13-11-2007, 23:08
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 12.05.05
|
|
אני פשוט מנסה להפיץ את מה שאני מאמין בו בציבור הקוראים. זה הכל.
לגבי יכולות צה"ל, אין חולק.
אני מנסה להניע את מי שקורא כאן לשאול את עצמו השכם והערב
"מה עושים משרתי הציבור בשביל ציבור הלקוחות?"
ואז אם השאלה הזאת שכל אחד יבעט בשליח הציבור בו הוא בחר. ורבותי, בבקשה לבעוט בכל הכח.
האנשים האלה לוקחים הביתה כסף שאנחנו משתכרים בזיעת אפינו, שנלקח מאיתנו בצורת מיסים.
כבר 60 שנה אנחנו מוכיחים לעצמנו שמקור כוחנו וחוסננו אינו הטנק או הטיל (גיל או חתול שמיל).
אם לפורום הזה קוראים צבא ובטחון, אני גורס שהמרכיב המכריע בבטחון הלאומי הישראלי הוא החינוך, כי דורות של לוחמינו הצליחו הודות לכך שחונכו ליזום, לאלתר, להיות חברים ואחים לנשק, לתרום ולעזור.
אם נדמה שבזמן האחרון הכח המניע הזה נחלש, נראה לי שמותר בפורום צבא ובטחון לדבר גם על זה.
לא רק קוטר הקנה או מספר מאך של מטוס, לא רק כושר נשיאה של כטב"מ וכושר חדירה של רש"ק.
האיש שמפעיל כל כלי וכלי, האיש שעוזר לאיש השני. מה מניע אותם? האם אנחנו צריכים להניח שהדלק לשכבת הלוחמים והמשרתים בצבא הוא בלתי-נגמר?
ומה עם חינוך שיגרום למי שלא מתאים להיות לוחם או איש צבא לרצות ולתרום ולעשות למען הקהילה והאומה שבה הוא חי?
הרי אם לצה"ל יש תקנים ל-X אנשים ומחזור גיוס יולי 2007 מסתכם ב-X+3800 איש, לא נרצה אותם עוזרים בבתי חולים? בתי אבות? חקלאות? תנועות נוער? אמנות וספורט? יישובים מתקשים?
האם לא נכון שזוהי גם תרומה לחוסן הלאומי, ללכידות חברתית ולכן לבטחון הלאומי?
אני מאמין שכן.
"שבעה דברים בגולם ושבעה בחכם. חכם אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה, ואינו נכנס לתוך דברי חברו, ואינו נבהל להשיב, שואל כהלכה ומשיב כעניין, ואומר על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, ועל מה שלא שמע אומר לא שמעתי, ומודה על האמת. וחילופיהן בגולם.;" מסכת אבות- פרק ה', משנה ז'
|