14-11-2007, 10:00
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 17.03.07
|
|
|
או, אז ככה:
ראשית, ראה את התגובה של פוקס450 מתחתי.
היו הרבה מאוד גיחות צילום, היה הרבה מאוד מידע שהיה צריך לנתח אותו חד משמעית, גם בפרל הארבור, גם בברברוסה.
הבעיה היא שחוקרים נוטים להתאים הכל אל התפיסה הכללית שלהם לגבי "מה הגיוני שיקרה".
הגרמנים מרכזים כוחות? זה כי הם מפחדים. למשל (לא אכנס לדוגמאות ספציפיות, כי הספר לא לידי ואני לא רוצה לשגות).
האמריקאים ידעו ששט לכיוונם כח גדול. הם פשוט לא התרגשו יותר מדי בדרגים הנכונים. אגב, אני לא בטוח שלוויין צילום היה מועיל כאן,
הדוגמאות המושלמות הן מלחמת יוה"כ וששת הימים, בדגש על יוה"כ: אלה היו הפתעות שלא היה להן ולו כלום עם מודיעין חזותי. אנחנו ראינו כל מה שקורה במצרים, ובששת הימים סביר להניח שכל מודיעין חזותי שבעולם לא היה נותן התראה בזמן למצרים.
לגבי קורסק - אין לי מידע לגבי מה ידעו הגרמנים על ההיערכות המדוייקת של הרוסים, אבל בגלל המאסיביות של ההכנות הרוסיות, אני מעריך שהיה לגרמנים מספיק מידע, ותצ"לים לא היו עושים את ההבדל המשמעותי.
מידוויי - היפנים היו יכולים להצליח גם בלי תצ"לים. אם היו חכמים דיים לעשות סיורים אוויריים בזמן הכל היה שונה. חוצמזה, יש שם גם מאפיינים של מידע זמין שנתקע בצינור ולא מועבר למעלה מספיק מהר - אם היו להם מערכות ניתוח מודיעין טובות יותר, ותצ"לים, נראה לי שהעסק היה שונה לחלוטין לטובתם.
אני רק רוצה לומר שזמינות מידע אין פירושה ניתוח נכון שלו.
נערך לאחרונה ע"י NehemiaG בתאריך 14-11-2007 בשעה 10:02.
|