|

05-08-2007, 22:42
|
|
|
|
חבר מתאריך: 08.12.03
|
|
|
רע מאוד ,רע מאוד
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי רמבו 6 שמתחילה ב "אתה מפספס את הפואנטה, להם ולאמריקה מותר להרוג מי שבא להם כי "מותר" להם"
רע מאוד שאנשים בארץ סגורים וצרי מוח . זה בדיוק הלך המחשבה של השכנים שלנו לאזור ולא של אנשים נאורים שכביכול אנחנו אמורים להיות .
אני גרתי בבריה"מ , במדינה מוסלמית שיעית (שדווקא רוב תושביה התייסחו בצורה אוהדת ליהודים , ואף היו כאלו שקראו ליהודים yehuda balasi או משהו כזה בסגנון , שזה אומר משהו כמו אח שלי יהודה ) . טוב , אולי זה לא מייצג , כי גרתי בעיר הבירה , שמה היו האזרים הנאורים וחילונים ברובם . בכל מקרה ..
מתישהו בסביבות ה91 רוסים החליטו להשליט סדר בעיר על קרע מהומות עדתיות , והכניסו לעיר הבירה טנקים , חיילים , נגמ"שים ומה שתרצו .
הרוסים לא התחשבו הרבה , וגם החליטו שעיר בירה זה שטח צבאי סגור (להזכירך , אנשים גרים בכל המקומות האילו שאתה קורא להם "שטח צבאי סגור" ) . הם נכנסו קצת בירי ( קצת מזכיר את התרגול של צה"ל בשטחים כמו כניסות רטובות ואש הרתעתית) , קצת לעבק החלונות , להתריע "מחבלים" , קצת על הקירות , קצת על אנשים ...
עבדך הנאמן שכב באותו לילה על הריצפה ולא העז לקום . הרגשה ממש לא נעימה , אבל מה לעשות ... הרי אני נמצא בשטח צבאי סגור , ומה יש לעשות שם ,נכון ? נכון ? זה הרי אשמתי עם יקרה לי משהו , נכון ?
בכל מקרה , שכן שלנו לא היה כזה חכם . הוא בעצם לפי מה שאתה אומר היה קצת טיפש ומגיע לו לחטוף כדור בראש , וזה בדיוק מה שהוא חטף כאשר הוא יצא למרפסת לראות מה קורה .
אמבלונס שהגיע לאזור שלנו לא הצליח לפנות אותו , כי טנק החליט לעלות עליו , ביחד עם שישה אנשים שהיו בפנים . כי הרי מה יש לאמבולנס לעשות בשטח צבאי סגור . זה כנראה נגמ"ש של האוייב , לא ?
בכל מקרה , ככה עבר הלילה עלינו ועל כל התושבים השמחים של העיר . הצבא האדום היה לא סימפטי כמו צה"ל , ובין לילה נהיה בעיר משהו כמו 300 אנשים פחות מקודם .
אחרי זה קראתי את עדות החיילים - והפלא ופלא , הם אמרו בדיוק מה שאתה אמרת ,לדעתם הם עשו הכל נכון . לי ,זה לא נראה כל כך נכון . בכלל לא , אבל אולי זה בגלל שהייתי ילד קטן וטיפש שפתאום מצא את עצמו בשטח צבאי סגור .
ונחזור לזמננו הנוכחי . בלה בלה בלה , איך הם מעיזים , הבריטים יותר רוצחים מישראלים , שיתביישו להם (יש כזה ספר שנקרא "פסיכולוגיית אשמה" , כתב אותו פסיכולוג סוציאלי בשם אפלק או משהו כזה , שם הוא מתאר איך הילדים בדיוק משתמשים בקטע הזה של "אבל אתה יותר גרוע" ) .
אני לא מבין , החייל לא הרג צלם בדם קר (הרי זה כבר נקבע , לא) ? איפה המשפט ההוגן שמגיע ההורים של הבנאדם ? אתם בכלל מבינים מה לאזעזל אתם אומרים ? ואם זה היה קורה לילד שלכם , גם אז הייתם "הוא היה בשטח צבאי , ובכלל זה אשמתו שיש לו חור בראש עכשיו , ובכלל הם כולם רוצחים והם הפציצו את דרזדן ובלה בלה בלה בלה" . זה שבנאדם חייל זה נותן לו את הזכות להרוג ?? להפך , הוא צריך לגלות יותר אחריות כי מה שיש לו ביד זה לא צעצוע , זה נשק שהורג אנשים . אותו חייל (ובינינו , ואני לא רוצה להשמע גזעני , אותו חייל בא ממגזר בעייתי , וחיילים באותה יחידה עשו לא פעם פשלות דומות , רק לא כאלו שנגמרו במוות של אזרח חו"ל ) . הייתם רוצים שיעלימו את התיק הזה כדי שהוא יעלה אבק ????
יש לגבות חייל , ויש לגבות חייל . ובמיוחד ובמיוחד אסור לגבות חייל שעשה דבר פסול , כדי שאותו הדבר לא יכנס לנורמה (ואני מניח שחלקכם שמע על בזיון שעשו חיילי כפיר בחברון לא מזמן) אבל אני מבין שלחשוב מחוץ לקופסה , להיות יותר מדו מימדי זה היום מילה גסה בין חלק נכבד מהאנשים .
רע , רע ,רע מאוד שהתגלגלתם לזה .
אה , ולפני שיבוא הארס לכיווני . שמי לא אופנהיימר יריב , אני לא שמאלי קיצוני , אני עשיתי שירות צבאי מלא ביחידה קרבית , ואני מכיר טוב את אותם מקומות הלא סימפטיים שחלק ממפיצי ארס שכמותכם לא ראה או שמע מחוץ לחדשות , וגם יצא לי לשמוע את שריקות הכדורים. השתדלתי אבל לעשות את עבודתי בלבד ולא "להגדיל ראש" על חשבון האוכלוסיה (שכולם מחבלים כמובן, לא?) , כי ידעתי את הרגשת חוסר האונים הזאת , ומה הם מרגישים מהצד השני , ולצערי הרב , יצא לי לראות מספר לא מבוטל של חיילים שכן עשו את זה , כי זה השתרש בנורמות . כי הצבא כיסה את התחת שלו ושל החיילים , לא מבין שככה רק גורמים נזק FEEDBACK .
זהו . אני לא כותב פה כמעט , אבל הפעם פשוט הייתי חייב להגיב .
נערך לאחרונה ע"י JAVEHN בתאריך 05-08-2007 בשעה 22:48.
|
|