04-01-2008, 05:43
|
|
מנהל
|
|
חבר מתאריך: 31.07.06
|
|
|
אוי ואבוי אם ההכשרה נמשכת היום רק חודשים ספורים
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "ההכשרה שלהם לא מקוצרת, ורמתם כלוחמים גבוהה מהממוצע (מתחבר לרמה אישית גבוהה יותר)"
מקצועיות נבנית בעבודה הדרגתית וסזיפית. בזמני, ההכשרה נמשכה בין חצי שנה לשנה וחצי וגם זה לא היה לגמרי מספק. מעבר לכך, חייל בתום המסלול נחשב לפחות מיומן מחייל בתום שירותו-במידה רבה משום שבמהלך השירות החייל עובר אימונים נוספים שמגברים את מקצועיותו. בתום 3 שנים קיבלת לוחם מיומן שלא נותר אלא לתחזק את רמתו באימוני מילואים. כיום,הרבה פחות זמן מוקדש להכשרות ואימונים וחייל ששירותו מקוצר בהכרח יקבל פחות מאלו ולזה חייבת להיות השלכה על המקצועיות. פחות, אגב, ברמת החייל הפשוט ביחידות החי"ר. הבעיה מהותית יותר בתפקידי פיקוד ובתפקידים שונים בשריון, חמ"מ וכו'. מוטיבציה גבוהה זה פשוט לא מספיק.
שוב, אני לא יודע אם הביינישים עושים במובהק יותר מילואים מחיילים שאינם ביינישים משום שאיני מכיר נתונים רשמיים בעניין. ביחידת המילואים שלי לא היו ביינישים כך שאין לי התנסות אישית בנידון. מה שבטוח הוא שפיתרון לבעיית המחסור במילואמניקים קרביים לא יבוא מהתפשרות על מידת ההכשרה של החיילים בזמן שירותם הסדיר (בלאו הכי מספרם של הביינישים מוגבל ומסוכן יהיה להתמך רק או בעיקר עליהם), כי אם מכך שיתחזקו יותר את המוטיבציה לשרת בקרב כלל החיילים, ויש דרכים לעשות זאת.
אני גם לא יודע אם המניע של שטרן אישי. הנימוקים לצעד שלו בסך הכל נשמעו לי די הגיוניים למרות שאפשר בהחלט לחלוק על הדרך שבה הוא פועל.
|