לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 04-03-2008, 13:09
  -=Ohad=- -=Ohad=- אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.06
כיצד לכתוב מכתב לצבא? (נכתב ע"י יובל עילם)
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי shibli שמתחילה ב "יחידה מובחרת"

כיצד לנסח מכתב או בקשה לצבא
חשוב להקדיש זמן ומחשבה לנושא משום שדרך ניסוח המכתב שלך עשוי להשפיע על ההחלטה אם להענות לבקשה או לא.

למי פונים? ברר שם מלא, תפקיד, דרגה.

הנדון: כתוב במלה או משפט קצר את מטרת המכתב.

תאריך: ציין בצד שמאל תאריך המכתב.

המכתב עצמו: תחילה הצג עצמך בקצרה, הבעיה בגינה אתה כותב המכתב ובקשתך.

לערב רגשות: בכדי לשכנע חשוב מאוד לפנות אל הרגש. אינך כותב אל מחשב לכן חשוב שתספר הסיפור האמיתי. אם זה חלום שלך – כתוב זאת. אם אתה מקדיש לזה זמן רב – כתוב זאת. אם מישהו מהמשפחה שלך שירת באותה יחידה/חייל – כתוב זאת.

קצר ולעניין: אל תעייף את קורא המכתב, הוא/היא קוראים הרבה כאלה מדי יום ולכן חשוב שינוסח באופן תכליתי. לא יותר מעמוד אחד, לא צפוף, מרווח ונוח לעין.

כבוד:

1. אל תתנשא, את תתאר עצמך כסופרמן או כאדם שבלעדיו העולם יחדל

להתקיים!

2. אל תזלזל במיון הראשוני – תן כבוד למבדקים. הצג עצמך בדרך הראויה מבלי

לתת תחושה של זילזול.

3. הייה מנומס כלפי כל אחד מהאנשים אליהם אתה פונה.

פרטים מלאים: בתחתית המכתב רשום שם מלא, מתחת לזה מספר תעודת זיהות, מתחת לזה כתובת מלאה, מתחת לזה מספרי טלפון – בבית ונייד.

רישמיות: מכתב מודפס מעיד על רצינות, כתוב מספר טיוטות עד הנוסח הסופי, העזר בהורים או בוגרים לנוסח הסופי.

רישום תכתובת שיחות: רשום תאריך, שמות ותפקידים של כל אחד עימו אתה מדבר בכדי שיהיה רישום ובעתיד תוכל לומר: בתאריך כך וכך שוחחתי עם כך וכך והוא אמר לי ש...

תיעוד: שמור על מסמכים מקוריים! אל תשלח מקור, בצע צילום ושמור לך צילום המלצות, חוות דעת וכו' – בכדי שתוכל להעזר בכך בעתיד ובכדי שתדע מה שלחת ולמי.

נדנד: הצבא זו מערכת גדולה, התקשר ואל תסתפק בתשובות "זה בטיפול", דאג לזרז התהליכים ושיבינו שיש להם עסק עם נודניק.

קול באס: בפניה טלפונית קול של אדם מבוגר תמיד עושה רושם רציני במדינת ישראל...(יש מדינות בעולם המערבי בהן יתייחסו ברצינות גם אל ילד).

בעמוד הבא מוצגת דוגמא למכתב הכתוב נכון: מטרת המכתב לקבל זימון ליום סיירות.

פרטי הכותב שונו כמובן ומדובר בשם ופרטים פיקטיבים.

לכבוד:

(תפקיד)

(דרגה) (שם פרטי ומשפחה),

שלום רב

א.ג.נ ( ראשי תיבות של = אדון גברת נכבדה – להוריד את המיותר במכתב הרישמי)

(תאריך)

הנדון: (במה עוסק המכתב).

שמי אלי רובין ת.ז.-038977778 הייתי בצו ראשון בתאריך:9.1.02 ובהשלמה לראיון אישי בתאריך:7.5.02 הפרופיל שלי הוא 97 ומגיל צעיר חלמתי להגיע ליחידה מובחרת.

בזמן האחרון חברי החלו לברר לגבי ימי הסיירות שלהם ולכן גם אני ביררתי ולמרבה אכזבתי נוכחתי לדעת שאינני מקבל זימון ליום סיירות עקב "חוסר התאמה אישית".

אני בעל מוטיבציה גבוהה לעשות שירות משמעותי בצבא וחולם מגיל צעיר להגיע לסיירת מטכ"ל. אני מתאמן לכך במסגרת החינוכית "יובל עילם" ואני מקדיש זמן רב בכדי להגשים את חלומי. רמת המוטיבציה שלי לשרות משמעותי היא גבוהה ואני הודה לכם אם תאפשרו לי הזדמנות לבדוק את יכולותיי, להגשים את חלומי ולקבל זימון ליום סיירות הקרוב שיתקיים בינואר.

מקוה שבקשתי תענה

בתודה מראש.

אלי רובין

ת.ז. 038977778

רחוב ביאליק 24

רעננה 45789

טל: 7440007 - 09

טל סלולרי: 789815 - 054

דוגמא למכתב עם שתי טעויות בגישה:

לכבוד:

ראש מדור סיירות

שלום רב

17/1/05
הנדון: בדיקה חוזרת של התוצאות שלי מיום סיירות.

שמי אבי לוי ת.ז. 0075101 היה לי יום סיירות ב-16/1/05 ולאכזבתי, לאחר יום ארוך וקשה שכל כך התאמצתי בו, קיבלתי חובלים לבסוף.

מגיל צעיר חלמתי להגיע לסיירות מטכ"ל ואני מקדיש המון מעצמי בכדי לממש את החלום הזה. אני בעל מוטיבציה גבוהה לעשות שירות משמעותי בצבא ויש בי רצון עז ונחישות רבה לשרת בסיירת מטכ"ל. אני מתאמן לכך במסגרת החינוכית "יובל עילם" ואני מקדיש זמן רב ומאמצים רבים בכדי להגשים את חלומי.

חזרתי מאוד מאוכזב מיום סיירות לאחר שקיבלתי חובלים ואני מרגיש שנעשתה פה איזושהי טעות או החלטות לא הוגנות. בקשתי היא שתבדקי את התוצאות שלי מאותו יום שוב ותעריכי אותן מחדש.

מקוה שבקשתי תענה

בתודה מראש,

אבי לוי

ת.ז. 0075101

רחוב יונית 30

הרצליה

טל: 09 - 9745730

טל סלולרי: 054 - 6891551

המכתב בנוי נכון אך שתי טעויות יש בו:
  • ניתן להבין מהמכתב שחובלים זה לא משהו. לעבור יום סיירות לגיבוש חובלים זה הישג מכובד ויפה. גישה כזו עלולה ליצור תחושה של זילזול בחובלים ולא נכון לעשות כן.
  • בשום פנים אין לכתוב משפט כגון: "...ואני מרגיש שנעשתה פה איזושהי טעות או החלטות לא הוגנות", בכך אתה מטיל דופי במדור סיירות ובהליך המיון. ניתן להדגיש כי השקעת את המקסימום וקיבלת משוב טוב מחבריך ואתה מבקש לבדוק אם לא נפלה טעות.
להלן המשך תכתובת בנושא והערות של יובל משום שאבי ממשיך בקו הלא מכבד, ההערות בצבע אדום וכחול.

אבי היקר

"פרוייקט אסף" או יותר נכון פרק בהבעה

להלן ציטוט מכתבך, למעט הסעיפים המסומנים הוא טוב מאוד!

"וקשה שכל כך התאמצתי בו, קיבלתי חובלים לבסוף (נשמע כאילו לא קיבלת כלום) מגיל צעיר חלמתי להגיע לסיירות מטכ"ל ואני מקדיש המון מעצמי בכדי לממש את החלום הזה. אני בעל מוטיבציה גבוהה לעשות שירות משמעותי בצבא ויש בי רצון עז ונחישות רבה לשרת בסיירת מטכ"ל. אני מתאמן לכך במסגרת החינוכית "יובל עילם" ואני מקדיש זמן רב ומאמצים רבים בכדי להגשים את חלומי. למרות העובדה שעברתי את יום סיירות וקיבלתי בו משהו (חובלים זה משהו?!!!!!!!!!!!!!!, אתה נורמלי? קודם כל תכבד את קורס חובלים, חובלים זה לא "משהו" אלא משהו משהו! מעעבר לכך אתה לא מעריך את ההישג שלך), אני מרגיש שנעשתה פה איזושהי טעות (אתה לא מרגיש שנעשתה טעות! אתה מבקש לבדוק שוב משום שכל חברי קבוצתך ציינו כי בלטת מאוד, זה ה"קייס" שלך) שבגללה קיבלתי חובלים ולא מטכ"ל. בקשתי אני מבקש, לא בקשתי, הניואנס משמעותי ונשמע אחרת) היא שתבדקי את התוצאות שלי מאותו יום שוב ותעריכי אותן מחדש".

אבי היקר,

זכותך לחשוב על חובלים הכל אך לא חכם להציג ולהראות זאת, הייה נדיב ומכובד! אל תשלול אחרים או תזלזל בהם

אמור שהחלום שלך זה מטכ"ל מבלי להפחית בכבוד אחרים

יובל

קרדיט ליובל עילם.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 16:43

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר