01-07-2007, 11:11
|
|
|
|
חבר מתאריך: 03.11.02
הודעות: 21,199
|
|
מה עושים כשחם בקיץ ורוצים משהו מרענן?
בחורף כשרוצים לשתות משהו, תמיד יש אפשרות לתה חם ומהביל, במיוחד לאור מהגוון העצום של סוגי התה וחליטות הפרי שיש.
אבל מה עושים כשקיץ וחם וממש לא בא להוסיף שמן (רותח) למדורה?
מכינים תה קר.
הבעיה בתה היא שהוא נוטה להתחמצן מהר, ולכן הכי טוב לשתות אותו טרי ככל שניתן. אולם תיון תה מוציא את טעמו היטב רק במים רותחים, מה עושים?
משקשקים!
מכינים תמצית חזקה מאוד של תה וממתיקים לפי הטעם, לוקחים שייקר (כזה של קוקטילים. אני משתמש בשייקר נירוסטה)
וממלאים אותו בכמות נדיבה של קרח, שופכים את התמית החזקה והרותחת על הקרח ופשוט, משקשקים היטב.
תוך שניות הקרח מבצע שני תפקידים:
א) נמס ומדלל את התערובת החזקה לריכוז בר שתיה.
ב) מקרר את המשקה במהירות הבזק.
כל מה שנותר לעשות זה לסנן את המשקה לכוס (מי שרוצה אפשר למזוג עם הקרח שנשאר) ומתקבל משקה קר, צונן ולרוב גם עם "קצף" כמו של בירה (במיוחד אם משתמשים בחליטה שמכילה תה ולא על בסיס צמחים ופירות בלבד).
ואריאציה נוספת לבעלי בלנדר שכותש קרח היא להשתמש בתה הקר בתוך בסיס לשייק קפוא.
משקשקים כמו בדוגמא הקודמת, את הנוזל הקרח מעבירים לבלנדר יחד עם עוד קרח ואם רוצים אפשר להוסיף גם פירות, לערבל עד שמתקבל שייק סמיך וקפוא.
עשיתי שייק כזה על בסיס חליטת ליפטון "פרמידה" (הטיון בצורת פרמידה) בסגנון קאריבי יחד עם מלון ושזיפים:
חליטה של 2 תיונים בחצי כוס מים רותחים - המתקתי בעזרת 4 סוכרזית (מה לעשות, צריך למחזר את הצמיגים עפ"י חוק ). את החליטה העברתי שיקשוק בשייקר עם קרח כדי לצנן אותה במהירות.
חתכתי חצי מלון לקוביות גדולות.
קילפתי, גלענתי וחתכתי 3 שזיפים.
את הכל שמתי בבלנדר עם קרח, עירבלתי עד לקבלת מרקם חלק, הוספתי עוד קצת קרח ועירבלתי כדי לקבל מרקם סמיך יותר.
זה נתן 3 מנות של כמעט חצי ליטר כל אחת.
תוספות אפשריות: מנגו - לא הרבה, היה מוסיף טעם אקזוטי ומרקם כבד יותר לשייק.
רום - לחובבי האלכוהול. מעט (או הרבה ) רום בהיר היה משתלב מצוין בטעם הטרופי של המשקה.
|