לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 27-11-2007, 16:24
  A.M.F A.M.F אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.11.04
אז היה לי צו ראשון.

היה לי היום צו ראשון, למעשה ממש עכשיו חזרתי ורציתי לשאול כמה דברים בנוגע אליו-
1. בראיון האישי המאבחנת הפיסכוטכנית דיברה איתי בהתחלה ממש בקצר על מה שאני רוצה לעשות בצבא ואמרתי שאני רוצה להגיע ליחידה מובחרת כמו ש13 ואז היא אמרה שהיא רושמת את זה. שאלתי אם זה בשביל קבלת זימונים או משהו כזה והיא אמרה שהם לוקחים את הכל בחשבון אז ביקשתי שהיא תרשום גם טייס. עכשיו, אחרי זה היא שאלה "ומה יקרה אם תגיע לגולני או הנדסה קרבית?" אמרתי שזה בסדר מבחינתי גם כן אבל אני מעדיף לתרום תקסימום ולמצות את עצמי, וראיתי שהיא בכל זאת רשמה גם תיחידות גולני והנדסה קרבית.
זה אומר שאני יכול להגיע להנדסה קרבית פתאום?

2. מה עכשיו? מה הלאה? אם אני רוצה לקבל זימונים לכל מיני מקומות מה אני צריך לעשות ואיך לפעול?

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 27-11-2007, 17:11
צלמית המשתמש של UR5076
  UR5076 UR5076 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.08.07
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי A.M.F שמתחילה ב "אחלה, מעולה. ומה אני עושה..."

אתה לא נרשם לשום מקום.
הזימונים מגיעים אליך על סמך הנתונים שקיבלת בצו ראשון.
דפ"ר (הציון שאתה מקבל על המבחנים הפסיכוטכניים) וקב"א (ציון משוקלל של כל המבחנים שעברת בצו ראשון, חוץ מפרופיל). יש עוד ציונים, אבל שני אלה הם העיקריים. דפ"ר מדורג מ-10 עד 90 וקב"א מ-42 עד 56 (אולי 43).
כדי להגיע לתלפיות אתה צריך קב"א 55-56 ודפ"ר 80-90.
תלפיות זה מיון מודיעיני ולכן זימונים נשלחים על סמך תעודת הבגרות שלך והמקצועות המורחבים שלך.
עתודה זה קב"א 52 ודפ"ר 60.
טיס קב"א 54 ודפ"ר 60.
כדי להגיע ליחידות כמו ש13/סיירת מטכ"ל/חובלים אתה צריך לקבל זימון ליום סיירות בו אתה עובר מבחנים פיזיים. אם אתה מקבל ציון מספיק טוב אתה מקבל זימון לגיבוש מרכזי או לש13 או לסיירת מטכ"ל או לחובלים יש אח"כ עוד תהליכים - סיפור אחר. הנתונים המינימליים ליום סיירות (נקרא גם: יום שדה) הם קב"א 52 ודפ"ר 50.

אם אתה לא מקבל זימונים למודיעין אתה יכול לשלוח מייל שאתה מעונין בזה ותצטרך לשלוח קורות חיים.

כדי לברר אם אתה מקבל זימון לטיס אתה יכול להיכנס לקיוסק מידע באתר www.aka.idf.il/giyus או להתקשר למדור צוות-אויר ולשאול אם מגיע לך.
כדי לברר אם מגיע לך יום סיירות תתקשר למדור סיירות.
כל הטלפונים מופיעים באינטרנט.

ישן 27-11-2007, 17:44
  omry n omry n אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.08.07
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי UR5076 שמתחילה ב "אתה לא נרשם לשום..."

אחי שאלה

אני עוד לא קיבלתי צו ראשון (בחופש הגדול אני בן 17)
הייתי רוצה להיות שייטת או סיירת מטכ"ל אבל אני מבין שאני לא יכול
בכל מקרה, החדירו לי קצת כל מיני דברים לגבי קרבי
מה שאני רוצה להגיד זה שהייתי רוצה להיות ביחידה קרבית כמו אגוז או דובדבן אבל לפי מה ששמעתי מאנשים שהיו בחי"ר רגיל גם לא שווה ללכת לחי"ר רגיל (ואחר כך משתינים עליך בקשת באזרחי). אתה בעיקר עוסק באבטחה, לא ממש מבין מה הולך ואת המעצרים ומי שבאמת מבין מה קורה זה דווקא שייטת, מטכ"ל וכל היחידות המובחרות.
בקיצור הייתי רוצה להיות בקרבי ביחידה מובחרת אבל אם לא אז להיות במודיעין, תלפיות או משהו כזה או רופא.
עכשיו בדיוק בגלל מה שהוא אמר זה מגדיל לי את הבעיה. אני רוצה ללכת לקרבי ולתרום, אבל אם כבר אז לתרום כמה שיותר בקרבי ואם אני אתקע בהנדסה קרבית או משהו אחר ולא מובחר אני מעדיף להיות במודיעין או משהו כזה.
אבל זה בטח לא מה שכדאי לי להגיד, אבל אני מפחד שיתקעו אותי בסוף כמו כלב במשהו שאני לא רוצה אם אני אגיד שאני מוכן כל קרבי.
שוב פעם, אולי זה ישמע לכם אגואיסטי או אני לא יודע מה (קרבי זה קרבי וכל אלה) אבל אני באמת לא רוצה להתקע בסתם יחידת חי"ר כמו ברווז.
ישן 27-11-2007, 18:10
צלמית המשתמש של UR5076
  UR5076 UR5076 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.08.07
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי omry n שמתחילה ב "אחי שאלה אני עוד לא..."

ציטוט:
אני עוד לא קיבלתי צו ראשון (בחופש הגדול אני בן 17)
הייתי רוצה להיות שייטת או סיירת מטכ"ל אבל אני מבין שאני לא יכול

למה לא?
ציטוט:
מה שאני רוצה להגיד זה שהייתי רוצה להיות ביחידה קרבית כמו אגוז או דובדבן

כל הכבוד שיש לך שאיפות! אבל.. אם אחד המניעים המרכזיים שלך זה כבוד ותהילה, שכח מזה!
ציטוט:
ששמעתי מאנשים שהיו בחי"ר רגיל גם לא שווה ללכת לחי"ר רגיל (ואחר כך משתינים עליך בקשת באזרחי).

מי ישתין עליך?? חחח מה זה השטויות האלה?
למה שישתינו עליך? א. אנשים מעריכים את זה שמתגייסים לקרבי. ב. רוב האוכלוסיה הישראלית משרתת בגדודים (חי"ר).
ציטוט:
בקיצור הייתי רוצה להיות בקרבי ביחידה מובחרת אבל אם לא אז להיות במודיעין, תלפיות או משהו כזה או רופא.

בגישה כזאת אתה לא תגיע רחוק! רק עצם זה שהצבא יודע שזאת הגישה שלך תהיה לך בעיה יותר גדולה להשיג את מה שאתה רוצה!
מה אתה שאומר זה "סיירת או ניירת".
אחי, ממש לא.. אם המטרה שלך זה להגיע ליחידה מובחרת, זאת לא הדרך!
ורופא אתה לא תהיה. בשביל להיות רופא צריך מינימום 7 שנים כדי לקבל תואר.
אולי תהיה חובש.

ישן 27-11-2007, 18:12
  NORE NORE אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.12.06
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי ido0087 שמתחילה ב "מצד שני, זה יכול ללכת גם..."

אותי היא שאלה מה אני רוצה לעשות בצבא אמרתי לה טיס,
היא אמרה לי ומה אם תהיה גולני למשל??
אז אמרתי לה שאני אשרת את הצבא בכל דרך שאני יכול אומנם הבהרתי לה בכל פה שאני מתאמן פיזית מנטלית ולימודית להשגת המטרה של להיות טיס כדי שלא יהיו ספקות, בדפ"ר עשיתי מה שיכולתי ובגלל שאני יודע שרמת הקושי עולה אז בהתחלה פתרתי מהר וכהבנתי שכבר קשה התרכזתי בשאלות הממש קשות פתרתי אותם ובזמן הנותר קראתי ברפרוף את שאר השאלות וניחשתי לפי האינטואיציה, הם בודקים כמה תשובות נכונות קיבלת לא כמה טעית אז עדיף לנחש מאשר לא לעשות בכלל אבל תמיד כשאתה יודע אל תנחש, עוד עצה לדפ"ר היא מביאה לך דף,
מה שאני עשיתי, עזר לי מאוד, רשמתי את הגימטריה, אותיות ומספרים, כתבתי נוסחאות לפכל וחילוק מהיר שלמדתי מבחור גאון באינטרנט, כתבתי את הכפולות של שעות דקות וחלקי זמן בכללי כי לפעמים יש שאלות למשל כמה דקות יש בשבוע וחצי??? ואז אתה יכול להגיע ישר לחישובים
(חישבתי בבית את המספרים וזכרתי בראש), בקשר לפיזיקה ממש קל בהתחלה אח"כ דורש חשיבה מעמיקה, הצורות מתחיל קל נגמר קשה, והקטע עם הגימטריה היה לי ממש פשוט, והחלק עם הטקסטים עשיתי חלק ואת השאר ניחשתי אחרי שקראתי ברפרוף וחיפשתי את הקאטצ' בכל שאלה, בשאלות הקלות אל תחפש את הקאטצ' כי אין רק בשאלות הקשות (רמת הקושי עולה בהדרגה).

נערך לאחרונה ע"י NORE בתאריך 27-11-2007 בשעה 18:17.
ישן 27-11-2007, 18:38
  ido0087 ido0087 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.06.07
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי NORE שמתחילה ב "אותי היא שאלה מה אני רוצה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי NORE
אותי היא שאלה מה אני רוצה לעשות בצבא אמרתי לה טיס,
היא אמרה לי ומה אם תהיה גולני למשל??
אז אמרתי לה שאני אשרת את הצבא בכל דרך שאני יכול אומנם הבהרתי לה בכל פה שאני מתאמן פיזית מנטלית ולימודית להשגת המטרה של להיות טיס כדי שלא יהיו ספקות, בדפ"ר עשיתי מה שיכולתי ובגלל שאני יודע שרמת הקושי עולה אז בהתחלה פתרתי מהר וכהבנתי שכבר קשה התרכזתי בשאלות הממש קשות פתרתי אותם ובזמן הנותר קראתי ברפרוף את שאר השאלות וניחשתי לפי האינטואיציה, הם בודקים כמה תשובות נכונות קיבלת לא כמה טעית אז עדיף לנחש מאשר לא לעשות בכלל אבל תמיד כשאתה יודע אל תנחש, עוד עצה לדפ"ר היא מביאה לך דף,
מה שאני עשיתי, עזר לי מאוד, רשמתי את הגימטריה, אותיות ומספרים, כתבתי נוסחאות לפכל וחילוק מהיר שלמדתי מבחור גאון באינטרנט, כתבתי את הכפולות של שעות דקות וחלקי זמן בכללי כי לפעמים יש שאלות למשל כמה דקות יש בשבוע וחצי??? ואז אתה יכול להגיע ישר לחישובים
(חישבתי בבית את המספרים וזכרתי בראש), בקשר לפיזיקה ממש קל בהתחלה אח"כ דורש חשיבה מעמיקה, הצורות מתחיל קל נגמר קשה, והקטע עם הגימטריה היה לי ממש פשוט, והחלק עם הטקסטים עשיתי חלק ואת השאר ניחשתי אחרי שקראתי ברפרוף וחיפשתי את הקאטצ' בכל שאלה, בשאלות הקלות אל תחפש את הקאטצ' כי אין רק בשאלות הקשות (רמת הקושי עולה בהדרגה).

את הצו ראשון עשיתי לפני כמה שבועות, רק את הראיון דחו לי ליום ראשון.
בכל מקרה מקווה שהלך לי טוב במבחנים.
ישן 27-11-2007, 18:16
  talp25 talp25 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.11.07
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי ido0087 שמתחילה ב "מצד שני, זה יכול ללכת גם..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ido0087
מצד שני, זה יכול ללכת גם לכיוון ההפוך אי אפשר לדעת.

כשהיא שאלה אותך 'ומה אם תהיה בהנדסה קרבית'? ואמרת לה שאתה תסכים וזה לא משנה העיקר קרבי- זה יכול להיחשב כאילו אתה לא ממש שואף להגיע ליחידה מסויימת. אולי צריך להגיד משהו בסגנון של 'אני ינסה את כל האפשרויות שיש כדי לשרת ביחידה מסוימת כולל ערעורים ואם בסוף אני ינסה הכל ולא יצליח- המינימום זה קרבי.' משו בסגנון הזה. לי יש ריאיון אישי ביום ראשון כי דחו לי אותו.

היא שואלת את זה כדי לדעת שאם יגייסו אותך לאותו חיל אז אם תתפנה או שלא תתפנה..
כמובן שצריך להגיד שאתה כן תלך לאותו חיל, אחרת זה יוריד לך קב"א..
(בתאכלס אם מגייסים אותי למקום שאני לא רוצה אני בחיים לא יתגייס לשם)
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:54

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר