22-02-2008, 08:50
|
|
|
|
חבר מתאריך: 02.03.06
|
|
מפעם לפעם האו"ם מפרסם מכרזים של כוח אדם לתפקידים שונים (רפואה, חקלאות, אבטחה וכו') ומקיים בחינות כמו כל גוף אחר. מכיוון שלישראל יש אינטרס להשיג דריסת רגל במקומות כאלה, המכרזים הללו מתפרסמים גם באתר משרד החוץ, והבחינות מתקיימות בתל אביב.
ככלל, לאו"ם יש מדיניות של לא לשבץ אנשים באזורי סיכסוך הקרובים למקום מגוריהם, ולכן תמצא אפריקנים באירופה, אירופים באפריקה ופיג'ים ונפאלים במזרח התיכון. מלבד זאת יש לאו"ם גם "עובדים מקומיים" כמו חלק גדול מעובדי סוכנות הסעד והתעסוקה (אונר"א) שהם פלסטינים מקומיים.
"חיילי האו"ם" כחולי הכומתה המוכרים לנו מרמת הגולן ולבנון הם בעצם יחידות אורגניות מצבאות של מדינות החברות באו"ם ה"מושכרות" לאו"ם (עבור פיג'י זה מקור הכנסה חשוב, למשל) - כך למשל מלבנון זכורים לי הגדוד האירי, הגדוד הנפאלי, הגדוד הפיג'י, הגדוד ההודי (זכור לרע בפרשת החטיפה בהר דב) הגדוד האוסטרי ונדמה לי שהיה גם גדוד נורבגי. אאל"ט עכשיו יש ביוניפיל-2 גם גדוד צרפתי (אלה עם הלקלרקים הצבועים בלבן) וגדוד איטלקי.
לפי המכרזים שהתפרסמו בשנים האחרונות בתקשורת הישראלית, בתור ישראלי לא תוכל לשרת באזור שלנו כמובן, אבל תוכל לבלות באפריקה ומזרח אסיה במסגרת יחידות בינוי, רפואה או יעוץ חקלאי, או להתגלגל למטה האו"ם בניו-יורק (שהוא שטח ריבוני נפרד ולכן יש שם דיוטי פרי!) בתפקידי אבטחה או משפטנות.
אם שירות הומניטרי מהסוג הנ"ל מעניין אותך, תבדוק גם גופים נוספים - יצא לי לפגוש ישראלי שעבד כיועץ משפטי עבור הצלב האדום בישראל, וישראלית בוגרת החוג לפיסיקה בטכניון ומוסמכת במשפט בין לאומי בארה"ב שעבדה כיועצת לענייני גרעין עבור גרינפיס.
|