23-02-2008, 18:45
|
|
|
|
חבר מתאריך: 18.06.07
|
|
|
חובלים (כן אני יודע שזה חרוש)
קודם כל אני יודע שזה חרוש, קראתי הרבה מידע בפורום אחרי חרישה לא קטנה עליו, ובכל זאת הגעתי לכמה מסקנות ואשמח לקבל דעות.
אני כרגע מלש"ב במיונים לטיס ולחובלים במקביל. החלום שלי תמיד להיות טייס- אם לא בחיל האוויר אז אין לי ספק שזה יהיה באזרחות. אם זה יהיה באזרחות אז לא בארץ כי כאן תחום התעופה בפיגור רב אחרי המערב.
בהנחה שאני יפול מטיס (בהתחשב בסטטיסטיקות- סיכוי לא רע), המטרה שלי היא לעשות שירות כמה שיותר איכותי ושימצה את היכולות שלי. וכאן חובלים נכנס לתמונה;
*דבר ראשון, אני יודע שאני לא קובע כלום ויכול להיות שאני יעוף כבר בגיבוש חובלים, אבל כרגע אני לא. במידה ואני יעוף גם מחובלים- אני אבנה הערכת מצב חדשה בהתאם למצב, ומטרות חדשות.
קראתי הרבה על התפקיד, את הים אני אוהב, וגם עושים תואר ראשון- הוא אמנם לא שווה הרבה, אבל במידה וממשיכים לתואר שני תוך כדי הקבע (במידה והמפקדים מאשרים), אני יכול להשתחרר בגיל 25-6 מהצבא עם תואר שני ביד (כמובן שאצטרך לעשות כמה השלמות קורסים, כי בכל זאת התואר שעושים בקורס הוא רב תחומי ולא ספציפי).
ואז בגיל 25-6 אפשר לנסות את מזלי בתחום הטיס בחו"ל כשאני מעוגן בתואר שני.
האם זה לא ריאלי? למה כולם נגד התואר שעושים בקורס חובלים? בסה"כ עושים השלמות וממשיכים לתואר שני...
-אגב- אפשר לאחר קבלת התואר של קורס חובלים, ללמוד באוניברסיטה שנחשבת יוקרתית, כגון האוניברסיטה העברית, תואר שני? הם מקבלים בוגרים של קורס חובלים ששם התואר נחשב "פחות"?
תודה מראש.
|