לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > תוכנה ומשחקי מחשב
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 01-04-2005, 16:50
  Ncoder Ncoder אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.03.05
במקרה אני הנדסאי תקשורת אינטראקטיבית...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי michal_i שמתחילה ב "שלום, אפשר להתייעץ?"

אני בשנה השנייה, בעצם סיימתי את הלימודים ואני מתחיל לעבוד על הפרוייקט גמר .

אני למדתי במכללת עמק הירדן (שהוא אחד מ-4 בתי ספר שמלמדים את המקצוע הזה, המקצוע עצמו נפתח רק לפני כ-3 שנים).
הטכניון הוא כמובן מספר 1 בארץ אבל אני ממליץ לך לבדוק כמה כיתות הולכים לפתוח שם כי לדעתי יותר מ-4 כיתות נותן תחושה שהכוונה היא לעשות יותר כסף מהתלמידים מאשר להשקיע בלימוד -זאת דעתי בלבד.

בגדול אני לא חושב שיש ביקוש למקצוע הספיציפי הזה כיום אבל אפשרויות העבודה העיקריות שלך להתחלה הם (גם אם תמצאי אותם :-)) :
סטודיואים לעיצוב גרפי.
מעבדות עריכה וצילום .
עיתונים (עיצוב גרפי ועימוד).
עיצוב בנייה ותיחזוק אתרי אינטרנט.
ואולי פה ושם עבודות קטנות הקשורות לאחד הקורסים שלמדת.

כמובן שעדיף ללכת על מסלול מהנדס (אבל אני כבר חושב על ללמוד משהו אחר בכלל ...).
את תלמדי איך לעבוד עם תוכנות ציור ותוכנות גרפיות אבל את לא תלמדי איך לעצב, עיצוב זה עניין של כישרון או שיש לך את זה או שאין לך את זה .
את תלמדי לעבוד עם תוכנות מקצועיות לעיצוב ובנייה של אתרי אינטרנט, כמובן שיהיו גם קורסים שיסבירו לך מה זה אינטרנט ואיך זה התחיל ומה הולך היום...
יהיו הרבה קורסים על הטכנולוגיות בתחום המולטימדיה.
ילמדו אותך לעבוד עם פלאש ולעשות אנימציות שישמשו אותך בין השאר גם באתרי אינטרנט, ילמדו אותך לעשות משחקי מחשב ב-2D ולהכין מצגות עיסקיות אינטראקטיביות ב-Director (שיהיה לך בהצלחה בלימוד שפת התכנות Lingo, אני הצלחתי להבין מספיק בשביל המצגות).
ילמדו אותך לעבוד עם וידאו אודיו ולבצע עריכות בתוכנות מקצועיות בין השאר פרימייר, פינאקל, אוויד ועוד...
ילמדו אותך גם לעבוד עם 3D Studio Max בעיקר עבור אנימציות בתלת מימד ואפשרות לשילוב בעריכת וידאו, גם פה ילמדו אותך בעיקר את הכלים שיש לתוכנה להציע .

כל זה נשמע דיי כייפי והלימודים באמת דיי כיפיים אבל כשזה מגיע לעבודות את תמיד תקבלי ביקורת רעה מהתלמידים וביקורת טובה ורעה רק מהמורה, אין מה לעשות תלמידים תמיד ישאפו להיות יותר טובים מאחרים ומהם תקבלי בעיקר ביקורות רעות, פשוט תתרגלי לזה, גם את תתני ביקורות רעות וגם לך יעשו לפעמים פרצופים .
יש גם קורסים משעממים להחריד שאת תתחילי לחשוב "מה לעזאזל זה קשור?..." ולקורסים האלה תצתרכי לעשות עבודות, תרשי לי לתת לך מראש קורס אחד לדוגמה שיעשה לך כאב ראש (או שאולי במקרה שלך לא) "שיווק ומכירות" .

יש אפשרות גם למסלול מהנדס אבל ממה שהבנתי השנה השלישית\רביעית ללימודים לא יהיו בכלל כמו השנה הראשונה\שנייה, לומדים דברים אחרים לגמרי כאילו מקצוע אחר לגמרי, אין בעצם מסלול מהנדס לתקשורת אינטראקטיבית אז אם תרצי בתואר הזה תצתרכי לבחור מסלול אקדמי לפי בחירתך ולפי ציוני הבגרות שלך ואולי גם פסיכומטרי, ייתכן שייתנו לך "נקודות זכות" אם תעברי את לימודי ההנדסה באותו מקום שבו למדת להנדסאי .

אם יש לך שאלות נוספות תוכלי לפנות אליי גם בפרטי .

נערך לאחרונה ע"י Ncoder בתאריך 01-04-2005 בשעה 17:05. סיבה: תוספת
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 02-04-2005, 12:51
  michal_i michal_i אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.10.03
תודה רבה, שאלה נוספת ברשותך...
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי Ncoder שמתחילה ב "במקרה אני הנדסאי תקשורת אינטראקטיבית..."

היי

ראשית הרשה לי להודות לך מקרב לב על התגובה המפורטת והכנה.
הסיבה להתלבטות שלי היא שאני כבר בעלת תואר ראשון (בחינוך מיוחד ואף עוסקת בזה), וחשוב לי לקבל עכשיו החלטה נכונה. אני יודעת שאי אפשר להיות בטוחים ב-100% אף פעם אבל אם אפשר להימנע מעשיית טעויות מהותיות אז למה לא...
אחת הבעיות שלי עם הלימודים לתעודת הנדסאי היא שנראה כאילו מלמדים קצת מכל דבר, אבל בעצם אין התמקדות במשהו שזה קצת בעייתי במיוחד כשרוצים למצוא מקום עבודה.

השאלה שלי היא ישירה ואתה לא חייב לענות: כתבת שהיום אתה כבר חושב ללמוד משהו אחר. ובכן האם היום במבט לאחור היית לומד את המקצוע הזה? האם אתה מרגיש שיש לך מקום בשוק העבודה? האם כבר כדאי ללכת ללמוד לתעודת מעצב גרפי ולהתמקד באמת יותר בעיצוב הגרפי?
(טוב, זו לא שאלה אחת זה כבר כמה...)

*אם מישהו היה שואל אותי שאלה זו הייתי אומרת בוודאות לא! לא הייתי הולכת ללמוד חינוך מיוחד. אבל זו אני...
ישן 02-04-2005, 17:31
  Ncoder Ncoder אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.03.05
במבט לאחור ...
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי michal_i שמתחילה ב "תודה רבה, שאלה נוספת ברשותך..."

הייתי בהחלט מחפש אפשרויות אחרות וחושב קצת יותר על העתיד, הבעיה היא שבזמנו תקשורת אינטראקטיבית היה המקצוע היחיד שנראה לי מעניין והדבר הראשון שחשבתי עליו זה ללכת ללמוד משהו מעניין ולא לחשוב על העתיד .

אני לא חושב שיש כל כך הרבה מקומות בשבילי בשוק העבודה (לפחות לא מהמקום שבו אני כותב את ההודעה הזאת), אבל אם את מתכוונת ללמוד ולעסוק בעיקר בגרפיקה ממוחשבת אז אני יכול להגיד לך שמהניסיון שלי כבר עבדתי ב-2 מקומות בתור גרפיקאי ובכל עבודה שהייתי בה כולם למדו את המקצוע (גרפיקה ממוחשבת) מקורס שהם עשו כמה חודשים ולא ממקצוע משולב כמו הנדסאי תקשורת אינטראקטיבית והאמת היא שהביצועים שלהם היו בכלל לא רעים ובחלק מהזמן אפילו יותר טובים .

קחי בחשבון גם את כל הטירחה בלימוד קורסים אחרים שעשויים לא לעניין אותך, תבדקי טוב טוב את מערכת הלימודים לשנה שנתיים ואם יש קורס שאת לא מבינה תשאלי מישהו (כמוני למשל) מה זה בדיוק ומה עושים שם, אין סיבה שתעבדי על עבודות ותיבחני על דברים שלא מעניינים אותך ושאת לא מתכוונת לעסוק בהם, יש תמיד סיכוי שתיכשלי באיזה קורס ולא תקבלי תעודה בכלל .

לדעתי בהיעדר מקצוע שמתמקד בגרפיקה ממוחשבת כדאי לא ללכת על חלופות כמו תיקשורת אינטראקטיבית אלא ללכת ולעשות קורס ספיציפי בתחום על מנת לקבל תעודה ספיציפית וזהו .
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 23:07

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר