לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 06-12-2007, 17:25
  Elad E Elad E אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.02.05
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי ilanb שמתחילה ב "[QUOTE=Elad E]יפה שאנשים..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ilanb
אלעד אני מקווה שהתאכזבת רק מהסרט ולא מן הספר.
אכן הסרט = אכזבה

הספר אינו נקרא 'בופור'.

קראתי ושמרתי את הכתבה "הר הקללה" כשהתפרסמה ב-2001 ואת הספר קניתי בשבוע שפורסם ודעתי היא שהכתבה הרבה יותר כנה, אמיתית וסוחפת מהספר והיא הייתה צריכה לשמש לדעתי כתסריט ל-'בופור' כמות שהיא.

לא הייתי ברצועת הבטחון, אין לי מושג איך היה השירות שם מעבר לעדויות של אחרים אבל אני שופט את הסרט על פי מידת הצלחתו לגרום לי להזדהות עם הדמויות ולפי מידת הצלחתו להעביר את הסיפור המקורי לקולנוע בצורה שתעביר את התחושות שעלו בי כשקראתי אותו בפעם הראשונה.

הסרט הוא הישג גדול לקולנוע הישראלי מבחינה ויזואלית (צילום, אפקטים, תפאורה) אבל מעלה תחושת החמצה כשכל מיני פואנטות החיוניות ל- "good storytelling" נזרקו מהחלון (לדוגמא, השמטת השבועה של לירז ואושרי לקפוץ מהמסוק או לירות אחד בשני אם אחד מהם יאבד רגל או יד בלבנון. כל הפציעה של אושרי מאוחר יותר הפכה למיותרת לסיפור ולא הייתה דרמטית או מרגשת כמו שיכלה להיות עם הדיאלוג הזה היה נכנס לסרט).
אין בסרט את ההווי שמאפיין את הספר והכתבה ואין בו גם מבט מעמיק מספיק על אופי הלחימה בלבנון ומה שנשאר לצופה זה מסר פוליטי מגומגם ומיותר.
לא התרשמתי מהעבודה של השחקנים בסרט ועצם זה ששלושה מהשחקנים פסחו על שירות צבאי (אחד מהם גם זכה בזכותו לליהוק לתפקיד ראשי בסרט על שריונרים בשל"ג) מגדילה את הטעם המר שהסרט הזה השאיר.

אני ממש מקווה שהסרט הבא בנושא ייעשה בעבודה צמודה עם אנשים שהיו שם ושהפוטנציאל העצום שטמון בסיפור השהייה בלבנון יממוש ונזכה לסרט שהוא לא סתם תירוץ לבזבז תקציבי ענק.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 08-12-2007, 17:52
  ilanb ilanb אינו מחובר  
אילן בן-נון. מומחה לקליעה וצליפה, מדריך ירי בכיר ומאמן קליעה ספורטיבית

חבר מתאריך: 17.03.05
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי Elad E שמתחילה ב "[QUOTE=ilanb]אלעד אני מקווה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Elad E
הספר אינו נקרא 'בופור'.

קראתי ושמרתי את הכתבה "הר הקללה" כשהתפרסמה ב-2001 ואת הספר קניתי בשבוע שפורסם ודעתי היא שהכתבה הרבה יותר כנה, אמיתית וסוחפת מהספר והיא הייתה צריכה לשמש לדעתי כתסריט ל-'בופור' כמות שהיא.

לא הייתי ברצועת הבטחון, אין לי מושג איך היה השירות שם מעבר לעדויות של אחרים אבל אני שופט את הסרט על פי מידת הצלחתו לגרום לי להזדהות עם הדמויות ולפי מידת הצלחתו להעביר את הסיפור המקורי לקולנוע בצורה שתעביר את התחושות שעלו בי כשקראתי אותו בפעם הראשונה.

הסרט הוא הישג גדול לקולנוע הישראלי מבחינה ויזואלית (צילום, אפקטים, תפאורה) אבל מעלה תחושת החמצה כשכל מיני פואנטות החיוניות ל- "good storytelling" נזרקו מהחלון (לדוגמא, השמטת השבועה של לירז ואושרי לקפוץ מהמסוק או לירות אחד בשני אם אחד מהם יאבד רגל או יד בלבנון. כל הפציעה של אושרי מאוחר יותר הפכה למיותרת לסיפור ולא הייתה דרמטית או מרגשת כמו שיכלה להיות עם הדיאלוג הזה היה נכנס לסרט).
אין בסרט את ההווי שמאפיין את הספר והכתבה ואין בו גם מבט מעמיק מספיק על אופי הלחימה בלבנון ומה שנשאר לצופה זה מסר פוליטי מגומגם ומיותר.
לא התרשמתי מהעבודה של השחקנים בסרט ועצם זה ששלושה מהשחקנים פסחו על שירות צבאי (אחד מהם גם זכה בזכותו לליהוק לתפקיד ראשי בסרט על שריונרים בשל"ג) מגדילה את הטעם המר שהסרט הזה השאיר.

אני ממש מקווה שהסרט הבא בנושא ייעשה בעבודה צמודה עם אנשים שהיו שם ושהפוטנציאל העצום שטמון בסיפור השהייה בלבנון יממוש ונזכה לסרט שהוא לא סתם תירוץ לבזבז תקציבי ענק.

מסכים עם כל מילה
עצוב שלוקחים משהו טוב ועושים מנו קיטש הוליבודי.
וכן יש מספיק קרביים שלמדו משחק כדי לקבל תחושה של דה זה וו במקום ה"שחקנים" האלו שפשוט חשו שזה לא זה. הסרט - אכזבה. הכתבה מצוינת וגם הספר לטעמי.
ישן 08-12-2007, 18:26
  Elad E Elad E אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי ilanb שמתחילה ב "[QUOTE=Elad E]הספר אינו נקרא..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ilanb
מסכים עם כל מילה
עצוב שלוקחים משהו טוב ועושים מנו קיטש הוליבודי.
וכן יש מספיק קרביים שלמדו משחק כדי לקבל תחושה של דה זה וו במקום ה"שחקנים" האלו שפשוט חשו שזה לא זה. הסרט - אכזבה. הכתבה מצוינת וגם הספר לטעמי.

הוליוודי זו בדיוק המילה שמתארת את הכוונה שלי.

אני לא חושב שהמשחק היה גרוע בגלל שהם לא עשו צבא, אני בטוח שהם יכלו לשחק טוב וזה קשור לבימוי דווקא כי חלקם באמת שחקנים טובים וגם אוהד קנולר ואלי אלטוניו שכן עשו צבא והיו בלבנון די איכזבו אותי בסרט.
מה שמעצבן אותי זה האבסורד שמשפחה שכולה שצופה בסרט רואה את בנה (לדוגמא נועם ברנע וצחי איטח ששתי דמויות מבוססות עליהם) משוחק ע"י שחקן שלא עשה צבא ומקבל משכורת על הצגת דמותו של בנם המת.
האבסורד פה פשוט זועק לשמיים.
ישן 08-12-2007, 15:22
  Elad E Elad E אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי האזרח שמתחילה ב "אני מכיר את החייל..."

הוא לא חייל- הוא קצין, שמו מופיע בספר והוא התראיין לערוץ 2 בשבוע שיצא הסרט ביחד עם חברו שעליו מבוססת הדמות אושרי בכתבה, בספר ובסרט (אולי הדמות היחידה ששמרה על השם שבו הופיעה בכל השלוש למרות שכמובן זה אינו שמו האמיתי של הבחור).

אם אמא שלו קראה את הכתבה האמיתית יש לה הרבה יותר סיבות לבכות מאחר והיא יותר אישית ויורדת לפרטים מאשר הסרט.

לא טענתי שהסרט לא נאמן למציאות בכלל. אולי מבחינה טכנית הסרט אכן מציג את השהייה בלבנון אבל באותה צורה כל חייל שתופס קו בהר דב או בראש הנקרה יזדהה עם הנעשה בסרט (במיוחד מי שהיה שם בשנתיים הראשונות אחרי הנסיגה) אבל יש כל כך הרבה דברים חזקים בכתבה שלא נכנסו לסרט ויוצרים אווירה מאוד מיוחדת שכן מרגישים בסרט "אבא אמר לי 'תצלם'" ולא מרגישים ב'בופור' ולכן יצאתי בהרגשה שהסרט יכל להיות הרבה יותר ממה שהוא בפועל.
תזכור גם שלמי שהיה שם מספיק דמיון ויזואלי בשביל להציף את זכרון ההרגשה של 'להיות שם' אבל בשביל ליצור את אותה הרגשה אצל מישהו שלא היה שם צריך כבר להתאמץ הרבה יותר ולדעתי פוקוס על הווי החיילים עם דגש על כל הנהלים שנדרשו בזמן שירות במוצבים בדרום לבנון (החרשת המזון, הליכת קוף,שריפת הלוגו בסוליות הנעליים, שימוש במוצפן, ביטול שיירות וחילופי קו בגלל מזג אוויר ומודיעין, עלייה למוצבים בספארים או במסוקים) הם שמדגישיים את ההבדלים לעומת קו בגדה או בעזה או בסיני.

ישן 08-12-2007, 17:32
צלמית המשתמש של סירפד
  סירפד מנהל סירפד אינו מחובר  
מנהל פורום צבא ובטחון

חבר מתאריך: 04.05.02
אתה מבלבל בין כמה אנשים
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי Elad E שמתחילה ב "[font=Verdana]הוא לא חייל-..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Elad E
הוא לא חייל- הוא קצין, שמו מופיע בספר והוא התראיין לערוץ 2 בשבוע שיצא הסרט ביחד עם חברו שעליו מבוססת הדמות אושרי בכתבה, בספר ובסרט (אולי הדמות היחידה ששמרה על השם שבו הופיעה בכל השלוש למרות שכמובן זה אינו שמו האמיתי של הבחור).

האיש שכתב את "הר הקללה" הוא רותם יאיר, שסיים את הסדיר בתור סמ"פ פלחה"ן גבעתי ובמהלך האירועים בבופור היה מפק"צ בפלוגה. על דמותו מבוסס "לירז".
היחיד ששמר על שמו בכל השלושה הוא החובש עידן קוריס. לאחר הנסיגה יצא קוריס לקורס קצינים ובתפקידו האחרון לפני השחרור פיקד על מוצב מגן-3 ("סמבה") בצומת נצרים, קרוב למקום בו נהרג דוד בירי ז"ל ששירת בפלוגה והיה להרוג הראשון של אינטיפאדת אל-אקצה.

כל הפרטים הנ"ל פורסמו הן בספר והן במספר כתבות של רון לשם בידיעות אחרונות.

ישן 08-12-2007, 23:51
  Elad E Elad E אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי האזרח שמתחילה ב "בסרט אי אפשר להיות 1:1..."

האזרח,

לא מפריעים לי אי דיוקים, לא אכפת לי שלא הכל 1:1 ולא היה נורא שיש להם מפרולייט ומנוסרים, נגמחון (ועוד עם צריחון VIP) וסימן 2ב בלי מיגון קס"ג.
מה שמפריע לי זה שהסרט לא יוצר אווירה מיוחדת שזה מה שמשך אותי מהתחלה לכל הנושא - האווירה המיוחדת שצייר רותם בכתבה.
אין לי מושג האם ב-Full Metal Jacket יש שביב של אמת או דמיון לאירועים או אנשים אמיתיים אבל לא אכפת לי כי האווירה שהסרט יוצר סוחפת ומשכנעת והדמויות מעניינות, מגוונות ועמוקות.
רואים שכל סצינה וכל שוט בסרט תוכננו בקפידה (לא במקרה סטנלי קובריק לקח את הזמן בין סרט לסרט), לעומת זאת ב'בופור' הייתה מן הרגשה של סרט תיכוניסטים למרות ההפקה המדהימה.
היה צריך לעבוד קשה כדי לפספס את כל הפוטנציאל הגלום בסיפור ואולי זה לא כל כך מפתיע כי הסיפור הוא הסיפור של רותם וחבריו וזה בעצם מה שהרכיב 100% מהכתבה אבל את הספר והסרט עשו רון לשם ויוסי סידר והם כבר הכניסו את הטאץ' של אנשי מקצוע שהפך את כל העניין לסטרילי ומתוסרט מדי.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 11:18

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר