לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה   מה שבראש היתרון האנסי | freedom.fresh.co.il   נושא: ילדה, רוצה לבוא אתי לדירה? –אני רק בת ארבע־עשרה. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חברה וקהילה > מה שבראש
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 30-08-2007, 17:11
צלמית המשתמש של yonatan941
  yonatan941 yonatan941 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.02.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי yonatan941 שמתחילה ב "הארי פוטר..."

היייי אנשים!!!
אני לא אמרתי כלום כנגד הארי פוטר!
אתם חייבים לקרוא שוב את מה שכתבתי...
לי ולחברים שלי היה ויכוח.
כמה אמרו שהארי פוטר ספר משעמם וסופרת שבכלל לא יודעת לכתוב,
וכמה אמרו אחרת בידיוק...
רק רציתי לבדוק מה רוב העולם חושב.
לגבי מה שאני חושב:
את הספרים לא קראתי.
אבל את הסרטים ראיתי... והם יפים מאוד!!!!
אך אני חושב שזה מזל לסופרת, שהצליחה למכור ספרים בדיוניים לנערים והבחורים הגדולים!
שלא תבינו לא נכון!!!
אין לי כלום נגד הספרים, ואני לא יכול להגיד שהם משעממים, כי לא קראתי (הספרים ילדותיים)!!!
אני רק אומר שזה הצלחה.
ולגבי סוף הויכוח שלי ושל חברים שלי...
הגענו להחלטה.
להארי פוטר יש ספרים יפים, אך זה מזל לסופרת שהצליחה למכור אותם למיליון אנשים!

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://greenair.somee.com/script/script.asp]

נערך לאחרונה ע"י yonatan941 בתאריך 30-08-2007 בשעה 17:14.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 30-08-2007, 20:46
צלמית המשתמש של foo
  foo foo אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.08.07
לא אמרתי ש[כל]אלה שכן אהבו טמבלים, אמרתי שאלה שכן טמבלים אהבו.
בתגובה להודעה מספר 48 שנכתבה על ידי Seo שמתחילה ב "ממש לא נכון."

ולמה זה? כי המצב הוא בדיוק ההיפך ממה שאת אומרת - כל מה שנעשה פופולארי בטירוף, כנראה מתאים למכנה המשותף הנמוך ביותר של אנשים...
ומי אמר שלא היה לזה פוטנציאל? הו, היה לזה המון פוטנציאל, שמומש ונסחט ע"י אותו מנגנון שיווק אגרסיבי, בדיוק כמו עוד 1000001 מוצרים שהם זבל טהור ונמכרים בכמויות. (ראי ערך: ווינדואוז, iPod...)
לפי הקריטריונים שלי, עלילה ללא חורים, מעניינת ומותחת; עולם בנוי היטב וללא סתירות פנימיות; סגנון כתיבה איכותי.
כל הנ"ל (אולי חוץ מ-"מעניינת" בסופו של דבר) הם פרמטרים שאפשר להתווכח עליהם, ולא בנויים סתם על טעם אישי - אני יכול להראות לך שהעלילה לא עקבית, ומלאה בסתירות [לוגיות], אני יכול לטעון שהיא לא מותחת, בכך שאראה לך כמה קל לחזות מה יקרה (ואם כבר משהו הוא "לא צפוי" בספרים האלו, הוא אף פעם לא מתוחכם, אלגנטי או אפילו מתחבר בצורה כלשהי (לא ברטרופרספקטיבה) לשאר העלילה, אלא סתם טלאי שלא מתלבש טוב עם הסיפור), אפשר להראות את הסתירות הפנימיות של העולם, וסגנון הכתיבה הילדותי ברור.

מה שכן טוב בהארי פוטר, אני חייב להודות, זה שאפשר לקרוא כל ספר צ'יק צ'אק מיד כשהוא יוצא ולהרוס לכל מי שאתה שונא...

ישן 30-08-2007, 21:19
צלמית המשתמש של Seo
  Seo Seo אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.07.05
שלח הודעה דרך ICQ אל Seo שלח הודעה דרך MSN אל Seo Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 49 שנכתבה על ידי foo שמתחילה ב "לא אמרתי ש[כל]אלה שכן אהבו טמבלים, אמרתי שאלה שכן טמבלים אהבו."

1. מסכימה איתך שבספרים היו סתירות לא פעם אחת, והיו חורים בעלילה. אבל הם היו כאלה מזעריים ולא חשובים שהם ממש לא הצליחו להרוס לי, ולא במעט את הספר. ואתם יכולים להשוות אותה לסופרים אחרים שהצליחו להמנע מכל החורים האלה... אבל אני לא חושבת שזה מה שעושה את הספר, או הסופר.

2. אני לא יודעת באיזו שפה קראת את הספר. אני רק יכולה לומר לך שבאנגלית הכתיבה איכותית, מעניינת ומצחיקה לכל דבר. הספר נכתב מנקודת מבטו של הארי, אז כל האלה פה שחשו שהאינטליגנציה הגרנדיוזית שלהם נפגעה, תחשבו שכל מה שקראתם זה מחשבות של ילד בגיל העשרה, לא איזה פילוסוף או חכם דגול. זה ספר הרפתקאות, ורמת הכתיבה שלו היא מעל ומעבר למה שדרוש כדי להעביר את המתרחש.
ואל תשכחו שהספר נכתב כספר לילדים, אנשים שיש להם קריטריונים פשוטים למדי, לא לאנשים שקראו הכל ויודעים הכל כמו שאתם מנסים להצתייר. רולינג מעולם לא אמרה שהספר מתיימר להיות רומן וירטואוזי כמו שר הטבעות או לא יודעת מה... אני שהתחלתי לקרוא את הספר כילדה, התחברתי אליו כ"כ שעכשיו כשאני מבוגרת יותר אני לא מוכנה לעזוב. אני לא יודעת, אם הייתי מתחילה לקרוא עכשיו אולי גם אני הייתי אוהבת אותו פחות.
תנסו לקרוא את הגרסה למבוגרים או משו...

בכל אופן, מה שעשה את הספר בשבילי זה העולם השלם הזה שרולינג יצרה וניפחה מכל עבר, כל מקום, כל האנשים, וכל היצורים שם היו מעניינים וגרמו לי להרגיש רצון להכיר את האנשים או להיות במקומות.
והעובדה שכל הקטעים שלכאורה נראו לא חשובים, מתחברים ביחד לקראת הסוף.

וכל החסרונות האלה שהפכו את הספר בשבילכם ל"חרא ספר", בכלל לא השפיעו עלי, ומאוד חבל לי שזה הרס לכם כ"כ שלא הצלחתם לראות מעבר לזה.
רק תזכור שהקריטריונים שלך לספר טוב הם לא הקריטריונים של כולם. אבל זה לא אומר שהספר חרא ושמי שנמשך אליו זה בעיקר טמבלים.

נערך לאחרונה ע"י Seo בתאריך 30-08-2007 בשעה 21:30.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 07:56

הדף נוצר ב 0.09 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר