10-09-2007, 11:50
|
|
|
|
חבר מתאריך: 29.04.07
הודעות: 926
|
|
רביולי בטטות בפסטו מוקרם לחג
מצרכים:
מכשיר לפסטות
לבצק:
500 גרם קמח חיטה (עדיף חיטה קשה או מ"דורום")
2 כפות שמן זית משובח
1 כוס מים קרים
כפית מלח
1 ביצה
לשים את הבצק (בידיים!) לפחות 15 דקות (!!!) לא פחות.
הבצק צריך להיות רך למגע ולא דביק (ניתן להוסיף קמח לפי הצורך).
מכניסים למקרר לשעה.
למילוי:
5\6 בטטות גדולות ארוכות (הארוכות מתוקות יותר).
1 בצל
מלח
פלפל גרוס
אופים את הבטטות עד שהן נהיות רכות. קוצצים דק ומטגנים את הבצל בכף שמן זית.
מוציאים את מילוי הבטטות מהקליפה לקערה, מוסיפים את הבצל המטוגן וטוחנים עם בלנדר ידני.
אופן ההכנה:
מקמחים משטח וממקמים את מכשיר הפסטה. לוקחים מהבצק כדור, ומרדדים אותו.
את המכשיר פותחים על המצב העבה ביותר ומעבירים את הבצק פעמיים עד שנוצר עלה יפה.
מקטינים את עובי המכשיר לשלוש לפני הסוף (דרגה נמוכה כל שהיא אבל לא הכי נמוכה)
ומעבירים את העלה.
ממקמים את המילוי ברווחים שווים עד לחצי מאורך העלה וסוגרים
מהדקים מסביב לכל רביולי עם האצבעות
וחותכים עם גלגלת.
מרתיחים מים ומוסיפים כף מלח
הרוטב:
חבילת עלי בזיליקום
חצי כוס שמן זית
100 גרם צנוברים
2 שיני שום
מלח
פלפל
1 חבילת שמנת לבישול
אופן ההכנה:
טוחנים בבלנדר ידני את כל המרכיבים (ללא הגבעולים) למעט השמנת
בסיר קטן מביאים להרתחה את השמנת ומוסיפים את הפסטו.
מבשלים כ10 דק'
מוסיפים את הרביולי למים הרותחים.
הרביולי מוכן כאשר הוא צף.
מערבבים את הרוטב והרביולי
בתיאבון וחג שמח!
_____________________________________
חתימתכם הוסרה כיוון שלא עמדה בחוקי האתר. לפרטים נוספים לחצו כאן. תוכלו לקבל עזרה להתאמת החתימה לחוקים בפורום חתימות וצלמיות.
|