
13-11-2007, 09:45
|
|
|
|
חבר מתאריך: 30.09.07
הודעות: 64
|
|
|
עוקפים את החרם
עוקפים את החרם
משאיות עמוסות שקלים עוברות מיו"ש לרצועה
למרבה האירוניה, שעה שישראל מצמצמת הכנסת בנזין וסולר, ופועלת לצמצום החשמל כדי ליצור לחץ על הפלשתינים - היא מתירה לשיירות משאיות עמוסות שקלים לעבור מיהודה ושומרון לרצועה, במסגרת פעילות העברת כספים בנקאית. בשבוע שעבר עברה שיירה כזו מרמאללה לרצועה, דרך כרם שלום. כמעט מידי חודש עוברות שיירות כאלו. על פי הערכת גורמי ביטחון, עד כה עברו לרצועה עשרות מיליוני שקלים בחודשים האחרונים בלבד. השקל הישראלי, להזכיר, הוא עדיין המטבע החוקי העיקרי ברצועה.
מדובר בכספים של "בנק קהיר עמאן" או "בנק פלשתין", המחזיקים סניפים ביו"ש וברצועה. פעם בחודש נכנסות משאיות פלשתיניות עם הכספים לעזה, דרך מעבר כרם שלום. המעבר נעשה, בדרך כלל, מספר ימים לפני תשלום המשכורות ברצועה. על פי ההערכות, ברצועה ישנם כיום כחצי מיליארד שקלים. במקביל, על פי מידע שהגיע לישראל, ישנו מחסור של דולרים ושל דינרים ירדניים.
זו החלמאות הישראלית במיטבה. במערכת הביטחון מאשרים שהעברת המזומנים לרצועה, בשקלים, מאפשרת לממשלת החמאס להניע את המערכת הכלכלית ברצועה – כולל מימון הטרור. כל הפעילות הכלכלית ברצועה מבוצעת בשקלים. הרי לרוב תושבי הרצועה אין כרטיסי אשראי, וגם לא פנקסי צ'קים. הם קונים ומוכרים במזומן. הזרמת הכספים לרצועה מאפשרת לחמאס לשלם לאנשי "הכוח הביצועי" - צבא החמאס, וכן לחברים בארגוני הטרור, למבריחי נשק ממצרים ולמוסדות הצדקה של הארגון. ב-6/10 שילם החמאס משכורות בסך 35 מיליון שקלים כמשכורת ספטמבר, ל-20 אלף אנשי מנגנוני הביטחון שלו. התשלום נעשה במזומן, מתוך מזוודות בסניפי הדואר וללא שימוש בבנקים, זאת בעקבות החרם הבנקאי עליו הוכרז בישראל. סוכנות "רויטרס" ציטטה בכיר בחמאס, שאמר כי "אנו לא רוצים להביך את הבנקים ברצועת עזה, ואיננו מעוניינים לאפשר לאמריקנים ולאחרים לסמן את הבנקים הללו".
בסוכנויות הידיעות נראו תמונות של אנשי חמאס, עם מזוודות עמוסות שקלים, משלמים את המשכורות.
ככל הידוע, בדרך הזו מוצא גם כסף איראני את דרכו לרצועה, בדרך כלל מחיזבאללה. ארגונו של נסראללה שומר על קשרים הדוקים עם ארגוני הטרור ביו"ש, הן החמאס והן גדודי חללי אל-אקצא של הפת"ח.
מגלגלים כספים
בשבועות האחרונים הפסיקו הבנקים הישראלים את הפעילות הבנקאית ברצועה, מחשש שיהפכו למממני פעילות טרור. לפני שלושה שבועות הודיע בנק "דיסקונט" על ניתוק הקשרים הבנקאיים עם הבנקים ברצועת עזה. לפני כן נקט בנק "הפועלים" צעד דומה.
בעקבות החרם הישראלי ביקשו הבנקים הערביים ביו"ש היתר להעביר מזומנים, כצעד שהגדירו "העברה פנימית בין סניפים". ישראל נעתרה והתירה למשאיות השקלים לעבור לעזה. עם זאת, גורמים במערכת הביטחון מאשרים כי כעת מחפשת ישראל אחר דרכים חלופיות להזרמת הכספים לרצועה, בלי מעורבות ישראלית.
אחד הפתרונות שהועלו לאחרונה בשיחות שמנהלים שר האוצר רוני בר-און, ושר האוצר המצרי יוסף בוטרוס גאלי, היה לגייס בנקים מצרים למלא לפחות חלק מהפונקציות של הבנקים הישראלים בעזה, תמורת עמלות מוסכמות.
על פי ההצעה יעבירו הבנקים בישראל שקלים לבנקים במצרים, שיעבירו את הסכומים לרצועה. בכך ניתן יהיה להפיג את חששם של הבנקים הישראלים שמא יואשמו בהעברת כספים לארגוני הטרור ברצועה.
אם אכן יבוצע המהלך "הגאוני" הזה של שר האוצר, תאבד ישראל לחלוטין את השליטה על הכספים המועברים מיו"ש לרצועה. הכסף יועבר מישראל למצרים, ומשם היישר למימון פעילות הטרור של חמאס.
החמאס יקבל מזומנים, הבנקים המצרים יקבלו עמלות, וישראל תקבל פיגועים. http://www.hazofe.co.il/web%5Cnewsn...=3125&mador=171
|