03-07-2007, 14:48
|
|
|
|
חבר מתאריך: 23.06.02
|
|
|
גם אתה צריך לקחת דברים בפרופורציה
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי מדינאי שמתחילה ב "בואו ניקח את כל הדברים בפרופורציה הנכונה, בלי הסתה:"
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי מדינאי
א. המדינה ממנה באופן שווה את הלימודים לכל הילדים בין אם זה ילד של לביוב (כן, הוא חרדי ומשלם המון מסים), בין אם זה ילד של מובטל שלא יודעים למה הוא בדיוק מובטל, (ייתכן שאיזה חרדי שהכניסו אותו למעגל העבודה תפס את מקום העבודה שאם לא החרדי הוא היה עובד את העבודה), ובין אם זה הילד של טלי פחימה שהמדינה מוציאה מאות אלפי ש"ח להחזקתה בכלא, או של אלחנן טננבוים שלא צריך להרחיב יותר מדי עליו. הוא לא היה חרדי. אלחנן טננבוים לא היה חרדי, ואם הוא כן היה היו עושים כזה לינץ' נגד כל החרדים שלא ידעו מעולם. לזכותם של החרדים ייאמר שהם לא עשו לינץ' נגד כל החילונים על זה שנמצא ביניהם אחד כמו אלחנן טננבוים ואחת כמו טלי פחימה ועוד אחד כמו וואנונו. כל מה שהם רוצים זה לחנך את הילדים שלהם בדרך שהם מבינים שלא יצמחו מהם כאלו אנשים.
אם אתה ממן את הלימודים של הילדים הערבים במדינה, אין שום הגיון שתזרוק את הילדים החרדיים חס וחלילה שלא יוכלו ללמוד את הדברים שהם מאמינים לנכון. לערבים יש עוד 22 מדינות שבהם הם יכולים ללמוד מה שהם רוצים. לחרדים היהודים, זו ארץ היהודים, אך ורק בשביל שליהודים תהיה ארץ משלהם, הרשו לנו מדינות העולם להקים את מדינת ישראל.
שים לב כל המגזרים שדיברת עליהם הם מגזרים יוצרים לצורך העניין הערבים והשמאלניים
ז"א הם עובדים ומשלמים מיסים ותורמים להתפתחות החברה שלנו .
בקשר למה שייאמר לזכותם של החרדים על לינצ'ים אני מבקש ממך קצת יושר הם עושים לינץ על כל דבר שבא להם בין אם זה בית קולנוע פתוח בפ"ת או רחוב ראשי פתוח לנהיגה בירושלים (או אפילו מצעד הגאווה בי-ם )
לגביי חינוך עצמו אני לא מבין מה כל כך קשה ללמוד דברים שאין בינם לבין אמונה שום קשר
כמו מתמטיקה אבל זה כבר נושא לדיון של חכמים ממני וממך.
ב. החרדים הם לא נטל על המדינה אלא נכס. כמה כסף המדינה מוציאה על תרופות לחולי איידס. אחוז החרדים החולים באיידס הרבה יותר קטן מאשר אחוזם בכלל האוכלוסיה. כמה הולך על משפט זדורוב, כמה הולך על כל הטיפול בפשע.
שוב פעם . ההבדל בין המגזר החילוני\ערבי בארץ הוא שהם נוהגים לכבס את הכביסה שלהם בחוץ
החרדים לא ממש נוהגים כך ולכן כל מה שתגיד בנושא הזה לא מקובל עליי .
עד שלא יהיו סטטיסטיקות מדוייקות .
ג. גם בחו"ל יש חרדים שלא מלמדים לילדים שלהם שום לימוד חול, ויש כאלו שכן מלמדים. אם יתנו את הבחירה בארצנו, יהיו כאלו שיבחרו ללמד לילדים גם לימוד חול ויהיו כאלו שיבחרו לא ללמד. אם הילד עומד להיות רב, חזן, שוחט, או - להבדיל - קברן בבית עלמין (כן, הרבה חרדים עובדים בזה), בשביל מה לבזבז את זמנו בלימודי גאוגרפיה ומדעים לא נחוצים כזה לגמרי לא נחוץ עבורו.
אין לי שום בעיה עם הנושא של לימוד כול חברה זקוקה למקצועות הפחות טכניים כמו אלו שציינת
ההבדל הוא שבחו"ל כל החרדים עובדים למחייתם בנוסף ללימודיהם . על כמה כאלו בארץ אתה יכול להגיד שמתנהגים כמו אחיהם בשאר העולם ? .
מספיק עם ההסתה.
|
אני לא חושב שיש פה הסתה אני חושב שהמגזר החילוני והיוצר מתישהו יגיד דיי ויחוקק חוקים יותר נוקשים בעניין.
לי אישית יש בעיה עם חרדים או לייתר דיוק עם הנטייה שלהם לנסות ולכפות את דעתם על שאר החברה .
ואני יכול לתת לך דוגמא . אני גר בשכונה בפ"ת שהיא שכונה חילונית לגמריי לייד השכונה שלי ישנה שכונה חרדית ( כפר אברהם ) . ובכל ערב יום כיפור בתור יילד היינו יוצאים להליכה על כביש דיי ראשי (כביש 40 ) סגולה - סירקין אחד הזיכרונות הראשונים שלי מחרדים הן קבוצות של חרדים שהיו יוצאים מהישיבה התיכונית ( נערים וגברים ) שהיו רודפים אחרי ילדים שנסעו על אופניים על כביש 40 בערב יום כיפור . עד שיום כיפור אחד כמעט הרגו ילד כבן 11 אחרי שהפילו אותו מאופניו ,אחרי כשעה שהאמבולנס פינה את הילד (לייתר דיוק ניסה כי גם אותו סקלו באבנים ) יצאו קבוצות של כמה חילונים ביניהם גם ילדים ותפשו חרדים שרדפו אחרי ילדים על אופניים ופשוט בפליאו בהם את מכותייהם . כמובן שהחרדים לא נשארו חייבים והביאו עוד אנשים(מה שלא עזר להם ) בסופו של דבר מאותו יום כיפור החרדים לא העזו להרים יד על ילדים שנסעו באותו איזור .
זה הזיכרון הראשון שלי ממפגש עם חרדים ולכן אני יכול להבין חילונים שלא מקבלים חרדים
אני לא רואה הרבה גמישות ורצון לדיבור מהצד החרדי . ולכן בסופו של דבר לא יהיה פיתרון לעניין אלא אם כן הממשלה פשוט תתחיל לכפות את החוק על מגזר שלם שאינו פועל לפי החוק .