01-08-2007, 18:00
|
|
|
|
חבר מתאריך: 23.09.04
|
|
|
שאלות לגבי הוספת זכרון
שלום לכולם!
אני מתכוון להוסיף זכרון למחשב השולחני ולמחשב הנייד שלי.
בשולחני יש לי 2 מודולים של Hynix DDR400 עם תזמונים 3-3-3-8, על לוח P4P800-E של ASUS, עובדים ב- DC, ועוד 2 חריצים ריקים.
הנייד הוא R52 של IBM, עם מודול אחד DDR2-533 תזמונים 4-4-4-12, ובלי שום פרטים אחרים (CPU-Z לא מציג שום מידע נוסף), ועוד חריץ פנוי.
התכנון שלי הוא להוסיף עוד 1 ג'יגה לכל אחד, ואני רוצה לוודא כמה דברים לפני שאני קונה:
* האם זה משנה שהזכרונות החדשים הם עם תזמונים אחרים? האם כל אחד מהמודולים יעבוד במהירות שלו, או שכולם יפלו למהירות הנמוכה המשותפת? (אני שואל כי למעשה לא מצאתי זכרונות בדיוק באותם תזמונים כמו שלי, ואני מפחד מבעיות תאימות)
* עד כמה קריטי לקנות מה- QVL? בסה"כ עבור השולחני הרשימה של ASUS מאוד מצומצמת ולא כוללת הרבה יצרנים מכובדים, ולנייד לא הצלחתי למצוא בכלל רשימה.
* האם עדיף משמעותית לקנות קיט כלשהו ולהוציא את הזכרון הישן (מבחינת תאימות, מהירות)? ואם כן, האם יש חנויות שיקנו ממני את הזכרון הישן?
בנוסף אשמח להמלצות.. אני ממש לא רוצה להוציא הרבה כסף, וכנראה שהתקציב הוא בסביבות ה- 700-800 ש"ח סה"כ.
המחשב השולחני משמש למשחקים, סרטים ושאר מיני מולטימדיה וכו', והנייד לאופיס, פוטושופ, ותוכנות חישוביות כבדות (MATLAB ודומות).
תודה מראש לכל העוזרים!
ניר
|