לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 02-11-2007, 18:11
  Shhrz Shhrz אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.07.06
שלח הודעה דרך MSN אל Shhrz
לכל אלה שיש להם שאלות על קשר"גים

אז אני כאן עכשיו לרגילה, אם אתם רוצים לשאול, לכו על זה. אני כרגע בשלב האחרון של המסלול (מתחיל השלמה מסוף הרגילה). בנוגע לשאלות שקיבלתי מ-krepalah, אז ככה.

1) ההתעסקות שלך במסלול לא נוגעת רק בקשר. השלב היחידי באמת במסלול (מבלד הסיפוחים, שבהם אתה גם נוגע בקשר אבל גם מסתכל על הקשר"ג ואיך הוא מנהל את המחלקה), לפני ההשלמה המקצועית (שאחרי בה"ד 1), הוא שלב הכשרת היסוד בבה"ד 7. שאר הזמן זה טירונות, קורס מ"כים, קורס קצינים ותעסוקה מבעית. מה גם שאני מחובר מאוד לפן הטכנולוגי אז אותי זה בכלל לא משעמם. אני לא צופה לך בעיית שעמום.

2) מה עושים במסלול. טירונות בשבטה, אין מה להרחיב באמת. הכשרת יסוד בבה"ד 7, אתה מכיר את כל עניין התקשוב על פניו השונים. לאחר מכן יש לך תעסוקה מבצעית של חודשיים, משהו נחמד. אחרי זה אתה מסופח לגדודים (יש אופציות להגיע לגדודי החי"ר, שריון, הנדסה, תותחנים וכמובן יחס"רים/גדס"רים. מקווה שלא שכחתי שום דבר), למשך כ-4 חודשים. אחרי זה אתה יוצא לקורס מ"כים של חודש וחצי בבהל"צ ולבסוף קורס קצינים מגמת "להב", ואחריה השלמה חיילית. אם זה מעניין? תלוי את מי. יש שיגידו שהמסלול מעניין, כמוני. ויש אחרים שיאמרו שזה חרא מסלול ומשעמם. תלוי בך. אם אתה רוצה פירוט למה זה מעניין אותי תפנה אליי אישית.

3) איכותי זה כן. אומנם הגיבוש הוא לא גיבוש סיירות, אבל הוא בהחלט ממיין ומנפה, מה גם שהתפקיד הוא לבעלי קב"א מסוים. כמעט 100% מהאנשים שמתגייסים איתך הם אנשים איכותיים שכיף להיות איתם, וזה חשוב, כי אתה מעביר איתם שנה ושמונה חודשים. נופלים בגלל מספר סיבות. או בעיות רפואיות שונות (שבגללם אפשר גם לרדת מסלול, ז"א להצטרף שוב למסלול, רק עם המחזור גיוס הבא) או בגלל חוסר רצון שלך להמשיך. כמובן שניתן ליפול גם על חוסר התאמה, אבל זה נדיר.

בהצלחה לך.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 02-11-2007, 22:10
  Shhrz Shhrz אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.07.06
שלח הודעה דרך MSN אל Shhrz
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי מתגבש שמתחילה ב "תודה מראש על האשכול,טוב שיש..."

מיונים ליחידות השונות, אני לא בטוח אם אתה מדבר על סיפוח או על תפקיד, אז אני אתייחס לשניהם. בסיפוחים אתה מבקש כמה אופציות, כאשר ב-99% מהמקרים תקבל את אחת מהעדיפויות שלך. מצטיין ומופת הכשרת יסוד יקבלו סיפוח לפי הבחירה המועדפת הראשונה שלהם. בתפקיד עצמו אז שוב, מצטיין ומופת ההשלמה מקבלים את מה שהם מבקשים, אבל השאר ממוינים לפי ההישגים שלהם בהשלמה ונקודות החוזקה שלהם (ז"א איפה שהם יהיו הכי יעילים וטובים).

ההבדל במקום הסיפוח הוא לא עד כדי-כך משמעותי, אלא תלוי יותר בזמן שאתה מגיע לסיפוח. כמובן שיש הבדל בין חי"ר לשריון או הנדסה או תותחנים (במערכות, למשל), אבל יותר קריטי באיזה שלב אתה מגיע. הסיפוח שלי למשל כלל תרגיל גדודי, תרגיל חטיבתי, החלפת קשר"ג, תפיסת קו ועוד - סיפוח מעולה. לעומת זאת יש סיפוחים פחות טובים שאתה לא רואה כ"כ הרבה דברים (אבל יכול להיות שאתה לומד יותר את השגרה).

התפקיד הוא תפקיד כמעט זהה בכל המקומות. אתה אחראי לקשר בגדוד שלך, ככה שרוב הזמן אתה מתעסקה בזה, וכמובן בניהול המחלקה שלך. קרבי? אתה יכול לצאת למעצרים ועניינים כאלה אבל לרוב פשוט אין לך זמן לזה. למרות זאת, ההכשרה שלך היא הכשרה קרבית לכל דבר, ואל תתן לאף אחד לומר לך אחרת. ליחידות המובחרות אפשר להגיע, בעיקר בתפקיד השלישי, אבל בתפקיד ראשון אתה יכול להיות עוזר קשר"ג (שהוא קצין לכל דבר, פשוט ביחידות המיוחדות יש יותר התעסקות, ויותר מסובכת) באותם היחידות, ככה שזה אפשרי בהחלט (סיירות מובחרות = מטכ"ל, אגוז וכו' וכו'). מן הסתם קח בחשבון שאתה לא יכול לצאת איתם למשימות

המסלול הוא מסלול יחסית פיזי. ההכשרה שלך היא לא הכשרה של חי"רניק, ז"א אין מסעות 70 ק"מ עם ציוד אם דברים כאלה, אבל אתה כן עושה הכשרה קרבית. יש כמובן את הטירונות 03 בשבטה, ואחריה את הכשרת היסוד שכוללת גם מסע כומתה של כ-25 ק"מ (שוב, לא מטורף כמו החי"ר אבל מכובד בהחלט). אחרי זה הקורס מ"כים הוא שכונתי מעט, אין מה לעשות, אבל בה"ד 1 אתה עושה עם שאר החי"ר, תותחנים, הנדסה, שריון, נ"מ, מוד"ש ויחידות מיוחדות, ככה שזה לא פיקניק, אבל אפשרי בהחלט (קשר"ג מהמסלול שלי היה מצטיין כושר בצוות שלו). אין לי ספק מבחינתי שבה"ד 1 היה החלק הכי קשה עד כה.

במידה ואתה נופל - תלוי איך. מבחינה רפואית או כל סיבה שהיא לא ויתור (או שמעיפים אותך), אתה נשאר בחיל, בדר"כ כמדריך בבה"ד (תפקיד לא רע בכלל). אם אתה חותם ויתור כמעט תמיד אתה תיפלט למז"י, שישלחו אותך לתפקיד שקשור לקשר, כמו מפקד מתקן קשר או חמ"ליסט.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:31

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר