לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 12-09-2007, 17:30
  YGH YGH אינו מחובר  
יגיל הנקין. ד"ר להיסטוריה צבאית, חוקר במחלקת היסטוריה של צה"ל

חבר מתאריך: 16.02.04
לי יש את ה-700 בלי ה-ST, כבר כמה שנים.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Tubular Speaker שמתחילה ב "פוסט ראשון,נעים להכיר. שאלה בנוגע לנעליים בצבא לא מהנפקה צהל"ית."

היא דומה מאוד לנעל צבאית, והיא מצויינת (כתבתי עליה באריכות בחיבור הביגוד הצבאי שלי, שיש בפורום). אם אתה לא שריונר, אין טעם לקנות את ה-ST. עם זאת, כיוון שחלק ממנה בד (קורדורה ומתחתיו גורטקס) ואפשר בקלות לראות שהיא לא לגמרי תקנית, הייתי הולך במקומך על ה-800, שהיא כולה עור.
באשר לתקניות - זו לא נעל תקנית, למעט ביחידה-שתיים בצה"ל שיש להן אותה באפסנאות יחידה.
הפתרון שלי (מחוץ ליחידה; בתוך היחידה אף אחד לא הפריע לי) היה כזה: באתי עם הנעליים לרופא (הנעליים הצבאיות הקלות, גם עם מדרסים, הרסו לי את הברכיים), ואמרתי לו שאני מבקש פטור ספציפי מנעליים - אישור להסתובב עם נעלי הצבא *האלה*. קיבלתי בקלות: הוא ראה שאני לא מנסה לקבל אישור לנעלי ספורט אלא למשהו שישמור לי על הברכיים וייראה צבאי, ונתן. שווה, לדעתי, לנסות.
ובפעם היחידה שעצר אותי מ"צ, האישור בהחלט עבד.

המדריך לשביל ישראל, מאת יגיל הנקין ויעקב סער. מהדורה רביעית, 2020
גלריית התמונות שלי

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 12-09-2007, 18:05
  YGH YGH אינו מחובר  

באמת? ממתי?
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי NehemiaG שמתחילה ב "יש עם זה בעיה - עקרונית זה..."

בזמני הייתי צריך רופא מומחה בשביל זה; את ההפניה מרופא היחידה ממש לא הייתה בעיה לקבל.
(בזמני = 2000; קניתי את הנעל ב-1999, אבל עד שטרחתי להוציא אישור רופא עבר זמן).

גלריית התמונות שלי

נערך לאחרונה ע"י YGH בתאריך 12-09-2007 בשעה 18:07.
ישן 12-09-2007, 18:26
צלמית המשתמש של NehemiaG
  NehemiaG NehemiaG אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.03.07
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי YGH שמתחילה ב "באמת? ממתי?"

מזה כחצי שנה יש הוראות די נוקשות, לפחות לרופאים היחידתיים.
פטור זמני מעל 10 ימים, אם אני זוכר נכון, מחייב את הפטור למשוך נעליים מהאפסנאות.
פטור קבוע - שניתן על ידי מי שמוסמך לתת אותו - מחייב את הפטור ללכת עם נעליים אורטופדיות שהוכנו בשבילו, בתצורה קבועה, ועד אז עם נעליים חצאיות מהאפסנאות.

אני אברר את זה לעומק עם רופאת היחידה שלי במוצאי שבת או קצת אחר כך, אבל זה הרעיון:
אי אפשר לתת פטור לנעל אזרחית ספציפית, למעט פטור זמני לנעליים פתוחות, אלא רק פטור מנעל צבאית אחידה.

אני מכיר חיילת אחת אצלנו שהצליחה להוציא פטור לנעלי הרים במקום נעל עבודה, אבל הוא היה רק על ב' בזמן העבודה.

ישן 16-11-2007, 13:29
  Tubular Speaker Tubular Speaker אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.09.07
הקפצה,עידכון קצר כיצד הסתיים.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Tubular Speaker שמתחילה ב "פוסט ראשון,נעים להכיר. שאלה בנוגע לנעליים בצבא לא מהנפקה צהל"ית."

שלום לכולם,אני מקפיץ את הפוסט הקודם שלי בשביל להביא את הנושא לסופו.

הנעליים הגיעו בזמן מהיר להפליא של 6 ימים(דרך 6-10 USPS International Mail,לא טריויאלי בכלל), וגם התחמקו מהמכס וכל שאר הדרעק מסביב.
נ-ה-ד-ר!

בסופו של דבר, בגלל שלא הייתי סגור בכלל איך אני רוצה שהנעל תישב והאם המידה בכלל תתאים החלטתי לסכן סכום קטן יותר ולקנות דגם ישן יותר של Belleville, במחיר מציאה של 30 דולר.
לא תמצאו את הדגם הזה באתר שלהם.

הנעל בנויה בצורה איכותית סופרה-דלוקס++, ברמה כזאת שישנם 3 סוגים של עור בנעל בהתאם לדרישות מהאזור הספציפי, המיגון על הקרסול והבהונות מצוין גם כן עם הסתייגות קלה,נראה כאילו הכיפה בשמאלית הורכבה טיפה עקום ואחד הקצוות שלה מרחף טיפה,אבל לא בצורה כזאת שתשפיע על החוזק שלה תחת עומס.
הסוליית וייבראם והרפידה הפנימית ממש עושים את ההבדל מבחינת נוחות,והנעל גם שומרת חום וסופגת זיעה מצויין בזכות השכבת גור-טקס והמגפון שבא עם הנעל.
בחיים לא היה לי כ"כ נעים בנעל גבוהה.
בנוגע לתקינות:
שאילתא קצרה אצל מ"ע בטיחות כנפי הבהירה שהנעל עומדת בדרישות הצהליות של נעלי בטיחות ואני רשאי להסתובב איתן על ב',ובהמשך הסתבר שגם על א'(הדרישה הבסיסית לפי הבנתי היא שהנעל תהיה כולה שחורה-שרוכים איבקות ...הכל ושלא תחרוג מגובה מסוים).
מצורפות תמונות

שבת שלום לכל עם ישראל
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
ישן 17-11-2007, 13:32
  Tubular Speaker Tubular Speaker אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.09.07
לא,לא ולא.
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי צנחן1 שמתחילה ב "לא הבנתי .... מטרת כל האשכול..."

מטרת הת'רד הייתה בתחילתו להתייעץ עם יודעי דבר בנוגע לטיב הרכישה המתוכננת...
ושנית כל,לאחד או שניים שעדיין שאלו את עצמם מה נסגר עם כל העסק הזה, להביא את זה לסיום.

ולא,אין פה שום נסיון ל"שיווק נעליים מתוחכם".

אבל יש פה ביקורת מסוימת כלפי צה"ל. צה"ל לא דואג לי וחבל.
בהתחלה חשבתי שהוא לא דואג רק לסטיל"ים ולשריון ולכל הג'ובניקים, עם ה-McRae הזבל שמנפיקים, במסווה של נעל "בטיחות",אין שום דבר בטוח בנעל הזאת והיא מתכון בטוח לבעיות גם אחרי שהשימוש בהן הסתיים.
אחר-כך יצא לי לטעום נעל קלה חדשה, והבנתי שגם שם המצב לא יותר טוב בהרבה.
הנעל הקלה החדשה...גם היא דוגמה טובה ל"משהו-לא-בסדר" של צה"ל, לא בדקו אם קיימים פתרונות טובים יותר מחו"ל ו\או זולים יותר, העדיפו להאמין שיהיה בסדר,ופה יודעים יותר טוב.
ועד שסוף-סוף כן יצא חוזר בנוגע להנפקת נעלי בטיחות(אמיתיות) לטכנאים, שתו את התקציב של זה.
ובגלל החוסר בתקציב הזה גם טכנאים אנשי חובה(אני) יכולים,חוקית, להסתובב עם איזו נעל בטיחות שבא להם על ב'.
צה"ל נראה כמו פלנגות ,כהגדרתך, באשמת צה"ל.
יש יותר מדי שיקולים לא רלונטיים כשצה"ל מחליט החלטה בנוגע לציוד של החיילים שלו.

*ונכון שפעם ניצחו מלחמות עם נעלי "גבעת התחמושת",המגפר וכו'
זה לא אומר שאם פעם זה היה בסדר,אז גם היום זה בסדר. בסופו של דבר ללכת קדימה זה לטובת צה"ל.

אז עצם זה שאני קניתי נעליים מכספי שלי כדי לכפר על החלטות לא נבונות בכלל של צה"ל, זה לטובת צה"ל.

תודה

נערך לאחרונה ע"י Tubular Speaker בתאריך 17-11-2007 בשעה 13:37.
ישן 17-11-2007, 18:07
  YGH YGH אינו מחובר  

אני רק הערה - התמונה נראית כמו ה-ST800 דור ראשון.
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי Tubular Speaker שמתחילה ב "הקפצה,עידכון קצר כיצד הסתיים."

היינו, גפה עליונה מעור (לפחות ככה זה נראה בתמונה; אני לא רואה פה את הקורדורה העליונה) וסוליית Kletterlift ולא הויברם סיירה שיש בדגמים החדשים יותר.

משמעות אופרטיבית? לא הרבה. הנעל נראית קצת יותר צבאית מה-St700, והאחיזה שלה טיפ-טיפה פחות טובה, אבל לא באמת הבדל גדול.

אז למה הערתי? סתם, כי אני נודניק.

גלריית התמונות שלי

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 16:01

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר