לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ‎print ‎"Hello World!"; if‎ ‎not rules.‎know ‎then rules.‎read(); חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > תכנות ובניית אתרים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 17-12-2007, 01:05
  o-c o-c אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.05.06
אז ככה :
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי ישראל K שמתחילה ב "חשבת פעם לתת לנו מעט יותר..."

יש לי מסד נתונים yusers . שמכיל מידע על המשתמשים, פרטי משתמש תחביבים ותחומי עניין
לכל משתמש ביישום שלי יש דף משלו בו מוצגים הפרטים שלו
רציתי להציג לכל בנאדם את ה 10 אנשים האחרונים שנכנסו לדף שלו (מעין צפיות אחרונות כזה)
אז הוספתי עמודה בטבלת המשתמשים שמכילה את ה id-יים של עשרת המשתמשים האחרונים שצפו בדף של משתמש
כלומר נגיד אני משתמש שה ID שלי הוא 5 וקיימת בשורה שלי עמודה חברים שמכילה נתונים בסגנון
,3,7,8,2,3,
כל אחד מהמספרים מסמל ID של חבר שצפה בעמוד שלי ,לפי סדר - חדש נכנס לימין

עכשיו כתבתי שאילתה שעוברת על כל המשתמשים ומשתמש שה ID שלו מוכל כולל הפסיקים בטקסט החברים הזה אז אני מציג אותו
הבעיה שלי היא איך לסדר את התוצאות לפי הסדר שלהם בטקסט , בניתי עוד עמודה VOTE ששם אחסנתי את המיקום של ה id במחרוזת , אבל אני לא מצליח לעשות order by vote
ואני משתמש במסד ACCESS
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 17-12-2007, 03:58
  ישראל K ישראל K אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.08.03
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי o-c שמתחילה ב "אז ככה :"

לכל דבר ישנן מספר דרכים, אך נתחיל מהפשוטה שעוהל לי ברשא בלי לחשוב יותר מדי ומה שאציע ממש לא בהכרח הדרך היעילה והמומלצת יותר.
אם ברצונך לאחסן את 10 ה"צופים" האחרונים, תיצור טבלת "צופי פרופיל" המכילים את השדות הבאים:
1. כמובן קוד זיהוי לרשומה.
2. מזהה של הפרופיל הנצפה.
3. מזהה של המשתמש הצופה.
4. תאריך צפיה.

כפי שהזהרתי בתחילה, זו הדרך שעולה לי לראש תוך כדי כתיבה, אך לא בהכרח המומלצת ולו בגלל פעולת העדכון שאנסה לחשוב עליה ברפרפוף בפיסקה הבאה.
אם ברצונך לאחסן רק את עשרה הצופים האחרונים, עליך לבדוק לצורך עדכון האם כבר קיימים עשר רשומות צפיה עבור המזהה שנצפה ובהתאם לכך להסיר את הצופה האחרון ולעדכן/להוסיף רשומת צפיה עדכנית. אחרת, אין צורך לבצע בדיקה אלא תמיד להוסיף "רשומת צפיה" חדשה ובשליפה לשלוף רק את מספר הצפיות האחרונים בהתאם למספר שתרצה (במקרה שלך, עשרה צופים אחרונים).

שאילתת שליפה לדוגמה:
המשתמש בעל קוד זיהוי (id)י 84 רוצה לראות את העשרה הצופים האחרונים בפרופיל שלו:
קוד:
SELECT watcher FROM watchers WHERE watched=84 ORDER BY watch_date DESC TOP 10

זה כמובן ישלוף רק את קוד הזיהוי של ה"צופים", על מנת לשלוף את שמות המשתמש שלהם, תצטרך לבצע JOIN עם טבלת המשתמשים.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 08:00

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר