19-01-2008, 16:22
|
 |
אדמין לשעבר
|
|
חבר מתאריך: 28.10.01
|
|
|
תשובה לי: לדעתי היתרונות בחיסול נצראללה גדולים יותר מהחסרונות
נצראללה הוא מסוג האנשים שמטומטם לטעון ש"אם נהרוג אותו יבוא מישהו גרוע יותר". נצראללה
הוא אדם שהפך לסמל, וחיסולו אולי יהפוך אותו ל"קדוש" (עוד אחת מהסיסמאות הלעוסות וחסרות
הערך - שכן מי שיהפוך את נצראללה לקדוש בגלל חיסולו ע"י ישראל, הוא כבר היום פוטנציאל פיגועים
נגדנו...), אבל הוא אדם שקשה למצוא לו תחליף. כבר שנים מוכרים לנו הלוקש ש"הנה מעמדו
מתערער", ומפסרים לנו שהשיח' נעים קאסם חותר תחתיו. ייתכן (אין לי מקורות בתוך חזבאללה),
אבל מה שוודאי זה שכהונתו של נצראללה כמזכ"ל הארגון הוארכה פעם אחר פעם, והוא עומד בראש
הארגון כבר קרוב ל16 שנים, בהן הוביל את הארגון לסדרה של נצחונות נגדנו.
אני תומך בחיסולו של נצראללה בבוקר, בצהריים, בערב ובלילה. מלחמה אזורית, אם תרוץ אחרי
חיסולו, היא מלחמה שהייתה פורצת גם לולא חיסולו. חזבאללה מתכונן לסיבוב השני, ומתוך הערכה
לאיש נצראללה, וחוסר-הערכה לאיש אולמרט, אני חושד שנצראללה מתכונן יותר טוב...
כל יום שעובר מבלי שחזבאללה מתחסל, מגדיל את הסיכוי שבמלחמה הבאה נחטוף עוד יותר.
חזבאללה בצפון, בדיוק כמו חמא"ס בדרום, לא יושב בשקט ומסתכל לשמיים. הארגונים הללו עוסקים בתהליך מואץ של התחמשות והתעצמות, וזה שאנחנו משכנעים עצמנו שאם לא ניזום
מהלך צבאי מאסיבי נגדם יגרום לכך שיום אחד הם יתפוגגו להם, זה עניין פסיכולוגי חולני שלנו,
שלא ממש קשור באותם ארגוני טרור רציונאליים לחלוטין, שעומדים מולנו.
חיסולו של נצראללה יהווה מכה אמיתית לחזבאללה, גם אם כוחו הצבאי לא ייפגע כתוצאה ממנה,
שכן היא תעמיד את חזבאללה בפני דילמה איומה ונוראה: האם להגיב, וכיצד. תגובה של חזבאללה
שעלולה להוביל להתדרדרות אזורית עלולה לגרום לכך שבישראל יחשוב מישהו שצריך להתחיל
את המלחמה במהלך קרקעי, ואז כל המערך המפואר של חזבאללה, יקרוס (זה יעלה לנו במחיר
דמים כבד, אבל תמיד מלחמה שמתחילה 8 שנים מאוחר מדי, מחירה, למרבה הצער, גבוה יותר ).
אני יודע שיהיה כאן מי שינסה להציג את דבריי כ"צחצוח חרבות וחרחור מלחמה", אבל האמת היא
שתהיה מלחמה בתוך השנים הקרובות, והמחיר שלה תלוי במידה רבה עד כמה ניתן לאוייב
להתכונן לקראתה. אני אחזור שוב לדוגמא של עזה, ואציין שפעולה בעזה אכן תהיה בסוף. השאלה
היא רק כמה הרוגים יהיו באותה פגיעה נוראה של רקטה בגן ילדים/בי"ס/קיטנה שתביא לפעולה
זו, וכמה זמן יהיה לחמא"ס להמשיך להיערך לקראתה. לבנון אינה שונה, פרט לכך שחזבאללה
חמוש הרבה יותר מחמא"ס, ויש לו מנהיג שערכו הסמלי רב בהרבה.
חיסול של נצראללה הוא דבר לטוב לישראל. מחיר חיסול כזה לא יכול להיות מלחמה, שכן כל
מלחמה שתפרוץ אחרי חיסול כזה - הייתה פורצת גם בלעדיו, כשההבדל הוא שאלמלא החיסול
היא הייתה פורצת בעיתוי שהאוייב היה בוחר.
בכל מקרה, אני שב ומציין שההחלטה של אולמרט להימנע מחיסול נצראללה, קשורה להערכתי הן
בחרדה עמוקה מחידוש הלחימה בלבנון שתוכיח שלא הצליחו אפילו לשרוט את חזבאללה ב2006,
ומכך שחזבאללה יסמן אותו ואת משפחתו באופן אישי.
|