לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 05-07-2007, 17:25
  Tom103 Tom103 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.02.07
מאמר יום סיירות קיץ, 04-05/07/07 +

אז ככה, ראיתי שהיו פה כמה שאלות על ציוד ולאחר חיפוש מצאתי שאין ממש מענה לשאלות האלו אז אני אתחיל בזה. אני לקחתי איתי 3 חולצות לבנות, 2 תחתונים, 3 זוגות גרביים, זוג נעליים אחד ו-2 מכנסיים. עכשיו זה היה סבבה והספיק לי, אבל! בדיעבד הייתי מוסיף גם סנדלים או איזה כפכפים או משהו ככה שנותן אוורור לרגליים שתעריכו מאוד אחרי הגיבוש(אני יודע שזה פלצנות לקרא לזה גיבוש אבל זה יותר קצר מיום סיירות אז תסלחו...) וגם המכנסיים השניים שהבאתי היו ארוכים(לא היו לי עוד קצרים) אז נאלצתי להשאר עם האלו של הגיבוש.

היום הראשון:
הגעתי כמו איזה מכוער ב14:30 לווינגייט בגלל שחבר שלי לא רצה לאחר(הוא ה+ ותקראו את הסיפור עליו אח"כ) בגלל שלא רצינו להיות מטורטרים יתר על המידה אז ישבנו טיפה בבית קפה שם בווינגט עד רבע ל-4 ואז הלכנו למתחם של היום סיירות ועדיין טרטרו לנו את הצורה אז עצה שלי אל תתביישו לאחר זה במילא לא כזה משנה מבחינת הגיבוש וגם טוב יותר על הבר אור שאתם עושים כשקריר יותר.
אז בסיום הטרטורים הלכנו לעשות חימום עם איזה מדס שביקש מאיתנו לצרוח שטויות על היום סיירות("ביום סיירות אין בחרות" וכאלה..). התוצאות שלי היו: 40 ידיים, 70 בטן, ובאיזור ה-9:30-9 דקות לאלפיים.
אחרי הבר אור היו עוד טיפה טרטורים קצת זמן לשבת בציליה, ארוחת ערב ולבסוף הלכנו לישון בערך ב-9.

היום השני:
השכמה באיזור 4 בבוקר, מסדר בוקר וארוחת בוקר קלה, עצה שלי, תשתו איזה 2-3 כוסות מיים ככה ותאכלו שם ממש ממש קצת משהו כמו פרוסה אחת של לחם עם שוקולד כדי שלא תקיאו אח"כ.
עכשיו העבודה האמיתית התחילה בערך ב-5, עולים על הדיונה וישר ספרינטים עד לעט חפירה שנמצאה כ-50 מטר מאיתנו במורד הדיונה(היינו בקצה הגבוה), בהתחלה קבוצתיים ואחר כך עם סדרי הגעה משתנים, לקבוצה שלי(20 כבוד!!!) היה בהתחלה 7 ראשונים ואח"כ 5 ראשונים אבל לחלק מהקבוצות היה 8 ו-6 ככה שזה משתנה.
אחרי הספרינטים הייתה לנו הפסקה של עשר דקות בערך לשתות 4 כוסות מים, לפתוח אלונקה למלאת 3 שקים, לקשור אותם על האלונקה, לשים אותה בקו מול המדריכים ולשים לידה אלונקה סגורה וג'ריקן. התרגיל הזה נקרא אלונקה סוציומטרית שבו צריך לעשות סיבוב אחד סביב העט ולקחת אחד מהדברים ולחזור ולעשות עוד סיבוב עם מה שלקחת או בלי כלום אם לא הספקת להגיע למשהו. המטרה שלך היא להגיע ולקחת משהו והכי טוב אם תקח אלונקה. ולכן בדרך כלל ה-4 הראשונים לוקחים את האלונקה, הפלוס הראשון בלקחת אלונקה או ג'ריקן(האלונקה הסוציומטרית מורכבת בדרך כלל מאלונקה אחת ושני ג'ריקנים מלאים ובגלל שקיבלנו רק שני ג'ריקנים היה לנו רק אחד מלא לגמרי אז הוסיפו לנו אלונקה סגורה) הוא בכך שהמפקדים רושמים אותך לטובה על כל פעם שאתה לוקח, עוד פלוס בלקחת אלונקה זה בכך שאתה עושה את הסיבוב השני ממש לאט וזה נותן לך זמן לאגור כח לסיבוב הבא. טיפ שלי תלחמו על האלונקה כמו אריות! אני למשל לא ספרינטר דגול והייתי בערך החמישי בקבוצה מהבחינה הזו אבל כל פעם שראיתי 4 לפני רצתי כמו מטורף ו"גנבתי" לבחור שהיה לפני, תזכרו, אלונקה סוציומטרית זה תרגיל אישי(!) ופה לא יעזור לכם אם הייתם נחמדים ונתתם לבחור אחר לקחת אלונקה אז לתת בראש!
אחרי האלונקה הסיציומטרית הגיעה חפירת הבור, מאיתנו ביקשו לחפור שוחה שתגן עלינו מפני פלישה מאיזור הים, בתרגיל הזה תחשבו על הבור ועל המטרה שלו ותתכננו אותו בהתאם ואל תחפרו סתם עיגול עמוק כי זה לא יתן לכם כלום.
אחרי הבור הגיע התרגיל עם השקים, כל אחד היה צריך למלאות לעצמו בערך 2/3 שק בחול ולעשות כמה שיותר סיבובים עד מקום שנקבע.
השקים היה החלק הפיזי אחרון של היום סיירות שלי ואחריו היה קטע שכל אחד סיפר על עצמו, איך הוא התאמן ליום סיירות, מאיפה הוא, לאן הוא רוצה להגיע מהיום סיירות ותחביב אחד שלו.
אחרי זה פירקנו הכל וחזרנו למתחם של האוהלים למלאת שאלון סוציומטרי, לעוד קצת טירטורים ולהקראת תוצאות.

עכשיו הסיפור על חבר שלי:
הבחור הזה הוא פשוט אדם זהב עם נשמה ענקית וראש בלתי שביר, אבל מה, הוא סובל מעודף משקל ומחוסר כושר טוטאלי שהשתקפו בבר אור שלו: 34 ידיים, 33 בטן ו-11 דקות לאלפיים(אחרון).
הבחור החזיק את כל היום סיירות ונתן את כל הנשמה שלו. בספרינטים, הוא הגיע בכולם אחרון בהרבה, אל האלונקה או הג'ריקן הוא בכלל לא הגיע, אבל בבור הוא הפציץ וגם עשה מספר סביר של סיבובי שקים(5 כשהכי טוב אצלהם עשה 7).
העיקר שהוא לא פרש, סיים את היום סיירות בראש מורם כמו תותח אמיתי ויותר מזה, קיבל זימון לחובלים! מה שמוכיח שזה כן הכל בראש ושאם אתם באמת רוצים שום דבר לא יכול לעצור אתכם!

*שכחתי להוסיף שברגע שמגיעים לאחר קבלת המספרים ממלאים גם שאלון שבו אתם מדרגים את מידת רצונכם להגיע לגיבוש מטכ"ל, שייטת או חובלים.

*סטיסטיקות: הגיעו כ-370 איש, בערך 100 פרשו לדעתי, בערך 40 עברו למטכ"ל, 60 לחובלים ו-20 לשייטת.

נערך לאחרונה ע"י Tom103 בתאריך 05-07-2007 בשעה 17:43.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:03

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר