לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 23-02-2008, 14:12
  עבדול אלהזרד עבדול אלהזרד אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.03.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי odigo4 שמתחילה ב "שאלה בקשר תואר דו חוגי בעתודה?"

למעשה, מרבית התארים במדעי החברה והרוח הם דו-חוגיים בהגדרה - אתה צריך לצבור 60 נקודות זכות בשני חוגים במקביל. המצב ה"נורמלי" הוא תואר דו-חוגי, בעוד שתואר חד-חוגי הוא נפוץ פחות ואפשר לעבור למסלול חד-חוגי רק בשנה ב', אחרי שהיית בדו-חוגי בשנה א'.

כלכלה הוא תואר חשוב, מעניין ודי קשה, אך הוא אינו מקנה מקצוע אלא ידע - לכן רבים מתלמידי החוג לכלכלה לומדים חוג מקביל - חשבונאות או מנהל עסקים אם הם שואפים לכיוונים ישומיים בשוק החופשי, ומדע המדינה, מזרח תיכון, סוציולוגיה, גיאוגרפיה וכד' אם הם מתעניינים יותר בכיוונים אקדמיים ומחקריים.

החוג לכלכלה באוניברסיטה העברית אכן נחשב מאוד, אבל כך גם החוג באוניברסיטת תל אביב, שיתרונו הגדול הוא הקירבה למוקדי הכוח הפיננסיים של הסקטור הפרטי (להבדיל מהמוקדים הממשלתיים כמו בנק ישראל ומשרד האוצר שיש בירושלים).
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 23-02-2008, 15:06
  עבדול אלהזרד עבדול אלהזרד אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.03.06
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי odigo4 שמתחילה ב "תודה רבה,"

באוניברסיטה העברית בהחלט אפשר ללמוד כלכלה וחשבונאות - אני מכיר די הרבה אנשים שעשו את זה. מצד שני, יתכן כי מכל מיני סיבות שלא קשורות לאוניברסיטה דווקא לא ניתן ללמוד את השילוב הזה במסגרת העתודה.

ראיית חשבון היא מקצוע שעומד בפני עצמו, הדורש מבחני הסמכה ותקופת התמחות במשרד רואי חשבון, בדומה ללימודי מקצוע אחרים כמו משפטים או עבודה סוציאלית. ישנם גם רואי חשבון שמשלבים את לימודיהם לא עם כלכלה אלא דווקא משפטים (אין לי מושג אם הם מבצעים התמחות בשני המקצועות במקביל) או אפילו בוחרים במסלול חד חוגי (אפשרות הקיימת, ככל הידוע לי, בלימודי חשבונאות).

תכנים דומים לאלו הנלמדים בחוג לחשבונאות נלמדים גם בתוכניות למנהל עסקים, אבל בצורה פחות מוכוונת-מקצוע וללא הסמכה כרואה חשבון, אלא ככלי עזר למיתעד להיות מנהל.

כלכלן לא חייב להיות גם רואה חשבון, ואני מכיר אישית מישהי שעובדת ככלכלנית (זוטרה מאוד) בבנק ישראל למרות שההשכלה הרשמית שלה היא במסלול המשולב והדי-קשה של פילוסופיה, כלכלה ומדע המדינה.

הנדסת אווירונאוטיקה וחלל הוא תואר שבהחלט יכול להוביל אותך לעבודה ברפא"ל, אלביט וכו', אבל קודם כל יש איזה פרט קטן: צריך לסיים אותו, רצוי בהצטיינות. והטכניון, כך סיפרו לי חברים, הוא לא מקום קל במיוחד.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 07:07

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר