לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 06-08-2007, 22:56
  chaos15 chaos15 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.07.06
הצבא רע

בקיצור
הודחתי מסיירת מטכל הייתי בבקום שבועיים ולבסוף החלטתי שאני רוצה להגיע לסיירת גולני
דרך מישהי שאני מכיר עשיתי ראיון עם המג"ד של הגדס"ר והוא אמר שאני אצלם בעסק
התפניתי לגולני לאחר שבפעם האחרנוה שדיברתי עם קצין מיון בבקום שאלתי אם אפשר מגולני למשוך אותי לגדסר והוא אמר שכן
היום הגעתי לבאח גולני, שם קצינת כוח אדם כעסה עלי שעשיתי בעצמי ראיון עם המג"ד, ואמרה שאני יכול רק ללכת לאגוז או ללכת לגדודים
היא אמרה שזה כבר כמה חודשים ככה והבקום יודע מזה והוא אמרו להגיד לי
אני כמובן ממש לא רוצה להגיע לאגוז ורוצה רק להגיע לסיירת גולני, אבל המצב שהוצג בפניי הוא שאין לי סיכוי להגיע ואני יכול רק להגיע לאגוז - ולי בבקום לא אמרו שום דבר על זה
זה הגיוני? מה אני אמור לעשות? מחר ב9 וחצי יש לי ראיון באגוז
את מי אני אמור לקבול פה ואיך אני יכול לקבל את מה שאני רוצה?

תודה

מה שלא הורג מחשל
אם יש ספק אין ספק
הכל בראש!

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 06-08-2007, 23:17
  chaos15 chaos15 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.07.06
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי chatulim שמתחילה ב "[QUOTE] דרך מישהי שאני מכיר..."

אני לא פעלתי דרך קומבינות והתקבלתי רק דרך קומבינות - אני פשוט קיצרתי דרך הבירוקרטיה המיותרת והרווחתי את המקום שלי בגדס"ר בצורה ראויה
ובכל מקרה - זה ממש ממש לא רלבנטי, זה שעשיתי ראיון עם המגד לא אומר שהם צריכים לשלוח אותי לאגוז, בטח ובטח בלי זה שאף אחד לא אמר לי שאני יכול ללכת רק לאגוז ועוד כשאמרו לי שאני כן יכול להגיע לגדסר

והבעיה שלי היא שהמגד הוא לא בדיקו בחיוג המהיר שלי - ככה שאין לי ממש דרך להגיע אליו בקלות, וגם אם כן אני לא יודע אם בעיותיו של חייל אחד הן מה שיטרידו את מנוחתו עד כדי כך בשביל להתחיל להפעיל שרירים

אבל בגדול אני חושב שנעשה לי עוול, וחייבת להיות איזשהי דרך לתקן את המצב...

מה שלא הורג מחשל
אם יש ספק אין ספק
הכל בראש!

ישן 06-08-2007, 23:13
  משתמש זכר whoracle whoracle אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.05.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי chaos15 שמתחילה ב "הצבא רע"

סתם סקרנות, אחרי כמה זמן ובאיזה שלב הודחת ממטכ"ל?

פעם ראשונה שאני שומע שמישהו מסרב אגוז כי הוא רוצה סיירת גולני. לעיני רוב האנשים אגוז היא "מעל" סיירת גולני, או כל פלס"ר חטיבתי אחר. מעניין מאוד.

חלק ממני רוצה להגיד "יאללה תפסיק לבכות אלפי חיילים ומלש"בים היו מתים להגיע לאגוז ואתה עוד מתלונן..." אבל אני מבין שזה לא עובד ככה, לכל אחד השיקולים שלו וזהו.

שמע אם דיברת עם מג"ד הגדס"ר והוא אמר שאתה בפנים, אז יאללה אני לא מבין מה הבעיה. מג"ד זה לא איזה מ"כ מסכן עם שנתיים פז"מ, הוא קצין בדרגה גבוה. שיעמוד על שלו, ימשוך אותך לגדס"ר ובזה נגמר העניין. תדבר איתו עוד פעם, תבקש ממנו להפעיל לחץ (בנימוס כמובן) ואני לא חושב שתהיה בעיה.

ישן 07-08-2007, 00:39
  משתמש זכר Netanel Ben-Shushan Netanel Ben-Shushan אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.07.05
LinkedIn profile
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי chaos15 שמתחילה ב "נראה לי שמעתי עליו, והוא הגיע..."

הכול ניתן לשינוי.

אגיד לך רק שאם אתה בקשר טוב עם אותו מג"ד הוא יכול להזיז דברים עבורך. אחרי הכול הוא סא"ל... ומבחינה טכנית הוא נחשב לקצין בכיר, והוא אוחז בידו די הרבה כוח (אני לא צוחק). ואם אתה יכול לנדנד לו (בגבול הטעם הטוב כמובן) והוא יכול לטפל בך, לדוגמה "למשוך" אותך אליו, הוא יכול לעשות זאת די בקלות (תתפלא לדעת שבכול מקום יש יחסי 'שמור לי ואשמור לך', ואם הוא גם בעל 'מילה' במקום, אתה יכול להיות מסודר בצ'יק).

והצבא לא רע בכלל, תלוי איך אתה מסתכל על זה. אולי הוא לא מאורגן, ולכן אתה חושב שהוא רע, אבל זה רק בגלל שהוא גדול יחסית.

נערך לאחרונה ע"י Netanel Ben-Shushan בתאריך 07-08-2007 בשעה 00:43.
ישן 07-08-2007, 17:17
צלמית המשתמש של שיShai
  שיShai שיShai אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.09.04
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי chaos15 שמתחילה ב "אל תקרא לי מפונק, ואני עשיתי..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי chaos15
אל תקרא לי מפונק, ואני עשיתי הרבה ויתורים כדי להתיישר עם הרצון של הצבא אני בכלל רציתי ללכת לנחל בהתחלה, והייתי יכול ללכת למגלן, אבל הבקום רצה שאני אלך לגולני ובסוף התיישרתי עם הרצון הזה ורציתי ללכת לסיירת גולני - בעוד שבכלל אף פעם מעשית לא הייתה לי אפשרות להגיע לשם, והבקום פשוט לא אמר לי את זה! ולכן אני בטוח שנעשה לי פה עוול וזה לא בסדר ואני מתכוון לקבול על זה

סלח לי על הדיבור, אבל אני רק בא להתבטא.
מי אתה בכלל שתוותר לצבא? למה אתה חושב בכלל שוויתרת?
אם הצבא ירצה הוא ישים גם בצבא לפלנד אם הוא צריך אותך שם, והוא לא ישאלאותך.
אתה לא ויתרת לצבא, אתה לא התיישרת עם הצבא, אתה פשוט הולך איך שהצבא אומר לך.
לא נעשה לך פה שום עוול! אם כל אחד היה מקבל מה שהוא רוצה, הצבא שלנו היה נרא כמו ברדק אחד גדול!

ישן 07-08-2007, 17:30
צלמית המשתמש של שיShai
  שיShai שיShai אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי chaos15 שמתחילה ב "אוקיי אבל כשמדובר לצורך..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי chaos15
אוקיי אבל כשמדובר לצורך העניין במישהו כמוני שבא לצבא עם שיא המוטיבציה ווכל הרצון לתרום ושהייתי במקום שדי קשה להתקבל אליו ושעשיתי הרבה דברים קשים מתוך הרצון שלי לתרום - לא ייקרה כלום אם הצבא ייטה לי אוזן קשבת במקום לזרוק אותי (ועוד כמה אנשים שיצא לי לפגוש בבקום שהגיעו מיחידות התנדבות) לכלבים וישים זין על מה שאני רוצה
במקום זה המוטיבציה שלי כרגע נמצאת בשפל המדרגה וסתם חבל שהצבא עשה לי את זה

ולמה נראה לך שאני באתי בלי שום מוטיבציה ועם רצון להיות ג'ובניק?
לא, באתי גם עם שיא המוטיבציה לתרום למדינה את חלקי ואף לנסות לכמה שיותר, ובכל זאת לא קיבלתי את מה שרציתי, אבל שלחו אותי בסוף למקום, שאמרתי 70 פעם תודה ביום שהגעתי אליו.

ישן 07-08-2007, 17:42

בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי שיShai שמתחילה ב "[QUOTE=chaos15]אל תקרא לי..."

אתה אוהב שמשקרים לך? מה, רק בגלל שזה צה"ל מותר להם לשקר ולדפוק אנשים ככה?

אומרים לבנאדם שאם הוא ילך לגולנו הוא יוכל להגיע לסיירת, ואז הוא הולך לגולני ואומרים לא מה פתאום, אין מצב שאתה הולך לסיירת. אני היחידי שרואה כאן משהו לא בסדר?

בחיי שאני לא מבין אותכם. שיקרו לו ואתם בשלכם, מצדיקים את זה בגלל שזה "הצבא" ו"ככה זה." לא, אני לא יכול לקבל את זה. זאת כמובן לא סיבה להגיד "אם לא זה אז כלום, אני יותר לא משרת," והוא באמת לא אומר את זה, אבל להיות ככה כנוע ואדיש זה לא עסק. ככה לא תגיעו רחוק בחיים. אומנם יש פתגם שאומר "תדפוק את הראש בקיר, הקיר תמיד ינצח" (ואני חושב שכולם חותרים לזה) אבל זה לא רלונטי למצב הזה, לדעתי.

ישן 07-08-2007, 18:29
צלמית המשתמש של שיShai
  שיShai שיShai אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי whoracle שמתחילה ב "אתה אוהב שמשקרים לך? מה, רק..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי whoracle
אתה אוהב שמשקרים לך? מה, רק בגלל שזה צה"ל מותר להם לשקר ולדפוק אנשים ככה?

אומרים לבנאדם שאם הוא ילך לגולנו הוא יוכל להגיע לסיירת, ואז הוא הולך לגולני ואומרים לא מה פתאום, אין מצב שאתה הולך לסיירת. אני היחידי שרואה כאן משהו לא בסדר?

בחיי שאני לא מבין אותכם. שיקרו לו ואתם בשלכם, מצדיקים את זה בגלל שזה "הצבא" ו"ככה זה." לא, אני לא יכול לקבל את זה. זאת כמובן לא סיבה להגיד "אם לא זה אז כלום, אני יותר לא משרת," והוא באמת לא אומר את זה, אבל להיות ככה כנוע ואדיש זה לא עסק. ככה לא תגיעו רחוק בחיים. אומנם יש פתגם שאומר "תדפוק את הראש בקיר, הקיר תמיד ינצח" (ואני חושב שכולם חותרים לזה) אבל זה לא רלונטי למצב הזה, לדעתי.

אף אחד לא אוהב שמשקנים לו
אבל הבחור הנ"ל, פשוט עקף סמכויות, ויש אנשים שאף נענשים על זה, אז שילמד להבא, וישלם את המחיר, כי אם לא היה עוקף סמכויות, הוא לא היה נפגע ככה, מאחר ובסופו של דבר, יכול להיות שיש דברים בחטיבה שהמג"ד של הגדס"ר לא מודע אליהם, כמו צרכי סד"כ, ויש אנשים שהתפקיד שלהם זה כן להיות מודעים לבעיות אלה ולפתור אותן.

ישן 07-08-2007, 21:28
  אא אינסטלציה אא אינסטלציה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.01.07
רגע, אני לא מבין
בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי melarky שמתחילה ב "אחי אני מאה אחוז מבין אותך יש לך כל סיבה לכעוס"

נפלת ממטכ"ל , רצית מקום טוב, אמרו לך שאפשר סיירת גולני, אז הלכת בנונשלנטיות למפקד גדוד הסיור של גולני ואמרת לו "אדוני, אני רוצה לשרת אצלך, קח אותי לסיירת". אותו מפקד הסכים, אבל ככל הנראה לחטיבה יש צרכים אחרים, אז אין סיירת, יש רק אגוז. צדקתי?

עכשיו, בוא נחדד כמה נקודות:

1.נראה לך שלפנות למפקד מסויים באופן אישי, לא רשמי, ולא מתואם עם אף אחד בצבא זה תקין ולפי הנהלים? פעולה כזאת נקראת "קומבינה". נעזוב רגע את השאלה "האם זה בסדר?", ונסכים שזאת קומבינה ולא על פי הנהלים.

2.מי זה בדיוק "הבטיחו לי"? דובר צה"ל יצא בהודעה רשמית? דברת עם גבי אשכנזי? עבדת לפי הנהלים המקובלים (שבוע ראיונות מסודר, למשל) והצבא לא?

3.אם אותו מפקד אמר לך שאתה אצלו, אבל בסופו של דבר אתה לא, למה אתה לא אומר "מפקד גד"סר גולני רע?" אם הוא מג"ד, הוא כנראה יותר בכיר מקצינת כוח אדם. אז כנראה שהוא לא באמת הכניס אותך.
ישן 07-08-2007, 21:56
  stinger360 stinger360 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.05.04
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי אא אינסטלציה שמתחילה ב "רגע, אני לא מבין"

לא צריך לצאת בהצהרה של דו"צ כדי שזה יהיה רשמי. אם קצין מיון אומר לו שזה אפשרי אז זה מספיק רשמי.

ולגבי ה"קומבינה", שמע, הבנאדם לא האחיין של המג"ד. הוא כולה ניגש אליו וביקש אצלו ראיון. אין עם זה שום בעיה "מוסרית" והעניין בסדר לגמרי.

כולם פה מגינים על הצבא רק כי זה הצבא כמו שאמר בחור פה באשכול. צאו מהסרט שלכם. דפקו את הבחור. עבדו עליו ושיקרו לו וכתוצאה מזה הוא נדפק... זאת בהחלט אשמת המערכת הצבאית. זה שזה "הצבא" ושהוא דפק באותה צורה אלפי אנשים בעבר לא הופך את זה לבסדר. גם לצבא אין את הזכות לרמות אנשים להיכנס ליחידות מסויימות. מילא לבוא ולהגיד לחייל "אתה הולך לגולני וזה סופי" אבל לשקר לו ולגרום לו להאמין בדברים לא נכונים? חלאס. זה כבר ביזיון.
ישן 08-08-2007, 11:08
  אא אינסטלציה אא אינסטלציה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.01.07
אל תבין לא נכון
בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי melarky שמתחילה ב "אני אף פעם לא עושה את זה אבל אא אינסטלציה"

אף אחד לא מתנשא, ואם הבנת אחרת, קבל התנצלות.

ולעניין, הוא כזה: "הצבא שקר לי ודפק אותי" זה מצב שאתה עובר ירפ"א ב' ולא מקבל גיבוש טיס כי "ככה". זה כשמתקשרים אליך ומהלשכת גיוס ואומרים לך שדחיית השרות שחתמת לפניי חצי שנה מבוטלת כי "ככה".

אותי העיפו ממיוני מודיעין אחריי שבמשך חצי שנה הייתי מתקשר והיו אומרים לי "אל תדאג, התקבלת, בקרוב תקבל תחקיר בטחוני". ואז העיפו אותי. זה אומר שמשהו דפק אותי שלא בצדק?

ועוד דבר לסיום, אני לא פוסל קומבינות. מה לעשות, הן מאוד מאוד מועילות, ומי שיש לו, שישתמש בלי עין הרע. אבל כמו שאומרים "מי שהולך לשון עם כלבים, שלא יתפלא אם הוא מתעורר עם קרציות".
ישן 07-08-2007, 23:32
  משתמש זכר חטאב מת חטאב מת אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.11.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי chaos15 שמתחילה ב "הצבא רע"

אני לא מבין מה כולם קפצו, הרי זה ידוע שיש קומבינות, בכל מקום, והצבא לא שונה, ככה זה בישראל,וככה זה בהרבה מאוד מקומות בעולם.אבל העניין הוא שאני לא רואה כאן שום קומבינה, הרי לפי מה שהבחור אומר, הוא לא התקמבן לפגישה אלא הצליח להיכנס במה שנקרא מקריות משמחת , ומה שקרה שהקצין מיו שיקר לו בפרצוף,זה החלק הגרוע, וזה ממש לא הפעם הראשונה שעושים את זה, וזה מה שלדעתי מזעזע. ולמי שיש אשליה שהצבא זה גוף ישר, עדיף שיצא מהבועה, אני יכול להגיד לכם בוודאות שבהרבה מהיחידות המובחרות של צה''ל עדיין פועל הנוהל של חבר מביא חבר, מפקדים מקמבנים אחיינים/בני דודים וכו', ומה שלא תרצו.ומה נראה לכם שלא יודעים? יש לי מכר שהיה במצ''ח, סיפר שאגף מסויים אצלם התעסק בחקירה שנגעה לזה ביחידה מסויימת, ואז הובהר למפקדיהם מקצינים בכירים,לרדת מהעניין. אז חבר'ה בטח שיש המון אנשים שמתקבלים לפי נתוניהם,אבל כמו בכל מקום, יש גם כאלה שמגיעים באמצעות ויטמין P.וככה זה כמעט בכל מקום,מקומות עבודה וכו'.
נורא אשירה, לך אכבירה, שיר מהללי
לך אתנה מנת חבלי
בכלל זמן עזור אל נורא, גזע אברהם, נצר תפארה,
אתה אל חי נותן תורה

נערך לאחרונה ע"י חטאב מת בתאריך 07-08-2007 בשעה 23:59.
ישן 08-08-2007, 15:06

בתגובה להודעה מספר 36 שנכתבה על ידי שיShai שמתחילה ב "[QUOTE=שחר אדום]מה אתם רוצים..."

וזאת הבעיה. שלאף אחד בחטיבה לא מעניין. השאלה היא האם אתה משלים עם זה ואומר "מה לעשות, ככה זה" או עושה משהו כדי לתת לעצמך להישמע.

יש קומבינות ויש קומבינות. אתה מבין, המג"ד לא חבר אישי שלו. זה לא כאילו הוא לא ראוי להיות בסיירת (כי אין לו נתונים נכונים או יכולות מתאימות) אבל בכל לוקחים אותו בגלל שהוא מקושר. הוא סך הכל סידר לעצמו ראיון עם המג"ד (וכל הכבוד על היוזמה,) המג"ד ראה שהוא חייל סבבה והחליט שהוא רוצה אותו בגדס"ר. מה הבעיה כאן אני לא מבין? שכאילו לו הייתה את ההזדמנות ל"ראיון אישי" עם המג"ד ולאחרים לא? את זה הוא סידר בכוחות עצמו עם קצת יוזמה אישית ומזל, משהו שבאמת לא מובן לי איך אתם יכולים לגנות בצורה כל-כך חריפה.

בסופו של דבר זה רגעים כאלה שיכולים להבדיל בין נפילה לגדודים או הגעה לסיירת. תבינו שהחיים זה גם הרבה יחסי ציבור, למה כמו שאמרת כל חייל הוא עוד גרגר חול לקצין כזה או אחר. לכן אתה צריך לבלוט. לעשות את עצמך יותר גבוה (בלי לחפור בור מתחת לאחרים, כמובן.)

ישן 08-08-2007, 15:15
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 38 שנכתבה על ידי whoracle שמתחילה ב "וזאת הבעיה. שלאף אחד בחטיבה..."

ואם לא הצלחת בסוף, תקח את זה כמו גבר ולא כמו איזה ווס שחושב אך ורק על עצמו וטובתו.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 11:16

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר