לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 21-09-2007, 08:14
  alex188 alex188 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.12.05
חוויות מזירת ים סוף (או "טופס 55 דחוף")

שלום

ככה, הגעתי לאבטח מתקנים לזירת ים סוף, הבסיס די טוב, מול המלון, ים, רואים מידי פעם לוחמים שרוב הזמן מקטרים על זה שהם מנקים את הים במקום להלחם. האוכל די טוב והחדר אוכל גם, בכול מקום שרק אפשר לדמיין יש מזגן (כולל בעמדות שמירה !!!).

הסגל מצוין (מייד נגיע אליו), די ירוק בבסיס (חם) אבל לא מסתובבים הרבה בחוץ, אחרי 5.30 אפשר כבר ללכת על אזרחי, אפשר לצאת לאילת ולחזור כל יום עד השעה 1 בלילה פרט ליום שלישי שאפשר לחזור עד השעה 3 שזה אפטרים כולל כולם.

אם הגעתי לבסיס עברתי ראיון אצל קצין כוח האדם שלדהמתי סירב לקלוט אותי בתור מאבטח מתקנים (זה קרה בערך אחרי שאמרתי לו שיש לי בגרות מלאה) יצאתי מהמשרד ללא טופס טיולים וחיכתי בערך משהו כמו חמש עד שש שעות להחלטה, בסוף הוא נכנע ללחצים של המפקד שלי וגיס אותי לפלגת אבטחה על תקן זמני בלבד, נשבע בכול היקר לו שאני לא עולה לשמור, יום למחורות עשיתי טופס טיולים אתמול בחינה באבטחת מתקנים וקיבלתי בה-100.
נכון לעכשיו הקצין כוח אדם מנסה לפסול לי את המקצוע בגלל בעיות רפואיות, להלן הפטורים:
  • פטור משמירה בחושך
  • שמירה עם בן זוג
  • שמירה בעמדה מוצלת
  • פטור מקפיצות
  • פטור מריצות
הייתי אמור לפתור להם בעית כוח אדם, אבל בגלל שאני שומר עם עוד חייל כל פעם זה נורא בעייתי. קצין כוח האדם והמפקד שלי לא רוצים אותי בתור מאבטח מתקנים (למרות שיום שני אני חוזר ומתחיל לשרת כמאבטח שם) מה שאותי מדאיג זו החברה בה אני שוהה או כמו שציין קצין כוח האדם "זו לא החברה שאתה אמור להיות בה... מש"ק מודיעין אולי" , המפל"ג שלי אמר שאם תהא פסילת מקצוע ישלח אותי למש"ק מודיעין או להיות ראש לשכה אצלו.

לגופו של עניין, מפקד שלי ביקש מהרופא שיתין לי אישור שאני כשיר לתפקיד, הרופא לא נותן כאלה מסמכים והביא רק את הפטורים (משמע שאני כשיר) ובכול זאת אני רוצה לשנות את התפקיד שלי, והנה כמה שאלות:

1. האם אחרי הגשת טופס 55 אני אחזור שוב לקצין מיון? או קצין שראה אותי? או שאני יכול לבקש לראות קצין אחר (אגב ראה אותי באמת קצין).

2. האם דרך טופס 55 אפשר לפסול מקצוע, להערכתם יש לי סיכוי?

3. יש לי הפניה לרופא מומחה בסורקה, אם אני אביא חוות שלו שאני אכן לדעתו לא כשיר לתפקיד זה יכול לעזור? כי הרופא בבסיס אמר "אני לא רופא עיינים ולא יכול לקחת על עצמי אחריות כזו לך לרופא מומחה"

4. האם טופס 55 מחייב שינוי בסיס או גם שינוי תפקיד בתוך בסיס?

תודה רבה !!!
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 21-09-2007, 19:11
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי alex188 שמתחילה ב "חוויות מזירת ים סוף (או "טופס 55 דחוף")"

1. לא.

2. לא.
3. הרופא בסורוקה לא נותן חוו"ד לתפקיד. הוא נותן חוו"ד רפואי לגבי מצבך הבריאותי. מי שיקבע יהיה רופא הבסיס או וועדה רפואית
4. תלוי לאן ולמה אתה עושה טופס 55.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 22-09-2007, 17:16
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי alex188 שמתחילה ב "1. לא, מה? אני לא חוזר לאותו..."

טופס 55 הוא טופס העברה ליחידה. הוא לא משמש לתפקיד. אי לכך, טופס 55 לא יקבע מה יהיה התפקיד החדש שלך, ואתה לא רואה קצין מיון. או שהוא מאושר או שהוא נדחה. במידה והוא מאושר תועבר ליחידה החדשה, אבל לא יובטח לך תפקיד חדש. בנוגע לרפואה, אם ההפניה שלך תתן חוו"ד שמבחינת הרופא היחידתי ימנע ממך לבצע שמירות, אז אתה לא תשמור. אם לא ימנע, הרופא היחידתי לא יוכל לתת לך פטור שכזה. יכול להיות שישלחו אותך לועדה רפואית.

נקודה אחרונה - מידת ההסתדרות שלך עם החבר'ה האחרים ביחידה לא מהווה מדד או שיקול לשילוב שלך ביחידה, בטח ביחידות עורפיות.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 23-09-2007, 07:37
  alex188 alex188 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.12.05
שוב פעם נסביר ונבהיר
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי sheep שמתחילה ב "לא עבדו עליך, זה פשוט..."

אם הגעתי לבסיס זיס וראיון עם קצין כוח האדם, הוא לא רצה לקלוט אותי בתור מאבטח מתקנים.
בסוף, נכנע ללחצים של המפקד שלי וקלט אותי בתור מאבטח מתקנים.

המפל"ג כוח האדם הבהיר לי שאין כרגע שום מניעה לשבץ אותי בתור מאבטח מתקנים בזירה אצלם, אחרי שהמפקד שלי ראיין אותי הוא (המפקד) שינה דעתו בחלקית, ואמר שלתת לי לאבטח יהיה לעשות עוול בשבילי, ושאני יכול לעשות תפקידים משמעותיים יותר, אבל מאחר ושיש חוסר במשאבי אנוש (7 מאבטחים במקום 20) אני כרגע מתחיל לאבטח מתקנים שם ביום שני, במקביל מנסה קצין כוח אדם לפסול לי מקצוע, ממקורת לא מוסמכים שמעתי שלא הולך טוב ולמעשה לא הולך לו בכלל.

עד עכשיו כולם, ללא יוצא דופן, מהמשקית ת"ש, ועד קצינת החינוך אמרו לי שהתפקיד לא מתאים לי, אבל מעשים לחוד ומילים לחוד. כלומר עד עכשיו אם הם ממש היו רוצים להבעיר אותי תפקיד היו מעבירים אבל הם כל הזמן מחפשים סיבות, ומניעה רפואית אין ממש, הרופא לא מוכן לכתוב דבר כזה, הפטורים אומרים שאני כן כשיר בתנאי שאני אעמוד בפטורים האלה.

מפה אני לא רואה פתרון שאינו כולל טופס 55.

שוב תודה רבה.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 17:37

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר