25-12-2007, 22:30
|
|
|
חבר מתאריך: 24.12.07
הודעות: 16
|
|
סליחה על האיחור, ומענה לביקורת
EMT שלום,
צירפתי מענה לתשובתך, אחד לאחד. אשמח להמשיך את הדיון, ואשמח גם לקבל את רשותך לשבץ את התגובה שלך גם בבלוג שלי.
בברכה,
אודי פסמון
ציטוט:
במקור נכתב על ידי EMT
איך אני מת על עלה שישר מבלי ללמוד נושא פונים לחברי כנסת או"ם ובית דין בהאג.
|
אמנם לא ציינתי זאת מפורשות בבלוג שלי, אולם לפני הפניה לח"כ יחימוביץ' פניתי לגורמי צבא - החל מהפיקוד של בסיס צאלים וכלה בקצינים ואזרחים המשרתים בלשכת שר הבטחון והרמטכ"ל. לאחר שלא קיבלתי תשובות המניחות את הדעת, פניתי למקור אחר - עיתונאי שזהו תחום עיסוקו - כדי לקבל פרטים נוספים.
רק לאחר שכל הפניות הללו לא נענו, פניתי לחברת הכנסת יחימוביץ', ואני מתעתד לפנות לחברי כנסת נוספים בנושא. אני חושב שהפרטה משמעותית כזו צריכה לעבור דיון ציבורי בפרלמנט.
לבית הדין בהאג אין לי כוונה לפנות...
ציטוט:
במקור נכתב על ידי EMT
בנות - סובלות קשות מבעיות אורטופדיות בכלל ועוד מספר בעיות רפואיות בפרט.
|
אני מסכים שזו בעיה, אך הצבא - לו היה רוצה - היה יכול לפתור אותה: האם מישהו ניסה להתקין בהאמר מושבים אורתופדיים יותר? מושבים מרופדים? אולי מושבים קפיציים? האם חיל הרפואה השקיע מאמץ אמיתי כדי לפתור את הבעיה?
ציטוט:
במקור נכתב על ידי EMT
כמות תאונות חריגה, בנס ובגלל השגחת הסגל ו חונכים נמנעים שם אסונות. שמדובר בנהגות צעירות (רובן בוגרות קד"צ - דהינו נסיון נהיגה כלשהי שווה -0 ).
|
כאן אני מוכרח להודות שאני לא מכיר את הנתונים היטב, אולם אני לגמרי לא בטוח שכמות התאונות פר שעת נהיגה של חיילת גבוהה מכמות התאונות פר שעת נהיגה של חייל. שוב, גם כאן הצבא יכול לפתור את הבעיה: שיפור ההכשרה, הקפדה על כללי בטיחות ובעיקר - משמעת ברזל.
הנקודה הזו מצטרפת לנקודה הקודמת שהעלית. שתיהן בעיות שאני לא מכחיש את קיומן, אולם יש לי הרגשה שהצבא בחר בפתרון הנוח של הפרטה במקום להתמודד עמן.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי EMT
עלות חיילות בחובה ( יש 2 פלוגות כ- 350 איש במספרן היו בתקופתי) גבוהה לא פחות. שלא נדבר על עלויות נוספות שלא מקבלים נהגים פרטיים (רפואה' מענקים, מגורים וכו'). לערכתי ניתן לעמוד סכום פייר נפש על כ-50 אלף ש"ח שנה לחיילת. (כולל קורסים וכו').
עכשיו נעשה מכפלות ונקבל כ-17,000,000 ש"ח לשנה.
|
המספרים שקיבלתי היו מעט נמוכים יותר (40,000 ו10,000,000 ש"ח בהתאמה) אולם ההבדלים לא משמעותיים מאוד לדיון.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי EMT
בפועל מדובר ב 3-4 קרבות של כ-10 ש' שבוע >> נותן לנו (נגיד 42 ש"ח שעה) (הרי לא כל הבנות יוצאות לתרגיל, יש מטבחים, שמירות וכו') :
40 שעות/שבוע על 200 בנות >>>> 336 אלף ש"ח לשבוע.
עשכיו באלי"ש לא מאמן 12 חודשים בשנה - יש פרגות וחופשות שונות. אם אנני טועה כ-40 שבועות אימון >> נותן פחות מ-14 מיליון ש"ח בשנה.
אז מה היא עלות האמיתית ????
|
כאן אני נאלץ שלא להסכים. איני מעוניין לפרט את חישוב שעות האימון כאן (אני חושש שהנתונים שנמסרו לי מסווגים מעט) אולם העלות הצפויה גבוהה מחמישים מליון שקלים. המספרים אינם מצוצים מהאצבע, אלא לקוחים מהערכות מערכת הבטחון; המערכת, באופן כללי, מודעת לכך שהעלות לאחר ההפרטה תהיה גבוהה משמעותית מהעלות לפניה. אני מחפש סיבה טובה לקפיצת המחיר הזו.
מעבר לטיעונים הקודמים - עלות גבוהה, חוסר יכולת להחזיר את המצב לקדמותו ופגיעה ברוח הלחימה - אני רוצה להעלות כאן טיעון מבצעי נוסף.
נניח שיש לנו מעין תקופת הכנה למלחמה, ממש כמו במלחמת ששת הימים - כמה שבועות בהם שני הצדדים אוגרים כוח למלחמה ודאית. במצב כזה, המא"ט מגייס את כל הבנות שלו - סדירות, קבע, נשות מילואים, חונכים וחונכים במיל' - ומאמן את כל הכוחות שהוא יכול, 24 שעות, בלי הפסקה ובמקביל לאימונים באש.
עכשיו נניח שאת ההאמרים מאיישים אזרחים. אי אפשר לגייס פתאום פי שניים או שלושה אזרחים לתפקיד. האזרחים יכולים לשבות, או להחליט שמפחיד מדי בארץ ולעבור לחו"ל למשך תקופת ההמתנה.
עם המצב הזה מתרחשב במטבח של צאלים, אין בעיה - עוברים למנות קרב. אם הסיטואציה מתרחשת במרכז הטקטי, מדינת ישראל נשארת בלי יכולת אימון טקטי למפקדים דווקא בתקופה הכי קריטית.
בקיצור, אני חושב שלא נעשה מספיק כדי לשפר את המצב הקיים. לא ניסו לשנות את המצב המחפיר בו אחוז הבנות המתגייסות נמוך כל כך שהצבא נמצא - לראשונה בתולדותיו, לדעתי - במחסור בכח אדם נשי. לא ניסו - אולי מתוך זלזול בנשים - להכשיר יותר טוב, לאמן יותר טוב, לשפר את התנאים האורטופדיים וכולי - כדי לתת לפרוייקט הזה סיכוי ממשי להצליח.
אשמח לתגובתך,
אודי פסמון
|