13-10-2007, 21:42
|
|
|
|
חבר מתאריך: 08.11.02
|
|
בניגוד להבטחה - תרומת האיברים של השוטר הגיעה לעזה
רונית בריסק 13/10/2007 21:27
רונית בריסק הסכימה לתרום את קרניות עיניו של בנה וביקשה שיתרמו לאזרח ישראלי. הקרניות הושתלו בתושבי עזה, מבלי שאיש יטרח לספר לה. אחרי תכתובת ארוכה עם גורמים רלוונטיים יצא דו"ח המציין כי הלקחים נלמדו
בתאריך 24.1.07 נהרג בני, רס''מ אלעד נחשוני ז''ל, בתאונת דרכים על- ידי רוצח עבריין תנועה שעשה פנית פרסה בנתיב אסור לפניה שמאלה. אלעד, בן 33 ואב לשתי בנות, היה בלש ביחידת הבילוש של ימ"ר תל אביב. אלעד רכב על אופנוע בדרכו למשימה אליה נשלח. לאחר פציעתו האנושה הובהל לבית החולים איכילוב, שם נאבקו הרופאים על חייו חמש וחצי שעות, אך לעת ערב נקבע מותו. אלעד שירת בצבא ביחידת המסתערבים וראה בעיניו שלוש פעמים את המוות ואת חבריו ליחידה נהרגים. לאחר שירותו הצבאי התגייס לשורות המשטרה, תחילה ליס"מ ולאחר מכן לימ"ר, שם שירת עד יום מותו. הוא היה בחור נערץ, אהוב על אזרחים ושוטרים כאחד, והיה הרוח החיה בכל יחידה בה שירת. הוא היה אדם עתיר כישרונות: צייר, סופר, ומשורר. איש טוב לב, נכון לבצע כל משימה בכל עת, בעל חוש הומור מיוחד.
מתאמת ההשתלות בבית החולים איכילוב נכנסה לחדר בו כינס הרופא המנתח את המשפחה על מנת לבשר לנו על הגרוע מכל, שאלעד איננו. המתאמת ביקשה מאיתנו לתרום את קרניות עיניו שכן יתר האיברים הפנימיים רוסקו מעוצמת המכה. הסכמנו לתרום, אך היה לנו תנאי שאותו הצבתי אני- "אך ורק לאזרח מדינת ישראל, ערבי או יהודי", ובלבד שאוכל לפגוש באנשים שקיבלו את התרומה ולספר להם איזה בחור "מלח הארץ" היה אלעד שלנו. להראות להם את הציורים של אלעד ולספר להם שבזכותו הם עכשיו רואים את הנופים ואת הארץ הנפלאה הזאת, שאלעד אהב בכל מאודו. מתאמת ההשתלות הבטיחה לנו להעביר את הבקשה ואף הוסיפה שתשעה אנשים מחכים לתרומה ברגעים אלו. עוד הוסיפה כי כשנרגיש שאנחנו חזקים מספיק לפגוש את האנשים, יש לפנות לבית החולים, ואז ייווצר הקשר המקדים לפגישה.
חצי שנה חיכיתי. לבסוף החלטתי שזהו, אני חייבת לפגוש אותם. פניתי למתאמת ההשתלות במכתב מרגש, וביקשתי לתאם מפגש. לאחר כשבועיים קיבלתי מכתב שפשוט "חיסל" אותי לחלוטין. במכתב נאמר שקרניות עיניו של אלעד הושתלו אצל שני ילדים, הניתוח הוכתר בהצלחה והם שבו לביתם, לשחק עם בני גילם, ואולם "שניהם אינם אזרחי המדינה והובאו ארצה במבצע דחוף להצלת ראייתם" במיוחד להשתלה מאזור "מוכה קרבות" ולכן יש קושי באיתור משפחותיהם, אך שאתנחם באצילותי ורוח הנתינה..."
למאמר המלא