לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 05-09-2007, 19:33
  מורעל89 מורעל89 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 31.12.06
הרפתקאות בירפ"א- חלק ב'

אז ככה...
אני אנסה לכתוב הכי קצר שאפשר.
לפני חודש חודשיים היה לי ירפא ב', נפלתי על בדיקת עיניים בגלל שלטענתם הממצאים היו 1.75 צילינדר פלוס מספר 1.5 בערך פלוס פזילה סמויה.

בינתיים הלכתי לשיטת ביטס והתחלתי לתרגל. כמה שזה היה קשה להתמיד כל יום התמדתי. גם אני בהתחלה אמרתי מה הבעיה כל יום אבל זה כן בעיה כי פתאם אתה צריך ללכת לפה ולשם והחבר'ה משחקים כדורגל וכ'ו כך שזה באמת לא פשוט להתמיד כל יום 20 דקות כפול 2.
אמרתי אני אוריד מספר אגיש ערעור ואז אקבל גיבוש בלי בעיות.
עכשיו מכיוון שנפלתי על רפואי הם כנראה הבינו שיש לי בעיה מסוימת שאולי אפשר הוריד עליה פרופיל כך שביום בהיר אני מקבל מכתב להתייצב בלשכת גיוס לסיכום פרופיל.
הלכתי. חיכיתי שם שעתיים בשביל שיבדקו את התיק שלי ויגידו שהם קראו לי בטעות לסיכום פרופיל ובעצם אני צריך רופא עיניים והוא כבר הלך אז הם הביאו לי זימון ליומיים אח"כ.
באתי יומיים אח"כ. נכנסתי לרופא. הרופא היה עם חייל שקרא לי את התיק והתבלבל, הוא ראה שיש לי שם איזו חתימה מרופא עיניים אז הוא חשב שהרופא בדק אותי (נכנסים כמה ביחד לחדר אז הוא מתבלבל מי נבדק ומי לא) והוא אמר לי אתה משוחרר. אמרתי לו איזה משוחרר למה קראתם לי?
הוא שאל את הדוקטור: בדקת אותו? הוא אמר לא. אמרתי לו שזה הרופא מהירפא. הוא אמר לי נו אז מה אתה רוצה כבר בדקו אותך. אמרתי לו, א. אז למה קראתם לי? ב. אם אני כבר פה אני רוצה להבדק שוב כי אני חושב שהם טעו אז.
הוא אמר סבבה שב. ישבתי נבדקתי והכל ויצא לי בעין אחת 1.5 צילינדר ו1 מספר, בשניה 1 צילינדר ו3\4 מספר. הוא כתב הכל ואמר לי רק תלך לצד השני של הקומה שהרופא הכללי יחתום לך או משהו כזה. הלכתי אליו (זה מהרופאים שמבקשים מהם העלאות והורדות פרופיל, רופא כללי כזה). הוא בדק לי את התיק ואמר שמע אני חייב להוריד לך פרופיל. אמרתי לו מה לא יכול להיות וזה.
הוא אמר שצילנדר הוא רושם על זה סעיף, ופזילה סמויה שמסתבר שגם הבדיקהה האחרונה עלתה עליה, זה מוריד כבר פרופיל. אז כרגע יש לי 82 פלוס סעיף צילנידר.

השאלה שלי היא כזו: האם שווה לי להסתכן ולבקש ירפא חוזרת? כי מבחינת צילינדר ומספר אני יכול להתקבל, וגם הפרופיל עדיין בסדר. האם הפזילה סמויה זה כזה משנה להם?

בינתיים הגישה שלי היא כזאת שאני ממשיך להתאמן בביטס לא יודע אם זה יעזור או לא, להפסיד אין י מה, כי יש לי הרבה זמן עד הגיוס. ואז כשהמספר ירד עוד אבקש ירפא חוזרת. מי שיוכל להגיד לי בקשר לפזילה אשמח לדעת.

תודה מראש...
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 05-09-2007, 20:07
  DieHard3 DieHard3 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.01.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי מורעל89 שמתחילה ב "הרפתקאות בירפ"א- חלק ב'"

מאחל לך בהצלחה אחי...
מי כמוני יודע מה זה ירפ"א ב'..
הרומן שלי איתם נמשך כבר בערך 3-4 חודשים.
פעם ראשונה באתי אליהם והBMI שלי היה גבוה מדי... הלכתי הורדתי 15 קילו.
חזרתי אליהם כולי מאושר הנה אני הולך לגיבוש טיס- אבל לא יש לי ליקוי שמיעה קל שפוסל טיס... וזה "ליקוי" כל כך נמוך ממש אני שומע כמו כל בנאדם רגיל אחר ובבדיקה עצמה קצת פחות טוב.. וזה לא מתאים לדרישות הסף שלהם.
קיצר מאז 3 בדיקות חוזרות כבר בירפ"א ולפני כשבוע בערך אמרו לי שלא עברתי סופית.
עכשיו אני שולח מכתב למפקדת ירפ"א.. אני אנסה לשכנע אותה לתת לי להכנס כנת"מניק לקורס.
ומשם נראה איך כבר זה יתגלגל...
מה שהכי מעצבן אותי זה שיש לי 5 חברים שמתגייסים לקורס (חלק במחזור שהתחיל עכשיו וחלק בבא). 4 מהם בכלל לא אכפת להם.. כאילו הלכו לקורס אחרי שאמרו "נו טוב".
אני מדבר איתם הם לא מתרגשים לא כלום ואני כמעט בוכה זה דבר שאני רוצה כל החיים.
ישן 05-09-2007, 20:21
  דניאל מ דניאל מ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.02.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי מורעל89 שמתחילה ב "הרפתקאות בירפ"א- חלק ב'"

פזילה סמויה היא אכן בעיה, ולפי מה שאני יודע היא לא ניתנת לתיקון ע"י שיטת בייטס.

אבל אם תלך לאופטמריסט ישנם כל מיני תרגילים לחיזוק העיניים שיכולים לעזור לפזילה.

האם הבדיקה שנפלת בא היא הזאת עם המספרים שאתה צריך להגיד איפה החץ האדום עומד (או משהו בסגנון.. כבר עברה כמעט שנה מאז שהייתי שם). ילד מהשכבה שלי נפל בזה והוא הלך לאופטמריסט שנתן לו תרגילים (משהו בסגנון של לעצום עין אחת, ולהחזיק עפרון מול העין הפתוחה ולקרב ולהרחיק אותו.. אבל אל תתפוס אותי במילה ואל תנסה את זה בלי שהתייעצת עם מומחה). לא יודע מה נסגר איתו בסוף, אבל לך על זה.

אגב, בלי לעשות פה פרסומת לאף אחד, אני מכיר אופטמריסט באיזור ת"א שהיה בעבר אופטמריסט בירפ"א בתור שירות המילואים שלו. שלח לי הודעה בפרטי אם אתה רוצה את הטלפון, הוא בן אדם ממש נחמד ואתה יכול להתעייץ איתו בכל מה שנוגע לעיניים וטייס.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 09:07

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר