|

27-02-2008, 23:02
|
 |
אדמין לשעבר
|
|
חבר מתאריך: 28.10.01
|
|
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי פשוט
אצלך יש או ימין מוחלט או שמאל מוחלט? אין קצת מתון מזה וקצת מתון מזה? מבחינתי ימין יכול להיות גם ההיפך מהמרכז שהוא אפור וקיים מאד.
|
לא יצא לי לבלות בכלל עם וילנאי בצבא. כשהתגייסתי לצבא, וילנאי היה סגן רמטכ"ל, כך שלא עשינו
שמירות יחדיו, אם זה מה שתהית...
ההיכרות שלי איתו היא משמיעת התבטאויותיו בתקשורת, והן מדברות בעד עצמן...
הם באמת גרועים. מי שקידם אותם היו בכירים שרצו כסת"ח. בעיקר קצינים פוליטיים.
לא יודע כמה יצא לך ל"בלות" עם וילנאי בעיקר בצבא אבל כנראה שאין לך מושג ירוק עליו.
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי פשוט
א.הראיה שלך כבר הבנו נובעת מעמדה פוליטית שלא מסוגלת להכיל עמדת מרכז. בסדר.
ב.מה שהוא אמר לתושבי שדרות הוא דבר נכון מאד. כך אמרו בכל תולדות הציונות כולל בית שאן, וקיבוצי עמק הירדן ותושבי קרית שמונה -עד שהגיעה עת הבכי והעיתונות .מכאן כבר אסור לומר לאנשים את האמת בפנים.
אין פתרונות קסם. אם אתה חושב שכיבוש רצועת עזה יפתור את הבעיה אתה יכול ללכת לאחור 4 שנים -צה"ל ישב בתוך רצועת עזה -הגאון הצבאי שרון היה רוה"מ ושהב"ט היה מופז -היו קסאמים גם על שדרות. מי שחושב שיש פתרונות קסם -אינו אלא טועה -ולכן אתה טועה כי אתה מצפה לפתרונות קסם.
ג.שמעת -הרווחת. אני לא.
ד.הוא לא קלאוזביץ אבל אין הרבה קלאוזביץ בימינו בכל צבאות העולם.
היות שכנראה לא היית בקורס כזה יש לך את החוצפה לטעון שזה צ'ופר. מכיון שהייתי ביותר מקורס אחד אני אומר לך שלומדים המון-אגב, גם הם לומדים מאיתנו לא מעט.
את הידע שלו בהובלת מבצעים צבאיים ובהצלחתם לא קונים בשום סופרמרקט אלא בשדה הקרב.
נ.ב גם קלאוזביץ' לא היה הרבה בשדה הקרב וכשהיה -לא היה הצלחה גדולה.
אז בתיאוריה היה מעולה -בפועל לא כ"כ.
היות שראיתי את מתן במבצעים נועזים גדולים וקטנים לא רק בדרג מ"פ אלא הרבה מתחת לזה וגם מעבר לזה וגם בשגרה אני אומר לך שהוא אחד הקצינים הכי פחות מוערכים בארץ הזאת.
אולי בגלל שאין לו מבטא אוקספורדי כמו שלך ..
|
א. "הבנתם"? טוב, אז מסתבר שלא כ"כ...
ב. מסתבר שלחטוף רקטות בלי סוף ולצפות שלא יפקירו אותך, זה "בכיינות".
אין פתרונות קסם לכלום, אבל הפקרת היישובים, היא מעבר ל"אין פתרונות קסם". אם לעילוי (שבשעתו
הסביר שלו הורידו את סף הקב"א בשתי נקודות, לא היו מגייסים איש דרומית לקריית מלאכי, ובכך
בעצם הראה לנו מיהו באמת - גזען לא חכם...) אין פתרונות, שיפנה את המקום ויילך לכתוב ספרי
הגות (ראוי למוח אנליטי כשלו - אגב, שמתי לב שכל פעם שקצין בכיר לשעבר סובל מדיבור איטי
להחריד, מנסים לטעון שהוא בכלל לא איטי במציאות, אלא זריז מחשבה וחד כתער...).
שרון ומופז ברחו מהרצועה באקט מושחת (שוילנאי כמובן תמך בו...), אלא בהם לא ברחו מהמקומות
שמהם יורים על שדרות - שכן מהם יצאנו כבר במאי 1994...
מה לעשות, ממקומות שאנחנו יושבים בהם, די קשה לירות עלינו, אפילו וילנאי יתקשה להתווכח עם
תובנה מדהימה ומסעירה כ"כ...
במדינה שפוייה מקובל שבטחון האזרחים הוא עדיפות ראשונה (אפילו הם דרומית לקריית מלאכי...),
ולכן צבא צריך לשבת בכל נקודה שממנה יורים על אזרחים,במיוחד כאשר הנקודה הזו היא מרחק
יריקה מהמטרה...
תשאל אותי בספינולוגית האם אני בעד כיבוש עזה, ואענה לך "כן". אם כיבוש עזה יפסיק ירי תלול
מסלול, אז זה מה שצריך לעשות, גם אם זה יקלקל את הלוגיקה שעמדה מאחור כל הנסיגות
המטומטמות של 1994 ואילך, ויציג את כל התיזה של "תהליך השלום" כבדיחה עצובה (זו, אגב, הסיבה
היחידה לאי-כניסה לרצועה - ולא כל תירוץ אחר...).
ג. לא רווח שלי. הפסד של כולנו.
ד. הוא לא קלאוזוביץ', והעובדה שגם אחרים הם לא, אינה רלוונטית. על אחרים לא שפכת ים של
תשבחות. לא הייתי בקורס כזה ואני בכ"ז מרשה לעצמי לפקפק בערכו העצום. בדר"כ מדובר בצ'ופר
לקצין הבכיר שהוא ומשפחתו יוצאים לשנה של כיף ב"ארץ גזירה" (ארה"ב לרוב, ופעם גם צרפת
ובריטניה...), וכמובן שבסיומה כל אחד מהם יוצא אסטרטג מזהיר וטקטיקן-על (דבר שאפשר ללמוד
בשנה של קורס שמעבירים למג"דים...). אני יודע שזה יישמע כחילול הקודש, אבל אני בכ"ז חושב
שלא ראיתי מהפכה גדולה בקרב סא"לים שחזרו מארה"ב. הילדים שלהם, לעומת זאת, שיפרו את
האנגלית באופן דרמטי, ומובן מאליו שזה לבדו מצדיק את הנסיעה...
אגב, אין לי התנגדות לצ'ופר כזה למג"ד/מח"ט שבמשך שנים סיכן חייו בשירות המדינה, ולרוב היה
מנותק למחצה ממשפחתו. אני פשוט מסתייג מהניסיון להציג את זה כמשהו שזה לא: הכשרה צבאית
מעמיקה (מה לעשות, שנה לא מספיקה לזה...).
קלאוזוביץ' היה מעולה בתיאוריה ובקרב היה חלק מצבא גדול שהובס בידי נפוליון (שגם הוא אפס
אפסים לעומת וילנאי, כמובן...). אני מניח שלו וילנאי היה מ"פ בצבא מובס, היה הופך את התמונה
במו ידיו...
אין לי מושג למה אתה טוען שהוא מהפחות-מוערכים - האיש הגיע להיות סגן רמטכ"ל. קצינים לא
מוערכים בדר"כ לא מתקדמים (או שאתה טוען שקומבינות קידמו אותו חרף חוסר ההערכה כלפיו?... ).
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי פשוט
דן שומרון לא נכנס לפוליטיקה המפלגתית בעיקר כי לא היה לו ביקוש ובאופיו לא היה מהנדחפים כמו אחרים.
לגבי מתן הפוליטיקאי אין לי ענין לעסוק בו כי הוא פוליטיקאי כמו כל הפוליטיקאים.כולל ביבי שבעיני הוא גועל נפש למרות משמנסה לשחק איש ימין. הוא חרב להשכיר וכשיהיה כדאי לו הוא יבעט בכל הליכוד וילך לאן שיהיה כדאי לו.
|
למרבה הצער, לכל קצין בכיר בישראל יש "ביקוש" במערכת הפוליטית, ללא קשר לשאלה האם יש לו
מה להציע - לכן מופז ומרדכי (שאתה מת עליהם...) הגיעו כ"כ רחוק, לכן רפול הגיע רחוק, לכן רבין
הגיע רחוק, לכן בר-לב הגיע רחוק, לכן ברק הגיע רחוק - ולכן וילנאי הגיע רחוק.
לו רצה דן שומרון מקום בכנסת - לא היה לו קושי לקבלו ב3 מפלגות שקופצות לי לראש בשנייה
(העבודה הליכוד, והדרך השלישית ז"ל...). הוא לא חיפש את זה, ולכן לא היה שם.
אני חושש שהניסיון שלך לתקוף אותי ע"י השמצת ביבי די מחטיאה את המטרה. ביבי אינו משאת נפש
ולא איזשהו מופת ומודל. הוא סתם הרבה-הרבה-פחות גרוע מוילנאי ודומיו, ומעולם לא עשה ספין
מרשים כמו וילנאי (ביבי מעולם לא התלבט בין שתי מפלגות יריבות. הוא היה ונותר בליכוד מאז שנכנס
לחיים הציבוריים).
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי פשוט
לא יודע למה זה קשור.
שילך ימינה או שמאלה זה לא מענין אותי .אני מדבר עליו כקצין צבא זוטר ובכיר.
|
זה לא קשור לכלום. פשוט רציתי להרגיעך שלא משנה איפה אתה נמצא פוליטית - וילנאי יכול לחבור
לעמדותיך בן-רגע, אם זה יתאים לו פוליטית...
וילנאי היה קצין צבא זוטר מעולה, והיה קצין בכיר ממוצע לחלוטין. מה לעשות, אני מתקשה להאמין
שהאייקיו שלו ירד מאז שהשתחרר - ולא התרשמתי מגאונותו מאז...
|
|