לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > מערכות הפעלה
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 25-06-2007, 14:18
  irakraus irakraus אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.06.07
שלום, התקנתי אובונטו ומחקתי ווינדווס ויש לי כמה שאלות

דבר ראשון, יש לי כונן חיצוני במחשב וכונן פנימי (שעליו מותקן הלינוקס). על הכונן החיצוני יש מוסיקה וכו' וכו'. ניסיתי למחוק איזה שיר, לא הצלחתי. נכנסתי להרשאות וזה אומר שאין לי הרשאה לכתיבה אלא רק לקריאה. ניסיתי לשנות וזה אומר "מצטער לא ניתן לשנות את ההגדרות של MY BOOK" וזה אותו הדבר לגבי הכונן הפנימי.
עוד שאלה. הורדתי דרייבר לכרטיס מסך שמתאים ללינוקס שלי, וכשאני בא לפתוח את זה זה אומר "gedit has not been able to detect the character coding.
Please check that you are not trying to open a binary file.
Select a character coding from the menu and try again"
עוד שני דברים.
מה עם העתק והדבק בקיצור במקלדת?
ויש לי בעכבר שני כפתורים אחד שעושה "אחורה" ואחד "קדימה" (במוזילה) ושניהם לא עובדים. איך אפשר לשנות את זה?

תודה רבה למי שמנסה לעזור לי.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 25-06-2007, 17:53
צלמית המשתמש של scripter
  scripter scripter אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.08.02
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי irakraus שמתחילה ב "דבר ראשון, תודה. מה שאמרת לי..."

לגבי ה-driver של ATI, הנה מהאתר של ATI, הוראות התקנה.
(אגב, בטוח שאתה רוצה להתקין את זה באופן ידני? אין משהו "מוכן" במנהל החבילות שלך?)

איפה ההעתק-הדבק שלך לא עובד?
אם זה ב-console (ויש לך gpm מופעל...) תנסה רק לסמן את הטקסט ותדביק בעזרת ה"גלגלת" של העכבר. אם זה לא רק בקונסול, ציין באיזו תוכנות, כדי שנדע איפה ה"בעיה" (GTK, QT, ...)

לגבי הדיסק חיצוני, הממ פחות מפריע לי העניין של הרשאות לכתיבה כי סביר להניח זה בגלל שהוא מפורמט בתור NTFS לא? אם כן, אז תשתמש ב-ntfs-3g (עדיף בהרבה על אופציית rw ל-ntfs שיש לך בקרנל).

מה שסקרן אותי זה למה בפנימי אתה מקבל שאין לך הרשאה לכתיבה.... מה בדיוק ניסית לעשות בדיסק הפנימי שלך שקבלת שאין לך השראות כתיבה? כי לפי מה שאני רואה הלינוקס שלך מותקן על /dev/sda1 ויש לו הגדרות defaults...

ישן 25-06-2007, 19:18
צלמית המשתמש של scripter
  scripter scripter אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.08.02
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי irakraus שמתחילה ב "מממ חח אני אגיד לך את האמת,..."

כשאני קורא את ההודעה שלי ומנסה לחשוב בראש של מי שלא התנסה ביוניקס בעבר, גם אני לא מבין כלום

אני אנסה להציל את המצב ולהסביר לך שורה שורה. אולי זה יעזור.
אני לא פה כדי לשכנע אותך להישאר בלינוקס, זה ממש לא הטיפוס שלי.
אבל כשאני חושב הזה, היית יכול לקבל תשובה ידידותית יותר למשתמש מתחיל, ללא כל הביטויים הטכניים...
ציטוט:
לגבי ה-driver של ATI, הנה מהאתר של ATI, הוראות התקנה.

כשאתה מתקין תוכנה בלינוקס, בוא נגיד ככה, בד"כ זה לא רק ללחוץ על "אייקון" וזהו, זה מותקן.
וודאי קיימות הפצות (נחסוך פה בפרטים, ונגדיר כך:"גרסאות" של לינוקס אשר מאפשרות תרחיש כזה, לא התנסתי בהם בעבר, לכן לא אוכל להרחיב בנושא.

ציטוט:
(אגב, בטוח שאתה רוצה להתקין את זה באופן ידני? אין משהו "מוכן" במנהל החבילות שלך?)

פה שאלתי אותך האם אתה רוצה להתקין את זה באופן ידני?
אתה משתמש באובונטו הרי, ושם יש לך מנהל חבילות (נחליק פה על ההגדרה הטכנית ונגיד שזאת "תוכנה שבעצם מנהלת את התוכנות שמותקנות על המחשב שלך. היא מאפשרת לך לבצע התקנה/מחיקה/שדרוג של תוכנות קיימות, בצורה קלה ופשוטה" שיכול לעשות את זה באופן "אוטומטי" בשבילך. במקרה שלך תוכל להשתמש ב- "Synaptic" (או apt) תוכל לקרוא יותר עליו באתר של אובונטו.

ציטוט:
אם זה ב-console (ויש לך gpm מופעל...) תנסה רק לסמן את הטקסט ותדביק בעזרת ה"גלגלת" של העכבר. אם זה לא רק בקונסול, ציין באיזו תוכנות, כדי שנדע איפה ה"בעיה" (GTK, QT, ...)

סה"כ רציתי לברר איפה הבעיה עצמה. בד"כ כשאתה עובד עם ה-console, אתה פשוט יכול לסמן את הטקסט, כפי שהיית מסמן לפני CTRL+C, ולהדביק אותו בעזרת כפתור ה"גלגלת" של העכבר. בתנאי שיש לך תוכנה בשם gpm שמותנקת על המחשב והיא הופעלה (סביר להניח שזה התרחיש).
אם נתקלת בבעיית העתק-הדבק בתוכנה"גרפית" כלשהי (שלא רצה בקונסול בוא נגיד ככה...) אז צריך לדעת איזו תוכנה זאת, כדי שאוכל לעזור לך. (שוב חסכתי פה בלהכנס לנושאים טכנים יותר, אני לא צריך לדעת בדיוק איזו תוכנה זאת, אני צריך מידע אחר בעצם..)

ציטוט:
אם כן, אז תשתמש ב-ntfs-3g (עדיף בהרבה על אופציית rw ל-ntfs שיש לך בקרנל).

ntfs היא "מערכת קבצים" שפותחה ע"י מיקרוסופט.
בהתחלה, בלינוקס, היה נתן רק לקרוא קבצים שמאוחסנים ב-NTFS. כיום יש לך 2 אפשרויות ריאליות שמאפשרות לך גם לכתוב. אחת היא להשתמש ב"מודול" (בוא נקרא לזה הרחבה) שקיים בקרנל ("המוח של המערכת הפעלה") או להשתמש בתוכנה ntfs-3g.
הסברתי לך שכדאי לך להשתמש בתוכנה היות וכרגע ה"הרחבה" הינה בשלבי פיתוח בלבד. (rw פשוט אומר: Read-Write, הכוונה שתהיה לך הרשאה גם לכתוב.. ולא רק לקרוא).

ציטוט:
י לפי מה שאני רואה הלינוקס שלך מותקן על /dev/sda1 ויש לו הגדרות defaults...

אפשר להתעלם מזה... או בפשטות להסביר לך מה אמרתי.
סה"כ שיערתי איפה הלינוקס שלך מותקן, וש"הגדרות" אכן מאפשרות לך לקרוא ולכתוב קבצים על הדיסק הפנימי שלך. לכן בקשתי ממך להסביר לי מה בדיוק ניסית לעשות בזמן שקבלת את השגיאה שאין לך מספיק הרשאות כדי לכתוב, כי במראית העין, ההגדרות נראות תקינות.

בכל מקרה, אתה לא יכול לבוא ללינוקס, בלי רצון ללמוד.
לאובונטו יש דוקומנטציה מצויינת... https://help.ubuntu.com

נ.ב: לא רק אתה התקשת להתקין את Beryl.

(למי שהולך להעיר על ההגדרות הלא נכונות / החלקות... אל. אני יודע את ההגדרות הנכונות/טכניות, פשוט לא מצאתי דרכים יותר "יצירתיות" להציג אותן )

נערך לאחרונה ע"י scripter בתאריך 25-06-2007 בשעה 19:29.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 17:06

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר