לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 17-11-2007, 21:04
  rptm rptm אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.02.06
שלום!-התיעצות לגבי קניית מצלמה.

שלום לכולם!
לאחרונה הגעתי למסקנה שאניר וצה לקנות מצלמת slr דיגיטלית.
הבעיה-אני לא יודע מאיפה להתחיל. כ"כ הרבה דגמים, לא ברור מה יכול להשפיע ומה לא לצרכיי.
הצרכים הם של צלם חובב פלוס שאולי יתקדם הלאה... התקציב 5000 בערך.
אני אגיד לכם מה בדקתי וביררתי... תקנו אותי אם אני טועה ואני מאוד אודה למי שיאיר את עיניי ויעזור לי להמקד בדגם שאני רוצה...
קודם כל-השאלה:ניקון או קנון?
בדקתי את ניקון d40 והוסבר לי שהיא זולה אבל אין לה מנוע פוקוס בגוף המצלמה. מה שמצריך קניית עדשה יקרה יותר. חבר שלי קנה אותה עם עדשה של סיגמא 18-200 תואמת לd40 והוא הגיע למחיר כולל של בערך 5500.
שאלתי היא, האם לא עדיף להשקיע כבר בd80 אולי שהגוף שלה יקר אבל לא צריכה את מנוע הפוקוס בעדשה מה שלכאורה מוזיל עלויות של עדשות בעתיד?
בקנון בדקתי את d350 ואמרו לי שהיא טובה. כמו-כן הבנתי שהיא תואמת את עדשות המצלמת פילם שיש לי כך שזה יתרון גדול מאוד. בביקורות באתר זאפ נכתב עליה שאין לה spot metering. מה הכוונה? עד כמה זה ישפיע עליי? עד כמה זה חסרון רציני. על מה עוד להתסכל?
זהו בינתיים... על עדשות אני אשאל בהמשך... בהתאם לגוף או לפחות החברה (ניקון או קנון).
אגב, שאלה נוספת: הציוד הנלוה לגוף- עדשות ופלאש, תואמות את כל המצלמות באותה חברה?
אציין שאני מתכוון לקנות בחו"ל. מישהו יודע מה קורה עם אחריות? זה בעייתי? עד כמה זה קריטי בלי אחריות?
תודה מראש!
שי
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 17-11-2007, 21:24
צלמית המשתמש של צל99
  צל99 צל99 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.04.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי rptm שמתחילה ב "שלום!-התיעצות לגבי קניית מצלמה."

ככלל (לדעתי הקטנה כמובן) בתקציב נמוך עדיף ציוד איכותי יד שניה ללא אחריות מאשר ציוד זול שאף אחריות וניילונים לא יעזרו לשיפור האיכות.
ב5500 שחבר שלך קנה D40+ סיגמא 18-200 היה יכול לקנות 350D +17-50 2.8+ 70-200L. ציוד באיכות שלא רואה ממטר (וגם לא ל200 מטר בטווח הטלה) את הניקון והסיגמא 18-200שקנה.

מה אתה מצלם? איזה טווח אורכי מוקד אתה רוצה (כמה זום ובאיזה טווח הרחב או הצר?). אתה חייב פלאש? וכו ' וכו' . וכמובן איזה עדשות יש לך מהפילם כי ציוד קודם הוא יתרון משמעותי.
חוסר הספוט לא משמעותי בעיני.

למכירה 24-105L במצב מצוין.

נערך לאחרונה ע"י צל99 בתאריך 17-11-2007 בשעה 21:27.
ישן 17-11-2007, 21:39
צלמית המשתמש של צל99
  צל99 צל99 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי rptm שמתחילה ב "אז ככה"

לדעתי מחודשות זה אחלה, כמעט חדש במחיר של כמעט יד שניה.
קניתי עד כה 3 DSLRים ועוד איזה 2 קומפקטיות (למשפחה ) כולם מחודשות , כולם נושמות ובועטות ללא תקלה וקניתים במחיר זול משמעותית מקניה של חדש.
המחיר שציינתי הוא ליד שניה.
350D באזור ה1600-1800 . (מוכר את שלי..)
טמרון 17-50 (לא מוכר את שלי ) באזור ה1600-1800.
קנון 70-200L4(גם לא מוכר ) באזור ה2200.

הסט הזה נותן לך את כל הטווח הנורמלי בערך, כולל טלה מכובד באיכות תמונה מצוינת (קרובה לטופ) ובצמצמים פתוחים יחסית ,ללא מאקרו (לה תצטרך עדשה יעודית ואל תתפתה ל70-300 של סיגמא בגלל המאקרו) וללא אולטרא וויד.

ישן 17-11-2007, 22:22
צלמית המשתמש של צל99
  צל99 צל99 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי rptm שמתחילה ב "תודה..."

יש פער משמעותי באיכות האופטית של העדשה. ויש פער של לפחות צמצם ברוב הטווח.
העדשות שהבאתי הם באיכות מצוינת, במחיר זול אפשר מצוא הרבה דברים אבל עם התפשרות באיכות התמונה. ואת דעתי על כך כתבתי בתחילת ההודעה הראשונה שלי פה. ולכן לא הייתי יורד פחות מהם (את הקנון אפשר להחליף בסיגמא 70-200 2.8 או בקנון IS 70-300) לדעתי עדיף מחודשת מהארץ. ישלך אחריות...
עדשת מאקרו חדישה טובה תתחיל מ1000 וקצת ליד שניה. לא הייתי הולך על תוספות לעדשה. טבעות הארכה אמנם נותנות מרחק עבודה קצר יותר אבל לדעתי ברוב המקרים עדיף עדשה יעודית.
בעקרון כל מוצר קנון יתאים לדגמים הבאים של קנון אא"כ הם יעברו שינוי מהפכני שלא נראה לי עומד לקרות.
לא זכורים לי מקרים רבים שהצטערתי שלא היתה לי מדידת ספוט.

ישן 18-11-2007, 00:09
  maor25 maor25 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.10.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי rptm שמתחילה ב "שלום!-התיעצות לגבי קניית מצלמה."

היתה לי לפני חודש את אותה התלבטות כמו שלך. בין ה 350D של קנון לבין ה D40 של ניקון.

הלכתי כמובן על ה D40. פשוט אוהב יותר את ניקון.
יש לי איתה את ה 50 מ"מ צמצם 1.8 שמדהימה בתנאי תאורה קשים.
ה 50 מ"מ היא קבועה ואין לה טבעת זום. אז אני מפקס איתה ידנית ובמצלמה עצמה
יש לך אור ירוק בעינית כשאתה מצלם שנדלקת מתי שהיא מפקסת אז לא הולכות לי תמונות סתם.
וקניתי עדשה מדהימה 55-200 אוטופוקוס עם ביקורות מדהימות באתר של טד.
היא עם מנוע פיקוס במצלמה והיא עולה היום 1074 ש"ח עם VR (מייצב).
מה שטוב במצלמה הזו שהחיישן שלה הוא כמו של ה D80 מה שאומר שהיא טובה יותר
מהקנון.
בכל מקרה, אם אתה הולך על קנון יד שניה תבדוק במעבדה כמה קליקים היא עברה
שלא תאכל אותה. אני אישית נגד יד שניה מהסיבות האלה.
ה D400 של קנון מצלמה מצויינת וטובה יותר מה ה350D .
תהנה בהחלטה.
ישן 18-11-2007, 06:47
צלמית המשתמש של צל99
  צל99 צל99 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי maor25 שמתחילה ב "היתה לי לפני חודש את אותה..."

כנראה שיש לנו הגדרות שונות ל"מדהימה".....

ואשמח לדעת (בשביל הכיף, אין מצב שאני עובר...) , איך הגעת למסקנה שהחיישן של הD40 טוב יותר מהקנון.
ולמה לדעתך ה400D מצוינת וטובה יותר מה350D. יש לה עוד כמה פ'יצרם נחמדים אבל במבחן התוצאה הם די זהות (וכן, צילמתי וראיתי תוצאות משניהם)..
גם לגבי הקליקים, אורך חיים של כל המצלמות המודרניות נגמר ביציאתה של המחליפה או במקסימום שמחליפת המחליפה שאז לאנשים נמאס ורוצים לשדרג, מעטים ובודדים מגיעים לסוף חיי התריס. כך ששוב לדעתי זה פחות שיקול....
למי שלחוץ בתקציב הבחירה הנכונה (לדעתי כמובן) להשקיע את מאות שקלי הפער באופטיקה טובה יותר שתמיד נשארת.

לגבי חנות במרכז אני מאוד אוהב את ארליך ליד עזריאלי.. יש גם את יוגנד ופוטופילם באזור אלנבי. ובית הצילום בביאליק רמת גן.

ישן 18-11-2007, 11:30
  maor25 maor25 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.10.07
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי צל99 שמתחילה ב "כנראה שיש לנו הגדרות שונות..."

איך הגעתי למסקנה שהחיישן של ניקון D40 מתקדם יותר מה D350 הישנה של קנון?
מממ.... סתם ניחוש

בדיקה קטנה שאתה יכול לבדוק, זה להכנס לכמה אתרי השוואות למשל...
נראה לך שהחיישן הישן יחסית של ה D350 ברמה של החיישן של הניקון D80/40?????????????
שכמו שהזכרתי לשתיהן יש את אותו חיישן.
אם כן, אז צר לי, אתה טועה!!!!

ולגבי הקנון:
החיישן של ה D350 ישן ונותן ביצועים נחותים מה 400D.
ופה ידוע לי רק מהחבר'ה שדיברו על זה פה בפורום, לא בדקתי את זה לעומק
כי קנון פחות מעניין אותי.

והדבר האחרון, כן צריך לבדוק קליקים של תריס המצלמה במצלמות יד שניה כי יש לזה בלאי
לאחר כמה עשרות אלפי קליקים. במיוחד אם היה היתה אצל מישהו שמצלם הרבה כמוך.
ישן 18-11-2007, 13:27
צלמית המשתמש של צל99
  צל99 צל99 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי maor25 שמתחילה ב "איך הגעתי למסקנה שהחיישן של..."

אני שמח שאתה יודע כמה אני מצלם...

בכל אופן- לא נתת תשובות לא לגבי יתרון החיישן של ה400 על ה350, שדרך אגב שניהן באותו גודל פיזי ובעלי אותו מנגנון עיבוד דיגי2 של קנון. ומכיוון של400 יש 10 מ"פ על פני ה8 מ"פ של ה350D אין שום יתרון משמעותי באיכות התמונה.
לגבי ה350D על ה40/80 של ניקון, אז ניקון סגרה קצת בדור האחרון שלה את היתרון שהיה לקנון, אני ממש לא התרשמתי ממה שראיתי וקראתי שיש יתרון משמעותי אם בכלל לחיישן של ה40 על פני ה350D.

אבל אני שמח שאתה שמח בקנייתך, הכי טוב ב5500 זה D40+ סיגמא 18-200...

נערך לאחרונה ע"י צל99 בתאריך 18-11-2007 בשעה 13:30.
ישן 18-11-2007, 16:29
צלמית המשתמש של צל99
  צל99 צל99 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי maor25 שמתחילה ב "[font=Verdana]כנראה שלא קראת..."

כתבתי שאין יתרון משמעותי לאיכות התמונה של ה400D על ה350D.

השוואה ניתן למצוא פה

ציטוט -" מאוד קשה לומר ש10 מילון פיקסלים של הEOS 400D מעניקים יותר פרטים מה8 מיליון של הEOS 350D. מלבד יתרון ההגדלה בעת הדפסה, כמעט ואין הבדל. אולם במבט מקרוב ניתן לראות בחיתוך השני כיצד הEOS 400D מפרידה מעט יותר טוב את הפרטים והקווים הקטנים. כך גם בחיתוך הרביעי מהסוף."....

לגבי ניקון- אני לא רוצה להתווכח מול משפט דמגוגי של
"אז מה אתה רוצה לומר? שהחיישן של ה D350 הישנה טוב יותר משל ה D80 של ניקון??? "

ואם אגיד שכן, הסמיילי שלך יפסיק לרקוד.

אבל תסתכל למעלה, לא כתבתי על חיישן טוב יותר אלא
" אני ממש לא התרשמתי ממה שראיתי וקראתי שיש יתרון משמעותי אם בכלל לחיישן של ה40 על פני ה350D."

כלומר איכות התמונה המתקבלת בסופו של דבר תלויה בעיקר באופטיקה, לטעון לעליונות חיישנית או בעיבוד בין המצלמות שהוזכרו פה. ימדד אם בכלל בפיקסלים ולא בתצוגה אמיתית וחיה, ולכן לדעתי נכון וראוי להשקיע בגוף זול במידת האפשר. (ולא הייתי יורד ל10/300 של קנון או 70 של ניקון) ומשקיע את הכסף באופטיקה,

זה הביא אותי להמליץ על 350D +17-50 2.8+ 70-200L. בסכום הקיים. יש לך המלצות טובות יותר? תמליץ.

לגבי המייצב זה תלוי בעדשה, אבל בתקציב שלך כנראה לט תוכל להכניס עדשה איכותית מיוצבת. העדשה המיוצבת שאולי ניסו למכור לך זה ה17-85 IS שנופלת בכל קנה מידה אופטי מהטמרון 17-50.
אם יש לך תקציב ל17-55 או ל24-105 אז סבבה.
וכן עדשות EF-S לא יתאימו למצלמות פילם.
אתה לא מוותר על שום טווח בבחירת EF על פני EF-S, אתה מאבד משניהם באותה מידה את הקרופ-פקטור, יען תכפיל את האורכי מוקד ב1.6.

ישן 18-11-2007, 20:01
צלמית המשתמש של צל99
  צל99 צל99 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי maor25 שמתחילה ב "תקשיב, אני לעולם לא מסתכל על..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי maor25
ב D400 החיישן מדור מתקדם יותר ומתמודד עם תנאי תאורה קשים עם פחות רעש וכו'...
.

מאיפה אתה מביא את זה?
הבאתי לך בקשור למעלה מבחן של מקס מנהל אתר די-ספוט (שהוא בינתיים אתר הצילום המקצועי הגדול בארץ). יש שם השוואות ברורות בין ה350D ל400 ומסקנותיו הם שההבדלים מינוריים.
מבחר ציטוטים.

"מאוד קשה לומר ש10 מילון פיקסלים של הEOS 400D מעניקים יותר פרטים מה8 מיליון של הEOS 350D. מלבד יתרון ההגדלה בעת הדפסה, כמעט ואין הבדל. אולם במבט מקרוב ניתן לראות בחיתוך השני כיצד הEOS 400D מפרידה מעט יותר טוב את הפרטים והקווים הקטנים. כך גם בחיתוך הרביעי מהסוף."

ולגבי רעש- (כמה עמודים קדימה באותו מבחן)
"אין ספק כי הEOS 350D מציגה פלט נקי וחלק יותר מבחינת הסרת רעשים (מול ה400D צ.ל.). הייתי אומר כי 10 מיליון פיקסלים הוא הגבול העליון בהחלט ששבב כמו הDIGIC II יכול להתמודד אתו."

אני לא מנסה בכוח לשכנע את הבחור לקנות 350 ובטח לא מנסה למכור לו את שלי.
בתקציב נתון שהוא נתן למעלה הבאתי לו את המלצתי. לא להתפשר בעדשות על מנת לקפוץ מה350 ל400.

כבר היו פה ובאתרים אחרים מספיק צלמים צעירים שקנו 30D+עדשת קיט ואחרי חודש וחצי פצוח שרשור למה כדאי לשדרג את הקיט בתקציב של 1200 שקל, המחשבה ראשונית אחרת הם היו יכולים בהשקעת אותו סכוןן לצלם עם גוף פלסטיק וקטן יותר אך בעל אותו חיישן ואותה מערכת עיבוד באחת עדשות האיכות של אותה חברה.
כל טוב.

ישן 18-11-2007, 20:36
צלמית המשתמש של צל99
  צל99 צל99 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי maor25 שמתחילה ב "עוד הפעם אתה נתפס על ה 350..."

רק ציטטתי אותך

בכל אופן,רוב החיישנים של קנוניקון היום (לא כולל את הדור החדש של המארק3 והD3 והאחיות הקטנות). הם +- ברמה די זהה (וכמובן שכל צד מתבצר בעמדתו ושולף מבחן או 2 שתומכים בדעתו). וקשה להגיד שחיישן טוב משמעותית יותר מהשני (למעט חיישן הFF של ה5 שהוא עולם אחר.). מערכת העבוד קצת שונה אבל למי אכפת מצלמים בRAW..
כך ששוב השאלה חוזרת לאופטיקה+גוף במסגרת התקציב....
ובתקציב נמוך קיומה של עדשת איכות כמו L70-200 ב2200 שקל זה בהחלט שיקול בבחירת מערכת....

כל טוב ותודה על ההמלצה על המצלמה...

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:26

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר