לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 07-04-2005, 23:20
  העכבר ששתק העכבר ששתק אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.03.03
בלי קשר לפוליטיקה, מדובר בקלאסיקה שמיצתה עצמה כבר לפני 20 שנה
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי juda שמתחילה ב "בלי קשר לפוליטיקה- מדובר בסטיריקאן מהזן הקלאסי"

עצוב, אבל מדובר במקצוע מאוד מאוד אכזרי, שבו סוג ההומור של אתמול לא רלוונטי היום. דבר דומה קרה ל"דבר אחר" למשל ולפני כן לעמודי האמצע של "התוספת האדומה" בידיעות. סבל מכל גם איש יקר כמו זאב המנוח.
על טורי הסאטירה וההומור והסמי-פובליציסטיקה של היום "השתלטו" כותבים בני הדור הצעיר יותר: אראל סג"ל, אורי אורבך, חנוך דאום, ליאור שליין ושות', יאיר לפיד (ori לא להתפרץ בלי רשות), קובי אריאלי ואחרים. יש את דור הביניים (ב. מיכאל, מאיר שלו,יהונתן גפן) ומהדינזואורים שרדו כמדומני רק סילבי קשת ועד לאחרונה, מאיר עוזיאל.

(אח של מישהו שהכיר את ג'ון לנון)

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 08-04-2005, 01:15
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
הצבעתי בנימוס, וכעת אני נוטל זכות הדיבור...P:
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי העכבר ששתק שמתחילה ב "בלי קשר לפוליטיקה, מדובר בקלאסיקה שמיצתה עצמה כבר לפני 20 שנה"

ההשחלה של לפיד ג'וניור לתוך רשימת הכותבים המוצלחת יותר ופחות (שבאופן חשוד, דאגת שתכלול
רק ימנים ודתיים...), לא יכולה לעבור ללא הערה לסדר: לפיד לא מייצג שום "דור חדש" של הומור. הוא
עצמו העיד על הפלגיאטים שלו מקישון ז"ל (ועל הפלגיאטים שלו מדייב בארי, תוך ניקוי כל הומור מתוכם,
כבר הרחבתי בעבר...). הסיבה היחידה לקיומו של לפיד כגורם בעולם הכתיבה, היא הוריו וסבו.
לתוך עולם הטלוויזיה, לעומת זאת, הוא השתחל בזכות יכולת טובה מאוד לעבור מסך - אבל את זה יש גם
לדודו טופז, ואני משוכנע שלא תתפעל מטורים שלו, אם יכתוב כאלה...

לגבי סילבי קשת והכנסתה לשורה אחת עם מאיר עוזיאל: בשתי מלים - לא יפה; במשפט - סילבי קשת
מעולם לא שעשעה (לא בתקופה שבה כתבה בסגנון ה"דיאלוג", ולא בטוריה הנוכחיים שמעידים יותר
על מצב נפשי מעורער, מאשר על כל דבר אחר). עוזיאל כן שעשע (לדעתי עדיין יש לו יציאות ואבחנות
חריפות, בעיקר בסיסמאות הקולעות שהוא שם בשולי העמוד).
ישן 08-04-2005, 01:37
  העכבר ששתק העכבר ששתק אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.03.03
קיבלת נקודה חיובית :-)
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "הצבעתי בנימוס, וכעת אני נוטל זכות הדיבור...P:"

שתי הערות בעקבות דבריך:
ראשית, לא התיחסתי כלל לרמתם של הכותבים ולאיכות כתיבתם, אלא רק ניסיתי לקלטג אותם פחות או יותר לפי "דורות". עניין הרמה/איכות הוא לא פעם עניין של טעם (וגם קצת של נטיי פוליטית...) ולכן נמנעתי במתכוון להיכנס למלכודת הזאת.
(אבל אני בטוח שתשמח לדעת, שאני קורא את אראל סג"ל הרבה הרבה לפני שאני מגיע, אם בכלל, לטור של יאיר לפיד - למרות שאני מזהה אצל סג"ל קו של ירידה, ולדעתי האישית המעבר מהמקומון לסוף-שבוע לא עשה לו טוב).
שנית, שום דבר לא חשוד כאן. אלה השמות הראשונים שעלו לי לראש כשחשבתי על "הדור הצעיר" בידיעות ומעריב, וגם ביניהם - שליין ולפיד הם לא בדיוק ימניים. מה שכן, יכול להיות שזה מעיד על עלייה במספר הסאטיריקנים הימניים, וזו תופעה מבורכת. כמובן שיש ביניהם, לטעמי האישי, טובים יותר (אורבך) וטובים פחות (דאום).

(אח של מישהו שהכיר את ג'ון לנון)

ישן 08-04-2005, 01:37
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
איזה נימוקים משכנעים...
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי Big Joe שמתחילה ב "הבכיינות הימנית פתטית במקרה הזה"

נתחיל מהשורה האחרונה, שכרגיל מבטאת רהב שמאלני נטול ביסוס "מעט הכותבים הימנים
המוכשרים", שיכלה להיות נכונה, לולא היה כיום רוב מוצק לכותבי סאטירה ימניים, חרף נסיונות לצמצם
את מספרם...
לו רק למכירות היה משקל בהחזקת בעלי טור, אז סילבי קשת הייתה מפוטרת לפני שנים. קוראיה
היחידים הם ימנים משועממים (מודה באשמה...), שנהנים לראות שיש שמאלנים שמצליחים להשאר
מתוסכלים למרות שהמדינה מתנהלת בדיוק כפי שרצו...

אגב, הנטייה השמאלנית הכרונית לשימוש בהטיות השונות של המילה "התבכיינות", מבטאת בוז עמוק
לזכות המחאה, ולחופש הביטוי, שאותם כותבים עצמם, נורא נסערים כאשר הוא נלקח ממישהו שאשכרה
עושה משהו מסוכן באמצעותו (למשל, קורא לטרור בלוויה של מנהיג מדינת אוייב...).
ישן 08-04-2005, 02:42
  NOTA NOTA אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.11.01
אהבתי לקרוא את "שיפודים"
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי li-ma שמתחילה ב "השיפודים והשלולית של מאיר עוזיאל - ממעריב ל"הצופה""

רק שזה עבר לי, לגמרי, עד גיל 15.
בעשור האחרון מצאתי אותו משמים אפילו יותר מהטורים המתורגמים של "בני יאיר" או הפסודו-אטיים של יהונתן גפן. "הצופה" הוא אכן המקום המתאים ביותר לאדון עוזיאל.

לא מצחיק, לא מחובר ל"נוער" (כהצהרה האנאכרוניסטית של כותבו עונד הבלינג-בלינג), לא מעניין בכלל.
כתיבה מגוייסת, עבשה, מעופשת, מעוררת מחשבה בעיקר בכיוון של "למה לעזאזל אני קורא את זה?!".

מהבחינה הזאת הוא הפך דומה לסילבי קשת (או שאני התעוררתי), לא בסגנון הכתיבה אלא בעובדה שהיא דיברה רק אל מי שהזדהה איתה באופן מלא, בין אם פוליטית/חברתית או בני תשחורת רגשנים ורפי-שכל ששלחו אליו להדפסה את מה שאפילו המגירה שלהם לא הסכימה לפרסם.
גם מאיר שלו וב. מיכאל הפסיקו כמעט לחלוטין לייצר חומר משעשע ועברו לפרופוגנדה במשרה מלאה (רק שהם לפחות מוכשרים בכתיבה).

מי נשאר? קובי אריאלי המשובח ביותר, דאום בימים בהם הוא לא זקוק לפרוזאק (או, למהורהרים, בימים בהם הוא זקוק לאישפוז ממש), ופלגיאט הזימה אראל סגל פעם בחודשיים.

נערך לאחרונה ע"י NOTA בתאריך 08-04-2005 בשעה 03:00.
ישן 08-04-2005, 10:31
צלמית המשתמש של Jarvis
  Jarvis Jarvis אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.01.03
מסכים
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי NOTA שמתחילה ב "אהבתי לקרוא את "שיפודים""

כשהייתי נער (ושמאלני בדעותיי) שיפודים היה באמת כמו מקל של שיפוד לוהט שדוקר אותך בתחת. עכשיו המדור נראה יותר כמו קבב סורי, מהצפרדע בשלולית בא לי כבר להקיא (די, היה נחמד לדמיין דוסיות חרמניות כשהייתי בן 16, עכשיו זה כבר די פאסה), ויש מין אוירה של "אכלו לי שתו לי" תבוסתנית שמוציאה את החשק.

יהונתן גפן לא נפל במאומה מאיכות הכתיבה שלו, הבעיה איתו שהדעות שלו הפכו למנותקות מהמציאות. נדמה שהוא מחזיק בדעות שמאלניות רק בגלל שאין לו ברירה אחרת (והוא מעיד על כך גם בעצמו), אבל אין שום ראציונליזציה מאחוריהן, רק נוסטלגיה והיצמדות מכוח האינרציה. למרות זאת, ולמרות שהדעות שלו מרגיזות אותי, עדיין תענוג לקרוא אותו.

איזה כיף שזרקו את לפיד לידיעות... הוא כבר נהיה משמים.

ואכן, קובי אריאלי הוא היחיד שממש מצליח לרגש ולהפתיע (סג"ל, מה קרה לך ? איך נפלו גיבורים ?), למרות שהטור שלו קצר - תמיד תענוג.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:41

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר