לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 26-02-2008, 17:45
  פשוט פשוט אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.04.07
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "בעצמי ציינתי שהיו לפניו (מכאן נובעת המילה "האחרון"...), אבל אחריו לא היו, מה לעשות"

אתה לא עושה הבחנה בין המקצוע לבין התפקיד.
המקצוע- איש צבא. בתחום המקצוע -אין אלמנט פוליטי.
דוגמאות:
1.כאשר רפול הורה לשים כומתה על הראש -לא היה זה ענין פוליטי אלא נסיון למצב את תחום המשמעת מחדש.
2.כאשר גבי אשכנזי מאמן את הצבא מחדש בפורמט צבאי נטו -הוא לא פוליטי אלא איש מקצוע.
לעומת זאת -כאשר הצבא בפיקודו של חלוץ עושה פינוי של רצוטעת עזה מיושביה היהודים -זה מעשה פוליטי של איש מקצוע צבאי. ולמרות שהוא איש מקצוע מעולה לפחות בתחום ח"א הוא איש פוליטי.
רמטכ"ל (ולא רק הוא אלא כל אדם שמתמנה לחבר בסגל הפיקוד הכללי של צה"ל) צריך לקחת בחשבון כמעט תמיד שיקולים מדיניים ופוליטיים במסגרת ההוראות שהוא נותן לפקודיו כאיש מקצוע ואז הוא אדם פוליטי ,שמתמנה ע"י אנשים פוליטיים -ולא לחנם הוא מתמנה ע"י אנשים פוליטיים.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 26-02-2008, 18:54
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
אתה לא עושה אבחנה בין פוליטיקה ארגונית לפוליטיקה פרופר...
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי פשוט שמתחילה ב "אתה לא עושה הבחנה בין המקצוע..."

המקצוע "איש צבא" זה אמנם ביטוי יפה, אבל מה לעשות שמעטים הרמטכ"לים שלנו שהגיעו לתפקידם
רק בזכות היותם "אנשי צבא". רובם היו מקורבים לאיקס, מיודדים עם וואי, ובעלי זיקה פוליטית לזד.
בדר"כ בא הדבר לידי ביטוי ביום שבו ירדו המדים והחבר'ה רצו להצטרף למפלגה הקרובה (הגרועים בהם, דוגמת וילנאי ומרדכי, הרשו לעצמם לעשות מעין מכרז בין כמה מפלגות, היות וראו עצמם כעומדים
למכירה...).
רפול והפטיש שלו לחבישת כומתות הוא לא רלוונטי, מעבר לכך שאפשר להתווכח על הערך המוסף
שבחבישת כומתה למשמעת הצבאית של חייל ממוצע...
גבי אשכנזי מזוהה פוליטית עד לשד עצמותיו. האיש התבטא לגבי נסיגה מהרמה, היה מנכ"ל משרד
(תפקיד אמון) של עמיר פרץ, וכן הלאה וכן הלאה. להגדירו כ"איש צבא" מקצועי, זה די יומרני. כמה
מאמרים בתחום התורתי כתב אותו איש מקצוע? נכון הוא שבצה"ל לא מתלהבים מהרעיון של השקעה
בתו"ל (זה "פלספני") ולכן גנרל ממוצע אצלנו מקביל בהשכלתו לסג"ם אמריקני, אבל גם זה ביטוי להגדרה
של "איש צבא"...

חלוץ הוא איש פוליטי לא בגלל חלקו בגירוש, אלא בגלל שפורום החווה מינה אותו במסגרת תרגיל פוליטי שנועד לסלק מהדרך קצין שלא היה נוח לפוליטיקאים. אני מבין קטן מאוד בכל הנוגע לחה"א,
אבל כרמטכ"ל היה כשלון גורף (אני, אגב, חשבתי ואני עדיין חושב, שאין סיבה שאיש חה"א לא יוכל
להיות רמטכ"ל -במקרה הספציפי של חלוץ זה הוכח ככשלון ענק).
ישן 26-02-2008, 20:13
  פשוט פשוט אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "אתה לא עושה אבחנה בין פוליטיקה ארגונית לפוליטיקה פרופר..."

קרא עכשיו את מה שכתבת ותאמר אתה אם דבריך אלא מוכיחים את טענתי שרמטכ"ל הוא אדם פוליטי (גם בגלל התמנותו ע"י אנשים פוליטיים).

נ.ב. אני מכיר אישית הרבה מאד שנים את מתן וילנאי.(כמו עוד הרבה כאלה שיצאו מצה"ל ושירתנו יחד אפרים סנה ,ביבי ועוד) איני נכנס כרגע לתפקיד הפוליטי שהוא ממלא ,אבל אני יכול לומר לך בצורה הפשוטה ביותר שמתן הוא אחד האנשים הכי ישרים והגונים שיש בארץ הזאת .אני חושב מבחינה פוליטית כמעט הפוך ממנו אבל ככה אני מכיר אותו .בנוסף מבחינת היותו בעל מקצוע צבאי- הוא אחד האנשים הכי פחות מוערכים בארץ יחסית לידע העצום שלו (כולל השכלה צבאית רשמית בחו"ל), הנסיון והמקצוענות שלו בתחום.

יש ממש מעט מאד אנשים שאני מעריך יותר ממנו . ואם הוא קורא את הדברים זה בסדר. הוא יודע את דעתי עליו. איני נוהג לשמור הספדים לאחרי מות. מעדיף לתת לאדם את הערכתי אליו בעודו בחייו. אחרי מות הכל אויר חם.

ישן 27-02-2008, 00:28
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

"פוליטית אתה כמעט הפוך ממנו"? הפוך ממנו היום או הפוך ממנו בעת שהשתחרר?...
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי פשוט שמתחילה ב "קרא עכשיו את מה שכתבת ותאמר..."

כאשר השתחרר הגדיר עצמו כ"ימינה מהמרכז", ורק אי הוודאות שלו לגבי השארות/אי-השארות של מרדכי
בליכוד, מנעה אפשרות שנראה אותו כיום כאיש ליכוד או אט"ד... מסיבה זו עולה השאלה, האם דעותיך
הן דומות לדיעותיו כיום (מעין שמאל פופוליסטי), או כפי שהיו לפני 10 שנים (מעין מרכז-ימין פופוליסטי).
האמת היא שקשה להיות בעמדות מנוגדות לשלו, כיוון שהוא שבשבת פוליטית...
הסיבה לכך שוילנאי לא מוערך, היא שהוא לא ראוי להערכה - ואני לא מתכוון רק לדבריו הבזויים (אין
מילה אחרת להגדירם) לתושבי שדרות. מדובר בעוד פוליטיקאי שהחל את דרכו בסימן של תקווה, והסתבר
שאין מאחוריו כלום. ה"ידע העצום" שלו מוסתר היטב, אני חייב לציין...

לא יודע באיזה תחום יש לו ניסיון ומקצוענות (הוא לא מפסיק לספר כיצד "בנה את הגדר ברצועת עזה",
ממש בעשר אצבעותיו...), אבל אני יכול לבשר שהשכלתו אינה רחבה כפי שאתה מתאר. רפול עשה קורס
פו"ם של המארינס - שהיה ארוך לפחות כמו ההכשרה הצבאית שעשה וילנאי בחו"ל, ולא נעים לי לומר, אבל מסתבר שלא ממש נרכשה שם "השכלה צבאית רחבה"...
יש לו תואר ראשון, ועוד לימודי פו"ם וקורסים שונים בהארוורד ובג'ונס הופקינס (לא תואר - רק קורסים). צר
לי, אבל להגדיר זאת כ"השכלה רחבה" זה מוגזם להחריד...

דן שומרון ווילנאי הם הפכים מוחלטים. וילנאי יצא מהבקו"ם וישר פתח במכרז (כמו אוייבו מרדכי...)
בין הליכוד לעבודה. שומרון הלך הביתה ומשם לתע"ש. ההבדל ביניהם הוא ההבדל בין איש פוליטי
לבין איש לא פוליטי.

אני לא מכיר אישית את וילנאי, אבל ההתרשמות ממנו היא גרועה מאוד (גרועה בהרבה ממישהו
שאיני מסכים עם העמדות שהוא מביע - אבל שאני מאמין לו שלפחות הוא-עצמו מאמין בהן...).
ישן 27-02-2008, 03:24
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

דן שומרון אינו מהדור של וילנאי, אלא 7 שנים קריטיות מעליו. זהו דור אחר
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "מבחינת השכלה ומקצעיות צבאית וילנאי ממוצע-ממוצע ומעלה"

מכיוון שלא באתי להפליג בשבחה של השכלתם הכללית של אלופי צה"ל לדורותיוף הרי שאני פטור לחלוטין
מהצורך לעשות תחרות בין וילנאי לבין דוגמאות לקצינים מעוטי השכלה, מהסוג שנתת...
היתרון של וילנאי אכן אינו בהשכלתו הכללית, אלא בכך שהיה קצין צעיר ונועז. בישראל ישנה נטייה
להסתכל על קצין שהיה מ"מ/מ"פ נערץ, ולחשוב שזה מספיק כדי שיתקדם לדרגת אלוף. התיאוריה הזו
קרסה בענק בלבנון. זה ההבדל המשמעותי ביותר בין צה"ל ("הכי טוב בעולם" וכד'...) לבין צבאות
פרימיטיביים של מדינות זניחות כארה"ב, רוסיה, בריטניה, צרפת, וכן הלאה, שקציניהן רוכשים הכשרה
קצת יותר מקיפה בתחום התורתי, בטרם הופכים אותם ממ"פ למג"ד, ואח"כ ואח"כ לאוגדונר. אצלנו
מספיק איזה פו"מצ'יקון והכל מסודר...
ישן 27-02-2008, 05:48
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
הכשרת הקצינים בצה"ל בעייתית בלשון המעטה אבל דווקא וילנאי לא היה מהגרועים
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "דן שומרון אינו מהדור של וילנאי, אלא 7 שנים קריטיות מעליו. זהו דור אחר"

וילנאי עוד עבר הכשרה יחסית מקיפה ביחס לקצינים בכירים אחרים ותפקודו ברמות השונות היה בהחלט סביר. אני חושב שהפיקוד הצה"לי היה בהחלט מוצלח עד תפקיד המג"ד (במלחמה האחרונה גם קצינים בתפקיד זה ואפילו מ"פאים לא תפקדו כראוי) אך הבעיה היא שלא כל מג"ד מוצלח יהיה גם מפקד אוגדה או רמטכ"ל מוצלח וכדוגמא ניתן לציין את רפול ואת קהלני שהיו מפקדי גדודים מצוינים אך לדעת רבים וטובים לא היו צריכים להתקדם מעבר לכך. מילשטיין, יאמר לזכותו שהתריע כבר מזמן על בעיית הכשרת הקצונה בצה"ל אך הוא מחזק את ההנחה הבעיתית שמי שמפקד מוצלח בדרג לוחם נמוך (מ"פ-מג"ד ואפילו מח"ט) יהיה גנראל מוצלח בזה שהוא טורח לתאר כשלים של מפקדים בכירים שונים של צה"ל עת היו מפקדים זוטרים במלחמת השיחרור ומציין לגנאי את זה שההוא בעצם לא היה אף פעם בקרב.
בצבאות אחרים קצינים שלא הצטינו כלוחמים קודמו בגלל כישורים אחרים והיו לגנראלים גדולים. דוגמא טובה לכך היא איזנהאואר. אין שום סיכוי שבישראל זה היה קורה. בצה"ל חשוב יותר שתדע לרוץ מהר ולירות מאשר שתהיה לך יכולת תפיסה מעמיקה של שדה המערכה.
ישן 27-02-2008, 15:21
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

אני מקבל כל מילה שכתבת, אבל שוב - לא השוויתי בין וילנאי לעמיתיו הפחות מוצלחים...
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "הכשרת הקצינים בצה"ל בעייתית בלשון המעטה אבל דווקא וילנאי לא היה מהגרועים"

אלא בין וילנאי לבין הסטנדרט שצריך להיות.
אדם כמו אייזנהאור אכן לא יכול לצמוח פה, כיוון שכאן מצפים לניסיון קרבי. אגב, אני חושב שעדיף רקע
קרבי למפקד של צבא שנלחם כל הזמן. אני לא חושב שהגיוני שמפקד כזה יצמח כמו מטאור מתוך
יחידות מיוחדות למיניהן, ואני לא חושב שהגיוני שגיל צעיר ייחשב ליתרון לגנראל, בזמן שהאטה בקידום,
ותפקידי רוחב (לצד הכשרה פיקודית ואקדמית מקיפה יותר) יכולים לספק היכרות טובה בהרבה עם
המערכת.
העובדה שבישראל יש אפס הגות צבאית, מדברת בעד עצמה. בעולם המערבי מקובל שקצינים בכירים
כותבים (הרוב מאמרים, ומעטים כותבים ספרים של ממש), שהם מחקר מעמיק של תפיסת עולם צבאית
שלהם בתחום מסויים. אצלנו מזלזלים בדבר כזה, ולכן צמחו אצלנו אלופים שהם סופר-אמיצים שבאופן
אישי, אלא שזו תכונה חסרת משמעות מצד מי שאמור לכוון תנועת גייסות לקרב.

במלחמת העולם הראשונה גרמניה הניעה 11,000 רכבות עפ"י תכנית שגובשה במשך שנים. אצלנו, עד
שמגבשים תכנית במשך תקופה - ביום הראשון שמגיע המבחן, נוטשים את התכנית, והולכים על אלתור...
ישן 27-02-2008, 08:23
  פשוט פשוט אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב ""פוליטית אתה כמעט הפוך ממנו"? הפוך ממנו היום או הפוך ממנו בעת שהשתחרר?..."

1.פוליטית בדעותי אני איש ימין. ולכן הפוך ממנו.
2.איציק מרדכי כבר בהיותו בצבא נחשב לאפס יחד עם בן טיפוחיו האפס השני ששמו מופז.
3.בענין מתן וילנאי:
א.הראיה שלך את מתן היא ראיה פוליטית ,אולי אתה איש ימין כמוני ולא מסוגל לנתק היותו אדם פוליטי לבין היותו אדם.
ב.מה שאמר לתושבי שדרות היתה אמירה נכונה ומוצדקת. בענין זה אני חושב כמותו בדיוק. אתה חושב שזאת אמירה גרועה? בעיני אתה טועה.
ג.שמעתי אותו פעם מתראין ומציין את הקמת הגדר -לא שמעתי אותו מתגאה בהקמתה.
ד.אני אישית עברתי איתו יחד קורס ארוך של כמעט שנה בארה"ב לא במארינס אלא דוקא בדויזיה המוטסת ה82 .הרוב בדרום קרוליינה. תאמין לי שאת מה שהוא הספיק לשכוח הרבה קצינים מעוטרים ומלומדים של ימינו בצה"ל וגם בצבאות "מהוללים" זרים לא יספיקו ללמוד עד תום ימיהם בעולם הזה.
4.דן שומרון היה איש פוליטי. אם לא היה כזה לא היה מתמנה להיות רמטכ"ל. גם אם לא הלך אחרי כן לפוליטיקה עדיין השיק לה .אם לא היה איש פוליטי לא היה מקבל את תע"ש (אגב שם היה כשלון כמעט מוחלט ועזב ) וגם לא היה מתמנה לחבר ועדות בדיקה וחקירה כאלה ואחרות. פוליטיקה זה לא רק להיות בכנסת או במפלגה פוליטית. פוליטיקה היא גם למשל הובלת מהלך שיביא אותך להיות רמטכ"ל.(דבר שכרוך גם בפוליטיקה פנים ארגונית קשוחה ומכוערת מאד בתוך הצבא וגם שימוש בכלים פוליטיים ומפלגתיים מובהקים ורבים מחוץ לצבא.)
מי שלא מבין את זה כנראה אינו מבין בכלל פוליטיקה מהי .
5.דן שומרון ומתן היו חברים נהדרים .דן שומרון המליץ מאד ובצדק שמתן יהיה רמטכ"ל -וחבל מאד שלא התמנה ובמקומו מינה האפס הדפוק הזה איציק מרדכי את מופז (ברית הנפלים)

ישן 27-02-2008, 15:14
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי פשוט שמתחילה ב "1.פוליטית בדעותי אני איש..."

1. פוליטית הוא לעת-עתה כאילו בשמאל. זה יכול להתהפך אצלו בן לילה (כפי שכבר קרה ב1998...).

2. איציק מרדכי ומופז לא כ"כ נחשבו לאפסים - שכן מישהו בכ"ז קידם וקידם וקידם אותם. דעתי האישית
עליהם, גרועה מדעתי על וילנאי...

3.
א. הראייה שלי אותו היא ראייה עפ"י שיקולי אינטגריטי. איש שמאל מובהק כמו דב חנין, כמו שלי יחימוביץ'
ואחרים, בהחלט לא נתפסים בעיני כלא-הגונים רק בגלל עמדתם הפוליטית. אדרבא, אני מעריך את
העובדה שהם מאמינים במה יוצא להם מהפה, ולא מתכוונים מחר בבוקר לומר בדיוק את ההיפך...
ב. מה שאמר לתושבי שדרות היה מעורר בחילה. תושבי שדרות הם אזרחים ולא חיילים. תפקידו של
וילנאי לחפש פתרון צבאי לבעייה (לכן קוראים למשרד "משרד הבטחון", ולא, למשל, "משרד החוץ". אם אין לו פתרון צבאי, עליו לפנות את הכסא למי שכן חושב שיש לו פתרון צבאי. פתרונות מדיניים מחפשים
במשרד החוץ. תפקיד הצבא להציע פתרונות צבאיים, נקודה), ולא לתקוף את מי שיורים עליו בלי הפסקה,
למרות הנסיגות האבסורדיות שוילנאי תומך בהן (נכון לשנייה זו, אצל מתן, כבר למדנו, האידיאולוגיה
עשוייה מגומי...).
ג. שמעתי אותו שלוש פעמים מתגאה בהקמת הגדר.
ד. לא כתבתי שהוא עבר קורס במארינס, אלא שרפול עבר אותו (ולא ראינו שזה הפך אותו לקלאוזוביץ',
או אפילו לדובר אנגלית ברמה של בוגר יסודי...). רק ציינתי שקורסי-השנה האלה, הם יותר צ'ופר,
מאשר הכשרה...
מה שהוא הספיק לשכוח זה בעיקר מה אמר אתמול...

4. דן שומרון לא נכנס לפוליטיקה. "משיק לה" זה שם יפה ל"מביע דעתו האישית", וזה דבר לגיטימי,
ואפילו מכובד (בעיקר כשאין לו מה להרוויח מזה באופן אישי, בניגוד לוילנאי, שדיעותיו עמדו למכירה,
עת השתחרר מצה"ל...). אין לי כלים להעריך את מידת הצלחתו בתע"ש, ואני יכול לציין שרבים יוצאי
צה"ל הוכחו כמנהלים קטנים מאוד, והדבר לא קשור במאומה לתפקודם בצבא, או להטייתם הפוליטית.

5. גם אריה אלדד (מהישרים וההגונים בקרב אנשי הציבור הישראליים) ומנחם בן-ששון (מהפחות
ישרים והגונים שבאנשי הציבור הישראליים) הם חברים טובים. מה זה אומר? ממש כלום. לא תמיד
חבריך מלמדים עליך, בניגוד למה שטוען הפתגם. וילנאי הוא שבשבת פוליטית, והעומק שאתה מתאר
בנוגע לאיש, הצליח להיות מוסתר היטב (שלא כמו אצל אביו, שהיה אדם דגול, ואיכשהן גם הצליח
לגבש דיעה פוליטית, ולהחזיק בה יותר מעשר דקות...).

מי יודע, אם ישתנו הנסיבות הפוליטיות, אולי מתן עוד יחזור לימין ושוב לא תהיו מקוטבים בעמדותיכם...
ישן 27-02-2008, 18:45
  פשוט פשוט אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "1. פוליטית הוא לעת-עתה כאילו..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ori
1. פוליטית הוא לעת-עתה כאילו בשמאל. זה יכול להתהפך אצלו בן לילה (כפי שכבר קרה ב1998...).

אצלך יש או ימין מוחלט או שמאל מוחלט? אין קצת מתון מזה וקצת מתון מזה? מבחינתי ימין יכול להיות גם ההיפך מהמרכז שהוא אפור וקיים מאד.

ציטוט:
2. איציק מרדכי ומופז לא כ"כ נחשבו לאפסים - שכן מישהו בכ"ז קידם וקידם וקידם אותם. דעתי האישית
עליהם, גרועה מדעתי על וילנאי...

הם באמת גרועים. מי שקידם אותם היו בכירים שרצו כסת"ח. בעיקר קצינים פוליטיים.
לא יודע כמה יצא לך ל"בלות" עם וילנאי בעיקר בצבא אבל כנראה שאין לך מושג ירוק עליו.
ציטוט:

3.
א. הראייה שלי אותו היא ראייה עפ"י שיקולי אינטגריטי. איש שמאל מובהק כמו דב חנין, כמו שלי יחימוביץ'
ואחרים, בהחלט לא נתפסים בעיני כלא-הגונים רק בגלל עמדתם הפוליטית. אדרבא, אני מעריך את
העובדה שהם מאמינים במה יוצא להם מהפה, ולא מתכוונים מחר בבוקר לומר בדיוק את ההיפך...
ב. מה שאמר לתושבי שדרות היה מעורר בחילה. תושבי שדרות הם אזרחים ולא חיילים. תפקידו של
וילנאי לחפש פתרון צבאי לבעייה (לכן קוראים למשרד "משרד הבטחון", ולא, למשל, "משרד החוץ". אם אין לו פתרון צבאי, עליו לפנות את הכסא למי שכן חושב שיש לו פתרון צבאי. פתרונות מדיניים מחפשים
במשרד החוץ. תפקיד הצבא להציע פתרונות צבאיים, נקודה), ולא לתקוף את מי שיורים עליו בלי הפסקה,
למרות הנסיגות האבסורדיות שוילנאי תומך בהן (נכון לשנייה זו, אצל מתן, כבר למדנו, האידיאולוגיה
עשוייה מגומי...).
ג. שמעתי אותו שלוש פעמים מתגאה בהקמת הגדר.
ד. לא כתבתי שהוא עבר קורס במארינס, אלא שרפול עבר אותו (ולא ראינו שזה הפך אותו לקלאוזוביץ',
או אפילו לדובר אנגלית ברמה של בוגר יסודי...). רק ציינתי שקורסי-השנה האלה, הם יותר צ'ופר,
מאשר הכשרה...
מה שהוא הספיק לשכוח זה בעיקר מה אמר אתמול...

א.הראיה שלך כבר הבנו נובעת מעמדה פוליטית שלא מסוגלת להכיל עמדת מרכז. בסדר.
ב.מה שהוא אמר לתושבי שדרות הוא דבר נכון מאד. כך אמרו בכל תולדות הציונות כולל בית שאן, וקיבוצי עמק הירדן ותושבי קרית שמונה -עד שהגיעה עת הבכי והעיתונות .מכאן כבר אסור לומר לאנשים את האמת בפנים.
אין פתרונות קסם. אם אתה חושב שכיבוש רצועת עזה יפתור את הבעיה אתה יכול ללכת לאחור 4 שנים -צה"ל ישב בתוך רצועת עזה -הגאון הצבאי שרון היה רוה"מ ושהב"ט היה מופז -היו קסאמים גם על שדרות. מי שחושב שיש פתרונות קסם -אינו אלא טועה -ולכן אתה טועה כי אתה מצפה לפתרונות קסם.
ג.שמעת -הרווחת. אני לא.
ד.הוא לא קלאוזביץ אבל אין הרבה קלאוזביץ בימינו בכל צבאות העולם.
היות שכנראה לא היית בקורס כזה יש לך את החוצפה לטעון שזה צ'ופר. מכיון שהייתי ביותר מקורס אחד אני אומר לך שלומדים המון-אגב, גם הם לומדים מאיתנו לא מעט.
את הידע שלו בהובלת מבצעים צבאיים ובהצלחתם לא קונים בשום סופרמרקט אלא בשדה הקרב.
נ.ב גם קלאוזביץ' לא היה הרבה בשדה הקרב וכשהיה -לא היה הצלחה גדולה.
אז בתיאוריה היה מעולה -בפועל לא כ"כ.
היות שראיתי את מתן במבצעים נועזים גדולים וקטנים לא רק בדרג מ"פ אלא הרבה מתחת לזה וגם מעבר לזה וגם בשגרה אני אומר לך שהוא אחד הקצינים הכי פחות מוערכים בארץ הזאת.
אולי בגלל שאין לו מבטא אוקספורדי כמו שלך ..
ציטוט:
4. דן שומרון לא נכנס לפוליטיקה. "משיק לה" זה שם יפה ל"מביע דעתו האישית", וזה דבר לגיטימי,
ואפילו מכובד (בעיקר כשאין לו מה להרוויח מזה באופן אישי, בניגוד לוילנאי, שדיעותיו עמדו למכירה,
עת השתחרר מצה"ל...). אין לי כלים להעריך את מידת הצלחתו בתע"ש, ואני יכול לציין שרבים יוצאי
צה"ל הוכחו כמנהלים קטנים מאוד, והדבר לא קשור במאומה לתפקודם בצבא, או להטייתם הפוליטית.

דן שומרון לא נכנס לפוליטיקה המפלגתית בעיקר כי לא היה לו ביקוש ובאופיו לא היה מהנדחפים כמו אחרים.
לגבי מתן הפוליטיקאי אין לי ענין לעסוק בו כי הוא פוליטיקאי כמו כל הפוליטיקאים.כולל ביבי שבעיני הוא גועל נפש למרות משמנסה לשחק איש ימין. הוא חרב להשכיר וכשיהיה כדאי לו הוא יבעט בכל הליכוד וילך לאן שיהיה כדאי לו.
ציטוט:
5. גם אריה אלדד (מהישרים וההגונים בקרב אנשי הציבור הישראליים) ומנחם בן-ששון (מהפחות
ישרים והגונים שבאנשי הציבור הישראליים) הם חברים טובים. מה זה אומר? ממש כלום. לא תמיד
חבריך מלמדים עליך, בניגוד למה שטוען הפתגם. וילנאי הוא שבשבת פוליטית, והעומק שאתה מתאר
בנוגע לאיש, הצליח להיות מוסתר היטב (שלא כמו אצל אביו, שהיה אדם דגול, ואיכשהן גם הצליח
לגבש דיעה פוליטית, ולהחזיק בה יותר מעשר דקות...).

לא יודע למה זה קשור.
ציטוט:
מי יודע, אם ישתנו הנסיבות הפוליטיות, אולי מתן עוד יחזור לימין ושוב לא תהיו מקוטבים בעמדותיכם...
שילך ימינה או שמאלה זה לא מענין אותי .אני מדבר עליו כקצין צבא זוטר ובכיר.

נערך לאחרונה ע"י פשוט בתאריך 27-02-2008 בשעה 18:48.
ישן 27-02-2008, 23:02
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי פשוט שמתחילה ב "[QUOTE=ori]1. פוליטית הוא..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי פשוט
אצלך יש או ימין מוחלט או שמאל מוחלט? אין קצת מתון מזה וקצת מתון מזה? מבחינתי ימין יכול להיות גם ההיפך מהמרכז שהוא אפור וקיים מאד.

לא יצא לי לבלות בכלל עם וילנאי בצבא. כשהתגייסתי לצבא, וילנאי היה סגן רמטכ"ל, כך שלא עשינו
שמירות יחדיו, אם זה מה שתהית...
ההיכרות שלי איתו היא משמיעת התבטאויותיו בתקשורת, והן מדברות בעד עצמן...
הם באמת גרועים. מי שקידם אותם היו בכירים שרצו כסת"ח. בעיקר קצינים פוליטיים.
לא יודע כמה יצא לך ל"בלות" עם וילנאי בעיקר בצבא אבל כנראה שאין לך מושג ירוק עליו.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי פשוט
א.הראיה שלך כבר הבנו נובעת מעמדה פוליטית שלא מסוגלת להכיל עמדת מרכז. בסדר.
ב.מה שהוא אמר לתושבי שדרות הוא דבר נכון מאד. כך אמרו בכל תולדות הציונות כולל בית שאן, וקיבוצי עמק הירדן ותושבי קרית שמונה -עד שהגיעה עת הבכי והעיתונות .מכאן כבר אסור לומר לאנשים את האמת בפנים.
אין פתרונות קסם. אם אתה חושב שכיבוש רצועת עזה יפתור את הבעיה אתה יכול ללכת לאחור 4 שנים -צה"ל ישב בתוך רצועת עזה -הגאון הצבאי שרון היה רוה"מ ושהב"ט היה מופז -היו קסאמים גם על שדרות. מי שחושב שיש פתרונות קסם -אינו אלא טועה -ולכן אתה טועה כי אתה מצפה לפתרונות קסם.
ג.שמעת -הרווחת. אני לא.
ד.הוא לא קלאוזביץ אבל אין הרבה קלאוזביץ בימינו בכל צבאות העולם.
היות שכנראה לא היית בקורס כזה יש לך את החוצפה לטעון שזה צ'ופר. מכיון שהייתי ביותר מקורס אחד אני אומר לך שלומדים המון-אגב, גם הם לומדים מאיתנו לא מעט.
את הידע שלו בהובלת מבצעים צבאיים ובהצלחתם לא קונים בשום סופרמרקט אלא בשדה הקרב.
נ.ב גם קלאוזביץ' לא היה הרבה בשדה הקרב וכשהיה -לא היה הצלחה גדולה.
אז בתיאוריה היה מעולה -בפועל לא כ"כ.
היות שראיתי את מתן במבצעים נועזים גדולים וקטנים לא רק בדרג מ"פ אלא הרבה מתחת לזה וגם מעבר לזה וגם בשגרה אני אומר לך שהוא אחד הקצינים הכי פחות מוערכים בארץ הזאת.
אולי בגלל שאין לו מבטא אוקספורדי כמו שלך ..

א. "הבנתם"? טוב, אז מסתבר שלא כ"כ...
ב. מסתבר שלחטוף רקטות בלי סוף ולצפות שלא יפקירו אותך, זה "בכיינות".
אין פתרונות קסם לכלום, אבל הפקרת היישובים, היא מעבר ל"אין פתרונות קסם". אם לעילוי (שבשעתו
הסביר שלו הורידו את סף הקב"א בשתי נקודות, לא היו מגייסים איש דרומית לקריית מלאכי, ובכך
בעצם הראה לנו מיהו באמת - גזען לא חכם...) אין פתרונות, שיפנה את המקום ויילך לכתוב ספרי
הגות (ראוי למוח אנליטי כשלו - אגב, שמתי לב שכל פעם שקצין בכיר לשעבר סובל מדיבור איטי
להחריד, מנסים לטעון שהוא בכלל לא איטי במציאות, אלא זריז מחשבה וחד כתער...).
שרון ומופז ברחו מהרצועה באקט מושחת (שוילנאי כמובן תמך בו...), אלא בהם לא ברחו מהמקומות
שמהם יורים על שדרות - שכן מהם יצאנו כבר במאי 1994...
מה לעשות, ממקומות שאנחנו יושבים בהם, די קשה לירות עלינו, אפילו וילנאי יתקשה להתווכח עם
תובנה מדהימה ומסעירה כ"כ...
במדינה שפוייה מקובל שבטחון האזרחים הוא עדיפות ראשונה (אפילו הם דרומית לקריית מלאכי...),
ולכן צבא צריך לשבת בכל נקודה שממנה יורים על אזרחים,במיוחד כאשר הנקודה הזו היא מרחק
יריקה מהמטרה...
תשאל אותי בספינולוגית האם אני בעד כיבוש עזה, ואענה לך "כן". אם כיבוש עזה יפסיק ירי תלול
מסלול, אז זה מה שצריך לעשות, גם אם זה יקלקל את הלוגיקה שעמדה מאחור כל הנסיגות
המטומטמות של 1994 ואילך, ויציג את כל התיזה של "תהליך השלום" כבדיחה עצובה (זו, אגב, הסיבה
היחידה לאי-כניסה לרצועה - ולא כל תירוץ אחר...).
ג. לא רווח שלי. הפסד של כולנו.
ד. הוא לא קלאוזוביץ', והעובדה שגם אחרים הם לא, אינה רלוונטית. על אחרים לא שפכת ים של
תשבחות. לא הייתי בקורס כזה ואני בכ"ז מרשה לעצמי לפקפק בערכו העצום. בדר"כ מדובר בצ'ופר
לקצין הבכיר שהוא ומשפחתו יוצאים לשנה של כיף ב"ארץ גזירה" (ארה"ב לרוב, ופעם גם צרפת
ובריטניה...), וכמובן שבסיומה כל אחד מהם יוצא אסטרטג מזהיר וטקטיקן-על (דבר שאפשר ללמוד
בשנה של קורס שמעבירים למג"דים...). אני יודע שזה יישמע כחילול הקודש, אבל אני בכ"ז חושב
שלא ראיתי מהפכה גדולה בקרב סא"לים שחזרו מארה"ב. הילדים שלהם, לעומת זאת, שיפרו את
האנגלית באופן דרמטי, ומובן מאליו שזה לבדו מצדיק את הנסיעה...
אגב, אין לי התנגדות לצ'ופר כזה למג"ד/מח"ט שבמשך שנים סיכן חייו בשירות המדינה, ולרוב היה
מנותק למחצה ממשפחתו. אני פשוט מסתייג מהניסיון להציג את זה כמשהו שזה לא: הכשרה צבאית
מעמיקה (מה לעשות, שנה לא מספיקה לזה...).
קלאוזוביץ' היה מעולה בתיאוריה ובקרב היה חלק מצבא גדול שהובס בידי נפוליון (שגם הוא אפס
אפסים לעומת וילנאי, כמובן...). אני מניח שלו וילנאי היה מ"פ בצבא מובס, היה הופך את התמונה
במו ידיו...
אין לי מושג למה אתה טוען שהוא מהפחות-מוערכים - האיש הגיע להיות סגן רמטכ"ל. קצינים לא
מוערכים בדר"כ לא מתקדמים (או שאתה טוען שקומבינות קידמו אותו חרף חוסר ההערכה כלפיו?...).

ציטוט:
במקור נכתב על ידי פשוט
דן שומרון לא נכנס לפוליטיקה המפלגתית בעיקר כי לא היה לו ביקוש ובאופיו לא היה מהנדחפים כמו אחרים.
לגבי מתן הפוליטיקאי אין לי ענין לעסוק בו כי הוא פוליטיקאי כמו כל הפוליטיקאים.כולל ביבי שבעיני הוא גועל נפש למרות משמנסה לשחק איש ימין. הוא חרב להשכיר וכשיהיה כדאי לו הוא יבעט בכל הליכוד וילך לאן שיהיה כדאי לו.

למרבה הצער, לכל קצין בכיר בישראל יש "ביקוש" במערכת הפוליטית, ללא קשר לשאלה האם יש לו
מה להציע - לכן מופז ומרדכי (שאתה מת עליהם...) הגיעו כ"כ רחוק, לכן רפול הגיע רחוק, לכן רבין
הגיע רחוק, לכן בר-לב הגיע רחוק, לכן ברק הגיע רחוק - ולכן וילנאי הגיע רחוק.
לו רצה דן שומרון מקום בכנסת - לא היה לו קושי לקבלו ב3 מפלגות שקופצות לי לראש בשנייה
(העבודה הליכוד, והדרך השלישית ז"ל...). הוא לא חיפש את זה, ולכן לא היה שם.
אני חושש שהניסיון שלך לתקוף אותי ע"י השמצת ביבי די מחטיאה את המטרה. ביבי אינו משאת נפש
ולא איזשהו מופת ומודל. הוא סתם הרבה-הרבה-פחות גרוע מוילנאי ודומיו, ומעולם לא עשה ספין
מרשים כמו וילנאי (ביבי מעולם לא התלבט בין שתי מפלגות יריבות. הוא היה ונותר בליכוד מאז שנכנס
לחיים הציבוריים).

ציטוט:
במקור נכתב על ידי פשוט
לא יודע למה זה קשור.
שילך ימינה או שמאלה זה לא מענין אותי .אני מדבר עליו כקצין צבא זוטר ובכיר.

זה לא קשור לכלום. פשוט רציתי להרגיעך שלא משנה איפה אתה נמצא פוליטית - וילנאי יכול לחבור
לעמדותיך בן-רגע, אם זה יתאים לו פוליטית...
וילנאי היה קצין צבא זוטר מעולה, והיה קצין בכיר ממוצע לחלוטין. מה לעשות, אני מתקשה להאמין
שהאייקיו שלו ירד מאז שהשתחרר - ולא התרשמתי מגאונותו מאז...
ישן 29-02-2008, 16:14
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

משתתף בצערך...
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי פשוט שמתחילה ב "כתבת כ"כ הרבה דברים מלומדים..."

פעם כשאמרת/כתבת דברי הבל למישהו צעיר ממך, והוא העז לפקפק בתוכן של דבריך, היית יכול
לזרוק אותו לכלא. היום אתה נאלץ לשבת ולשמוע/לקרוא את כל זה. עליך להפנים: העובדה שאתה
מבוגר יותר, לא עושה אותך חכם יותר או משכיל יותר. היא רק עושה אותך למבוגר יותר...
התוכן שכתבת פה, מעבר להיותו ראוי להופיע בפראוודה ("מתן הגדול, מתן העילוי"...), היה מביך
בכל הנוגע לרמת הניתוח, וזה שלשיטתך רק לאלוף במיל מותר לבקר אלוף במיל, רק ממחישה עוד
יותר, שאת השיעור הבסיסי ביותר שהיית צריך ללמוד בארה"ב - לא למדת: אזרחים יכולים להעביר
ביקורת על הצבא גם בלי שבמשך 39 שנים שירתו בו. למעשה, בארה"ב רוב מזכירי ההגנה לא
שירתו בו יום בחייהם, ואני יכול לבשר לך שזה לא העלה או הוריד מאומה מרמתם (הבעייה היא שחלקם
באו ממקומות שנמצאים על קו רוחב דרומי לקריית מלאכי ולכן מתן ואתה תפסלו אותם לעדות...).

בכל מקרה, האשכול נועד לזכרו של דן שומרון, אחרון הרמטכ"לים הלא-פוליטיים, שהתיימרת להיות מיודד עימו מקצועית, וכל מה שעשית פה, היה להשמיצו, רק בגלל שהוא עמד כניגוד לידיד האמיתי
שלך, וילנאי, ונטייתו לזגזג...
ישן 01-03-2008, 20:57
  פשוט פשוט אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "משתתף בצערך..."

לצערך אתה נופל בפח העצמי שלך.
מסתבר שמערכת המושגים שלך על הנעשה בצבא שגויה עד כדי כך שנדמה לך שמישהו יכניס לכלא צעיר על שאמר דבר כלשהו לבכיר שזה לא מצא חן בעיניו.
אני לצערי לא אלוף ולשמחתי חבר של מתן וילנאי (המלצתי לו שלא ילך לערימת הזבל הנקראת פעילות מפלגתית אבל זכותו המלאה לעבוד בזבל -יש גם פועלי זבל בעיריות רצונו -כבודו)
שהוא לא מוצא חן בעיניך (או למישהו אחר) לא מזיז לי מאומה לא בדעותי עליו ולא בחברותי עמו. אתה יכול לקרוא לו איך שאתה רוצה ובדיוק כמו שהמושגים שלך לגבי יחסים בין בכיר לזוטר בצבא שגויים כנראה שיש לך עוד מושגים שגויים. לא נורא. כולנו נתגבר על כך.
ראיתי שהתחלת להפנים שיש הבדל בין פוליטיקה לפוליטיקה מפלגתית .וזה נכון -ולמרות מה שאתה חושב רמטכ"ל הוא אדם פוליטי פאר אקסלנס .ודן שומרון ז"ל שהיה אדם יקר לי מאד ,הערכתי העצומה אליו נשארה .

ישן 01-03-2008, 21:37
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

אתה צודק, אבל אין שום מחוייבות מצידו להרים להם להנחתה
בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "אני לא חושב ש"שואה" בעברית הוא מונח שמתורגם אוטומאטית ל"הולוקאסט""

לא צריך להיות גאון מסדר הגודל של וילנאי, כדי להבין שכל כתב דובר עברית שלא מת עלינו (ויש
לא מעטים כאלה, הן ישראלים והן זרים), ירוץ לתרגם את זה לאנגלית, תוך שימוש בביטוי
"הולוקאסט".
כל רשת זרה שראיתי היום (החל בפוקס ניוז הידידותית, וכל באל ג'זירה הפחות-ידידותית...), דאגה
להבליט את ההתבטאות הזו.

לפשוט, מאחר ולמר וילנאי אין כל "גישה פוליטית/מפלגתית", אלא "גישות פוליטיות/מפלגתיות", הרי
שקשה לכעוס עליו בעטייה. אני חושב שמגיע לאיש דגול כ"כ שניתן לו קצת זמן לגבש לעצמו עמדה
פוליטית קבועה, ואז נחליט מה דעתנו - אחרי הכל, הוא בסה"כ בן 64, גיל צעיר מכדי לגבש עמדה
פוליטית, מסתבר...
ישן 02-03-2008, 09:11
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
וכאן אנו מגיעים לצומת דרכים:כמה באמת רלוונטי עניין ה PR???
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "אתה צודק, אבל אין שום מחוייבות מצידו להרים להם להנחתה"

(שזה באמריקאית "יחסי ציבור", ועצם אימוץ המונח המקוצר הזה, מעיד על חוסר הרצינות של יותר ויותר ישראלים המאמצים אותו).

אני טוען זמן רב שהכמיהה הישראלית ל"משיח בן דוד על חמור לבן שיכה את העולם במסע יח"צ" מנותקת מן המציאות. "שמה הטוב" של ישראל והישראלים מזמן הפך להפקר, אולם לא בשל חולשת מתקפת יחסי הציבור. כתב הגרדיאן - או כל עיתון אחר - לא מפרסם את ההטיות השערוריתיות רק משום שהוא יודע שהקוראים "יאכלו" את זה, אלא משום שבתת המודע שלו מצוייה הנחת יסוד לפיה היהודים/ישראלים נושאים בחטא קדמון וחובה עליהם לכפר עליו ע"י סבל מתמשך וחסר פתרון.

הרדיפה הילדותית אחרי כל השוואה שתעמיד את היהודים כמין נאצים נוספים, אינה תלוייה באיזה וילנאי זה או אחר ואמירותיו, אלא בדחף של אותם עיתונאים. למעשה כל נסיון להתחמק מאותה "אי נעימות" שבקשירת שמך/דבריך לאיזו קונוטציה מגוחכת כזאת, נידון לכישלון. מחר וילנאי יצביע על מזל"ט החג בשמיים, בזמן סיור ליד שיירה משוריינת ליד הרצועה, ומייד תתפרסם בעולם תמונתו כ"היטלר חדש המצביע במועל יד ליד טורי הפולשים לעזה המסכנה".

מי שמחפש אותך בנירות, ימצא אותך בקלות, ואין טעם להתפתל ולברוח ממנו. הפתרון צריך להיות פשוט בהרבה: לפגוע באנשים האלה היכן שכואב להם והיכן שהם מבינים היטב: לשכת שר הבטחון, ממשלת ישראל צריכים להוציא הודעה לאקונית וברורה לפיה תקדים מוחמד א דורא ותפקיד העיתונות בהבערת האש תוך שיתוף פעולה עם מסיתים, לא יחזור. יש להזכיר (ולבצע) כי נשלחו הודעות ברורות לגופי התקשורת המעורבים כי מדינת ישראל לא תסבול עוד השתלחויות והסתות מן הסוג הנ"ל. כל גוף עיתונאי שיבצע הסתה ברורה כמו במקרה "וילנאי-שואה", יאבד את רשיון הפעולה בישראל. יש לצאת מתוך הקופסה ולהפסיק לחשוב שבגלל שעומדים מולך אנשי המערב, משמע שצריך לשחק אתם בכללים שאפילו הם רואים רק כתאוריה.

ישן 29-02-2008, 16:02
צלמית המשתמש של יוסיפון
  יוסיפון יוסיפון אינו מחובר  
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות

חבר מתאריך: 07.04.02
Facebook profile Follow me...
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "סמנטיקה. כשכתבתי "פוליטי", התכוונתי ל"מפלגתי". שומרון ל-א הלך לפוליטיקה כשהסיר מדיו"

אורי אני חושש שאתה טועה
כרמטכ"ל הוא אמר ש"אין פיתרון צבאי לטרור-רק פיתרון מדיני"
כשהשתחרר נכנס לדרך השלישית והתמודד על ראשות הרשימה שלה. הוא הודח והושלך ע"י קהלני שלא סלח לו על זה שלא מינה אותו לאלוף.
אח"כ כמעט הצטרף לליכוד וחבר לנתניהו בעמדות שונות. הוא היה ראש צוות המו"מ על הסכם חברון.

אחרי שכתבתי את ל הנ"ל החלטתי שאין סיכוי שזה לא נכתב באף מקום ואכן מצאתי את המאמר הזה של חגי הוברמן. קריאה נעימה.

ישן 29-02-2008, 16:26
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

יוסי, שומרון השתחרר באפריל 1991. את קשריו עם "הדרך השלישית" קיים כעבור 4 שנים
בתגובה להודעה מספר 35 שנכתבה על ידי יוסיפון שמתחילה ב "אורי אני חושש שאתה..."

לו היה נחוש להצטרף לפוליטיקה, היה מצטרף לליכוד - שקיים פריימריס פתוחים לקראת בחירות
1996 - ובהם היה נכנס בקלילות (רמטכ"לים לשעבר הם מצרך כה נדיר בליכוד, שכאשר מופז הגיע,
הייתה צהלה וחגיגה...)...
כל ההקשרים הפוליטיים שאנחנו קוראים בכתבה הבאמת-מעניינת של הוברמן רק ממחישים עד כמה
האיש היה לא פוליטי במהותו: רבין (האיש שמינה אותו לרמטכ"ל) היה זה שפיטר אותו בגסות
מתע"ש, קהלני (שבעצמו היה חלש למדי בתחום הפוליטי) הצליח לעשות לו בית ספר בתוך הדרך
השלישית, וביבי לא טרח לתת לו כל תפקיד ביצועי מעשי.
שומרון לא חלם להיות ראש ממשלה, מהרגע שבו יצא מבה"ד 1, בניגוד לרוב ה"במילים" למיניהם,
שבאמת חשבו על כך (בעיקר כאשר חצו את קו התא"ל...), כמו פואד, וילנאי, ברק, מרדכי, מופז
וכד'. העובדה היא שלא רץ לפוליטיקה באופן מיידי, ועמדותיו הפוליטיו היו עקביות למדי. האיש היה
ונשאר מרכז-ימין, ולא סטה לכיוונים שונים בגלל נוחות אישית, בניגוד לאחרים שעמדותיהם הפוליטיות
הן מטבע עובר לסוחר (מופז היה מגרעין מייסדי אלקנה, וכעת הוא בעד נסיגה מ95 אחוז מאיו"ש;
וילנאי ומרדכי ניהלו מו"מ עם ליכוד ועבודה בתקופה שבה ההבדל בין השתיים היה תהומי, ובחרו
לפי אינטרס אישי את המפלגה שאליה הם הלכו, פואז נדד בין 3 מפלגות, וכן הלאה וכן הלאה).
שומרון, גם כשהחליט ללכת לפוליטיקה, הצטרף להתארגנות פוליטית קטנה למדי וחדשה לחלוטין,
שכן היא זו ששיקפה את עמדותיו באופן החד ביותר (לא אוסלו, אבל כן ויתורים על שטחים
פלסטיניים באיו"ש, לא לנסיגה מהרמה). הרבה יותר קל להצטרף למפלגה גדולה קיימת, והייתה
לו אופצייה כזו, לו רצה.
ישן 29-02-2008, 17:24
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
המינוח "פוליטי" מתעתע מדי בהקשר זה
בתגובה להודעה מספר 38 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "בוגי נראה מעורב למדי בעניינים פוליטיים. אם יהיה חלק מרשימה מפלגתית, הדבר יוכח סופית"

כל רמטכ"ל הוא איש "פוליטי" מכיוון שיש לו עמדה בנושאים המהותיים ביותר בפוליטיקה הישראלית-ובראש ובראשונה בעניין הקונפליקט הישראלי-פלסטיני/ערבי. דן שומרון לא הסתיר את דיעותיו לאחר שיחרורו וחבר לבעלי דעות דומות על מנת לקדם את עמדותיו בציבור וכך עשו גם שחק, בוגי ואחרים. במהלך שירותם היתה לעמדותיהם בהכרח השפעה על תפקודם. היחיד שאני יכול לחשוב עליו שנמנע לאחר שיחרורו מהבעת עמדה פוליטית ומינוף עמדתו הציבורית לקידום עמדה זו הוא משה לוי ז"ל וגם פה ייתכן שאני טועה.
אם מדברים על רמטכ"ל "מפלגתי", קרי, מזוהה עם מפלגה מסוימת, אזי זה כבר סיפור אחר. נראה לי שדווקא בעשורים האחרונים רואים פחות רמטכ"לים שמזוהים במובהק עם מפלגה פוליטית מסוימת. חלוץ הוא דוגמא רעה בהקשר זה. אנשים כמו אהוד ברק, שחק, מופז וכו' היו בעלי עמדות פוליטיות די ברורות באיזור המרכז והתניידו במפה הפוליטית לאחר שיחרורם בהתאם להזדמנויות.
לגבי דן שומרון דומה כי כמו משה לוי (וכמו אמנון שחק שלא הבין את זה בזמן) לא היה בנוי במיוחד לפוליטיקה ולכן גם לא השתלב בה יותר מדי לאחר שיחרורו. זה לא לגנותו ובסופו של דבר כך היה מוטב גם לו וגם לנו.
ישן 29-02-2008, 23:41
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

יש הבדל עצום בין הליכוד לעבודה. אט"ד וליברמן הן מפלגות-דמה, ואין מאחוריהן כלום
בתגובה להודעה מספר 41 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "אולי הגענו לשורש הבעיה-איך אתה מגדיר בתקופתנו את ההבחנה בין ימין לשמאל?"

הליכוד היה ונותר מתנגד להסכם שבבסיסו ויתור כמעט מוחלט על כל איו"ש, ולירידה מוחלטת מהגולן.
העבודה תומכת בויתורים שכאלה (וכך גם אט"ד, בהתאם למצבו הפלילי של העומד בראשה,
ולתחושת חבריה שזה הדבר היחיד שייתן להם תמיכה תקשורתית שתמנע בחירות כלליות, שבהן
המפלגה תימחק, או תתקרב להימחקות). העובדה שגם לליכוד וגם לעבודה הגיעו כל מיני חסרי-צבע
פוליטי במשך השנים (הליכוד הרוויח מאוד מהקמת אט"ד, שלמעט סילבן, לקחה אליה את רובם
המוחלט של חסרי הצבע הללו...), אינה משקפת את העמדות הבסיסיות של שתי המפלגות, שחודדו
מחדש, בשנים האחרונות, "תודות" למלחמה שמתנהלת קרוב ל7 וחצי שנים, שפרצה בימי ברק,
ושבמסגרתה נסוגה ישראל מרצועת עזה ומצפון השומרון (כאשר את המהלך הוביל אמנם ראש
ממשלה מטם הליכוד, אל, עשה זאת תוך התעלמות מתבוסה במשאל מתפקדים, ובסופו של דבר
נאלץ לנטוש מפלגתו, שהתנגדה לגישה זו).
ליברמן הגיע למסקנה שהערבים, בקיצוניותם הרבה, הם להיט אלקטוראלי, ולכן הוא כרגע זועק נגדם.
זה לא הפריע לו לשבת בממשלה, שבה ישב שר שמתנגד להמנון הלאומי...
ישן 29-02-2008, 16:08
צלמית המשתמש של יוסיפון
  יוסיפון יוסיפון אינו מחובר  
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות

חבר מתאריך: 07.04.02
Facebook profile Follow me...
בתגובה להודעה מספר 47 שנכתבה על ידי UAL שמתחילה ב "שני רמטכ"לים ("משה וחצי" ודן..."

מה מיוחד בזה שאנשים קשישים יותר נפטרים לפני אנשי שצעירים מה?
למעשה רוב הרמטכ"לים נפטרו בהתאם לסדר מינויים.
היחידם שחרגו מהסדר היו: יגאל ידין, צבי צ'רה צור (טוב הוא גם חי עד גיל מופלג), ברלב (שחרג בשנה), ודוד (דדו) אלעזר.
לגבי עובדות מפתיעות על רמטכ"לים שנפטרו אתה מוזמן לעיין באשכול הזה בפורום צו"ב שידיעה מאד דומה לו פורסמה בידיות אחרונות יום אחרי שהוא פורסם בפורום.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:07

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר