לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 11-09-2007, 16:12
  דובדבנצ'יק דובדבנצ'יק אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.11.06
אני מבט"ר זיקים
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי NBS שמתחילה ב "נכון"

אני יכול לספר לכם הכל.
קודם כל שם עושים טירונות 02-03 רובם עתודאים ושהולכים לפי מקצוע (חימוש,קשר חיל אוויר)
וגם יש שם כמה שעושים הכשרה להיות מדריכים.

אני לא אשכח את זה בחיים שלי. את הטירונות הזאת אף אחד לא ישכח מי שהיה שם.
הקסאם נפל בדיוק בדיוק באמצע האוהל-ריק (אוהל פריסה). 50 מטר מאוהל שלי.
זה קרה בסביבות השעה אחת בלילה אחרי שעת ט"ש שכולם גמורים,עייפים וחשוב להדגיש
יום אחרון בטירונות, ויום לפני ראש השנה.
בקיצור, ב1 בלילה כולם ישנים חוץ מכמה בודדים...או שאנשים ששמרו. יש שקטטט...
כולם ישנו היו כבר בחלום העשירי שלהם, ואז נפל הקסאם...אין לכם מושג ופשוט לא ניתן להסביר ולפרט איזה בוםםםםםםםםםםם זה היה. כולנו קמנו בהלם מוחלט אף אחד לא הבין מה קרה בכלל..המיטה שלי רעדה. הייתי בטוח שזהו, מלחמה. ואז מגיעות הצרחות של החיילים הנפגעים,ושל כל החיילים שהיו בסביבה ושלא ישנו שנפל קסאם. היינו בהלם כזה שלא ידענו מה לעשות.
רצנו כמו מטורפים עם אלונקות לפלוגה שלידנו כידי לעזור לפצועים,לראות מה קרה באמת.
איי איי דם בכל מקום, חיילים זרוקים בכל הרחבות,המיטות זרוקות מהעדף.
היו שם זוועות שאני לא רוצה לפרט כמו אשכרה מלחמה. מהאוהל לא נשאר כלום, כל החיילים שהיו במחלקה נפגעו. משום שהאוהל הזה היה באמצע המחלקה וכל שאר אוהלים היו מסביבה.
כל הרסיסים עפו לכל האוהלים...כל האוהלים עם חורים,מיטות הפוכות,דם.
כולם היו בהלם אפילו המפקדים והקצינים.
את כל השאר אני לא רוצה לספר ולא יכול לספר.

אני רק רוצה לאחל לכל החיילים שיבריאו ושיכלו לעשות את ראש השנה בבית ולא בבית חולים.
פלוגת וולקן,תחזיקו מעמד!!!
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 11-09-2007, 17:49
  דובדבנצ'יק דובדבנצ'יק אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.11.06
לא הכרתי...
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי High_Hopes שמתחילה ב "עצוב לשמוע את התיאור. אתה..."

הם מפלוגה אחרת אבל זה לא העניין. אני חשבתי שחבר שלי בפלוגה הזאת, וממש נלחצתי.
והוא חשב שאני בעצמי בפלוגה הזאת, אז גם הוא אכל סרטים. התקשרנו אחד לשני והכל בסדר למזלינו.
טפו טפו טפו שלא נדע עוד דברים כאלו.
אבל בכל מקרה רצנו לעזור להם,הם חברים שלנו בכל זאת...אפילו אם אנחנו לא מכירים (חיילי צה"ל).

באמת שלא מובן לי מדוע ישנים שם באוהלים? אם לא יכולים למגן כמו שצריך.
יש הרבה אפשרויות לעשות, אבל אף אחד לא מזיז כלום. כי לאף אחד לא מעניין מה קורה באזור הזה.
אני לא ידעתי מזה קסאם בחיים שלי. ועכשיו אני יודע ואני מבין את תושבי שדרות שאצלם זה כבר שגרה.
מה לא יכולים לסגור את הבסיס? או להפוך אותו לבסיס קרבי? או לפחות למגן כמו שצריך...או במקום אוהלים לבנות מבנים
ישן 12-09-2007, 15:42
  משתמש זכר dggs dggs אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.11.04
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי eduard16 שמתחילה ב "אם הבסיס יהיה בסיס של קרביים..."

כנראה שכן...
זה בסדר שקרביים יפגעו אבל חס ושלום שיקרה משהו "לשערה אחת משערות ראשה"(ציטוט של איזה אמא היסטרית מהחדשות) של איזה טירונית...(לא שזה בסדר או משהו אבל זה משהו שיכול לקרות לחיילים באשר הם ואי אפשר לברוח מזה כמו פחדנים...)
שנפל פצמ'ר על מוצב של גולני בגזרה הסמוכה ונפצע חייל, לא שמעתם זעקות של הורים שדורשים לפנות את המוצב... באותה מידה זאת הייתה יכולה להיות הפקידה הפלוגתית או מש'קית ת'ש. זה היה משנה משהו? כנראה אז היו דורשים לאסור שירות של בנות בקרבת אוגדת עזה...
אנשים בשוק מזה שבסיס של "ג'ובניקים" נמצא בקרבת עזה והילדים המסכנים שלהם(הגזמה בכוונה) חשופים למציאות של האזור בלי שום הגנה. אומרים שהם לא יודעים כיצד להתמודד עם מצבים כאלה...נראה למישהו שחייל קרבי יודע יותר טוב מה לעשות שכל הפלוגה שלו תתפוצץ מארטילריה והחברים שלו יהיו מפוזרים בשטח פצועים או חס וחלילה הרוגים? לא נראה לי... הפאניקה והכאוס תשלוט גם אם זה יקרה בבסיס של קרביים. מלמדים קרביים לעשות בזמן כזה בדיוק את אותו דבר שלימדו בזיקים... להתמגן עד כמה שאפשר, לתפוס מחסה ולהשיב אש(זה ההבדל היחיד). גם זה לא בהכרח עוזר(כמו שקרה במוצב).
אני גם חושב שכאשר זה מגיע לאיפה הבסיס ממוקם, זה לא משנה אם החיילים טירונים או לוחמי שייטת. ההכשרה של החייל לא חשובה כאן. זה לא ששמים טירונים שיתפסו את הקו של הגבול ויעשו משימות חי'ר שהם לא מוכשרים אליהם. הם כולה בבסיס בקרבת הגבול. יש שם גם יישובים ואף אחד מהתושבים לא חייב להיות רובאי 07 כדי לחיות שם...

קרה מה שקרה וזה לא נעים אבל תושבי שדרות וכל שאר היישובים בעוטף עזה חיים עם האיום הזה כבר שנים ולא דורשים לפנות משם אף אחד... טירונים לא קרביים הם לא אוכלוסייה מסכנה ולא אוכלוסייה מיוחסת שצריך לרפד בצמר גפן ולעשות להם טירונות באמצע תל אביב... בט'ר זיקים קיים שם הרבה לפני שהמציאו את הקאסם. צריך לטפל בבעיה, לא לברוח ממנה.

נקודה אחת שכן משנה זה שבסיס כזה לא מאובזר בסגל רפואי שמתעסק בדרך כלל בפגיעות כאלה. אם היה מדובר בבסיס של גדוד חי'ר כנראה התאג'ד והחובשים המחלקתיים היו יודעים יותר טוב להתעסק עם הפציעות מאשר חובשי מרפאה שבדרך כלל לא רואים משהו יותר רציני מהקאות ובחילות או שריטות ושיפשופים... (את זה אני אומר בתור חובש קרבי בגדוד חי'ר שמתרגל טיפול בדברים כאלה כל הזמן. לא יודע עד כמה חובשים בבט'ר מתרגלים טיפול בנפגעי טראומה, אם בכלל...)

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://2007.bluehost.fresh.co.il/02/17/35789858.jpg]

ישן 12-09-2007, 16:52
  itamar24 itamar24 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.12.06
הייתי שם
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי giladh שמתחילה ב "לפחות 65 חיילים נפצעו מפיגעת רקטת קסאם."

אתמול בלילה חזרתי מבסיס זיקים..הקסאם פגע באוהל שהיה צמוד לאוהל שלי...זה היה סרט מלחמה רע מאד! פתאום ראיתי חברים שלי מדממים וישר חילצנו אותם הגיעו גם מסוקים ומלא אמבולנסים לעזור בחילוץ
זה קרה באמצע הלילה והאזעקה הייתה מאד חלשה אז בקושי התעוררנו..אני אישית זינקתי מהמיטה ורצתי יחף לביתן של השירותים וראיתי את הקסאם פוגע באוהל..הייתי בטוח שזה האוהל שלי ורק אחרי שנרגע קצת ראיתי שזה היה באוהל פריסה..בבוקר ראיתי שהיו לי רסיסים על המיטה ואם הייתי לוקח נעליים או מתעכב בריצה שלי החוצה כבר לא הייתי פה!

חברים אני חייב להגיד לכם שראיתי דברים נוראיים שאפילו חיילים קרביים לא הספיקו לראות ואני רוצה בהזדמנות זו לאחל לכל הפצועים החלמה מהירה ולכל הפלוגה שלי כל הכבוד על התפקוד המדהים במצב הלחוץ והרע הזה!
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 23:41

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר