובנוסף יש קורסים כמו נהג נגמ"ש וחבלן מתקדם שזה גם מעניין)
מ"כ בהנדסה זה אותו דבר כמו מ"כ חי"ר + עוד קצת התמקצעות בחבלה..אני לא הייתי רוצה להיות מ"כ טירונים אלא מ"כ ברובאית אבל זה כבר בחירה שלך..
המחס"ר עושים פעילות מאוד מעניינת אבל אפשר לומר שלהגיע למחס"ר יותר קשה מלהגיע ליהל"ם..אתה צריך להוכיח את עצמך במשך כל המסלול..להיות החייל הכי שפיץ וההקצעות למחס"ר זה בערך 1 - 2 מכל הפלוגה אז קשה להגיע..
עם מספר כזה לא תוכל להגיע ליעל אבללל אתה יכול לחתום על טופס שבמידה ותעבור את הגיבוש אתה תעשה ניתוח לייזר כמובן שעל חשבונך וזה לא ישפיע על הסיכויים שלך להתקבל..

וזהו הדרך הכי טובה לצאת מאב"כ זה שישאלו אותך בבקו"ם אם יש לך בעיה דתית לשרת ביחידה מעורבת (בנים ובנות) אז תכתוב להם כן מודגש יפה

זהו אם יש עוד שאלות אני גם כאן עד ראשון
ישן 15-06-2007, 13:37
  dalik dalik אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי lion892 שמתחילה ב "לי יש שאלות... כמה ק"מ זה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי lion892
לי יש שאלות...

כמה ק"מ זה המסע כומתה?
מתי מקבלים את הכומתה?
איזה נשק מקבלים?
איזה פק"לים יש בהנדסה?
איך זה להיות מ"כ בהנדסה?
מה צריך לעשות\להיות כדי להגיע למחס"ר?
אם יש לי משקפיים מספר לא נמוך (3.5) יש סיכוי להגיע לסיירת יע"ל?

זה לא מכוון רק לזה שהגבתי אליו, אלא לכל מי שהציע לענות על שאלות.
ועוד שאלה...אם שמים אותי באב"כ (פרופיל 97), יש אפשרות לצאת משם? או שבוחרים לאן ללכת ומתי?

תודה לעוזרים, וסליחה על החפירה.

1. אני חושב 30 +6 אבל לא סגור... יותר מ-40 זה לא
2. סוף טירונות... עושים מסע כומתה, כמה ימים אחרי זה יש טקס עם ההורים ומקבלים כומתות וסיכות פלס(אחרי הקו מקבלים את הסיכת לוחם)
3. קצר או מנוסר במסלול, בקו/רובאית כולם מקבלים m4 flattop עם מאפרולייט
4. אותם פקל"ים בדיוק כמו בחי"ר(קלע, צלף, מאג, נגב, RPG וכד') עם תוספות(נהג פומ"ה, רפאליסט, מגמ"קיסט וכל הקשור להנדסה)
5. את זה צריך לשאול את המפקדים שלי... אני מניח שזה אותו דבר כמו בכל חיל קרבי... יש כאלה שאוהבים את זה. אני, אישית, רואה איך המפקדים שלי קורעים את התחת וזה לא ממש עושה לי את זה. כנ"ל קצינים....
6. שפיץ על, מצטיין מסלול ובנאדם מאוד מיוחד
7. יעל זה לא ראשי תיבות, זה על שם הבעל חיים עם מספר במשקפיים לא תוכל להגיע ליהל"ם, מצטער... כשאני עשיתי את הגיבוש אמרו לנו שיש אפשרות לחתום על התחייבות לעשות ניתוח ליזר בטווח של חצי שנה מהקבלה ליחידה, אבל עדיין זה נדיר, לא הייתי בונה על זה...

ישן 15-06-2007, 14:36
  dalik dalik אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי lion892 שמתחילה ב "קודם כל תודה על התשובות, גם..."

הטקס השבעה, עד כמה שעצוב להגיד את זה, הוא במגרש מסדרים של בהל"צ...
אבל הם עורכים את זה יפה... מציבים פומ"ות וD9ים מסביב למגרש, ובזמן ההשבעה מפוצצים מטענים ברקע...
http://youtube.com/watch?v=DvSqRu0vUpc
זה הטקס השבעה של מרץ 7, לא מבינים הרבה אבל בכל זאת

מסע כומתה אני יודע שהוא מסתיים בהר ברך, היו שמועות שההורים מצטרפים לקילומטר האחרון אבל זה התנפץ כשהבנו שהטקס קבלת כומתות זה כמה ימים אחרי המסע... הטקס עד כמה שאני יודע הוא בחולדה, הבנתי שיש שם אנדרטה לחללי חיל ההנדסה או משהו אבל אני לא בטוח

בקשר לטיסות... אל תבנה על זה...
צפונים זכאים לטיסה פעם ב... וגם זה צריך לעבור מיליון וחצי אישורים(כנהוג בצה"ל)
בכל מקרה אני לא מבין למה להתלונן, לי לוקח 7 שעות להגיע מהבית לבסיס ואני די מבסוט מזה. יש זמן לישון(!), להיות קצת לבד(תגידו מה שתגידו- כל בנאדם צריך כמה שעות להיות עם עצמו, לחשוב קצת)
אחרי שמגיעים לבאר שבע יש עוד 3 שעות נסיעה בנוף מדברי שכל הדרך רק צחוקים עם החברים... תאמין לי שלא תרגיש את הנסיעה

ישן 21-06-2007, 19:45
  משתמש זכר Black Mammmba Black Mammmba אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.10.05
שלח הודעה דרך ICQ אל Black Mammmba Facebook profile

ציטוט:
במקור נכתב על ידי lion892
לי יש שאלות...

איך זה להיות מ"כ בהנדסה?
תלוי בהרבה גורמים. איפה אתה מפקד. פלוגה מחזורית או מבצעית. תלוי בחיילים שאיתך ותלוי בסגל כולו. אבל הרבה תלוי בך, איך שתשקיע לשם גם תגיע.
מה צריך לעשות\להיות כדי להגיע למחס"ר? תיהיה חייל איכותי ותציין בפני המפקדים שלך שאתה מועניין להגיע למחס"ר. אופציה שנייה, תיפול מיהל"ם.
אם יש לי משקפיים מספר לא נמוך (3.5) יש סיכוי להגיע לסיירת יע"ל?

זה לא מכוון רק לזה שהגבתי אליו, אלא לכל מי שהציע לענות על שאלות.
ועוד שאלה...אם שמים אותי באב"כ (פרופיל 97), יש אפשרות לצאת משם? או שבוחרים לאן ללכת ומתי?
אם אתה משובץ בטירונות בפלוגת אב"כ אתה יכול "לנהל" מלחמה בבקשה לצאת מהפלוגה. יש כאלה שזה מצליח להם וכאלה שלא. תנסה אין לך מה להפסיד.

תודה לעוזרים, וסליחה על החפירה.

והנה משהו מהוותיקים.
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

"שאלוהים ירחם על אויבי,כי אני לא ארחם עליהם,,-גנרל ג'ורג' סמית' פטון

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:47

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר