לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 08-03-2008, 19:50
  edi89 edi89 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.06.06
שלח הודעה דרך ICQ אל edi89 שלח הודעה דרך MSN אל edi89
הקצאות חי"ר לעומת סיירות ומה שבינהם

אני כותב לפורום מתגייסים וסדירים כי אני עדיין מלש"ב.

אני רוצה לכתוב חוות דעת על ויכוח שהייתי עד לו באחד הפורומים הצבאיים (לא זוכר בדיוק איזה היה די מזמן) בין חייל שמשרת בחי"ר וחייל (נדמה לי שהוא היה קצין) ביחידה מובחרת כלשהי (גם כי הוא לא אמר איזו וגם כי זה לא ממש רלוונטי).

השניים התווכחו על ההקצאות שיש לחי"ר לעומת סיירות ויחידות מובחרות.

החירני"ק העלה טיעונים די חזקים למשל: "הפיקוד הבכיר בצה"ל שכח את חשיבות הגדודים "הפשוטים" וכנראה גם שכח שאותם גדודים הם אלה שבעצם מכריעים מלחמות ומנצחים אותם וגם שומרים יום יום על ביטחון מדינת ישראל ונותן הערכת יתר ליחידות מובחרות שפעולותיהן הן בעיקר אסטרטגיות ולאורך ההיסטוריה של צה"ל לא השפיעו בצורה ודאית על תוצאות מלחמה כלשהיא כמובן שהיו יוצאי דופן כמו מבצעי החילוץ של סיירת מטכ"ל (אנטבה, סבאנה). הפיקוד הבכיר בצה"ל מתקצב את אותן יחידות בציוד הכי חדיש וטוב שיש לו בזמן שהימחים של המילואים חצי ריקים.

בהמשך הויכוח הייתה תפנית והם החלו להתווכח מדוע צה"ל נכשל המלחמת לבנון השניה והחייל מהיחידה המובחרת ציין שלדעתו אחת הסיבות היא הכושר הירוד של החירניקים שלטענתו אחרי שנהיים ותיקים רק "משמינים".

החירניק טען שאכן רוב החירניקים הויתיקים הם לא ממש בכושר אבל האשים בכך לא אותם על עצלנות אלא את חוסר הזמן והציוד כדי לשמור על כושר (הליכונים חדרי כושר) הוא אמר ש בזמן שביחידה מובחרת יש חדר כושר מאובזר לבערך 100 חיילים אצל החירינקים יש במקרה הטוב הליכון אחד ל100 אנשים (הכוונה למוצבים וקוים לא בסיסי טירונות) והם לא ממש יכולים לצאת למד"ס באמצע חברון.

עכשיו אני שואל אותכם חברי הפורום מה דעתכם על הטיעונים הללו ועד כמה הם נכונים? (מי שיודע כמובן).

ועוד שאלה מה שאני לקחתי מהויכוח הזה הוא שבעצם אם כל זה נכון אז כבר כמעט ואין מוטיבציה להתגייס לחי"ר "פשוט" בגלל יחס והקצאות עלובות בזמן שאחרים נהנים מההקצאות הטובות ביותר מה בעצם מחזיק ויחזיק אנשים בחי"ר או שיריון וכו' ויתן להם מוטיבציה למרות האפליה (אם זה נכון כמובן) ?

נ.ב- סליחה על החפירה אבל באמת מעניין אותי מה אתם חושבים לגבי הנושא הטעון הזה.

נערך לאחרונה ע"י edi89 בתאריך 08-03-2008 בשעה 19:52.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 08-03-2008, 22:24
  Eagle1 Eagle1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.01.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי edi89 שמתחילה ב "הקצאות חי"ר לעומת סיירות ומה שבינהם"

יש אמת בדבריי אותו חי"רניק לגבי התנאים המועדפים שלהם זוכים חיילי יחידות מובחרות, אבל קשה לי לראות בהעדפה הזאת או בחוסר השוויון בתנאים כאפליה. ולמה?

ראשית, צה"ל לא מסוגל לתקצב בחימוש, מתקני הכושר ובתנאים את כל לוחמי החי"ר הרגילים, היות והם רוב הלוחמים בצה"ל. לוחמי היחידות המובחרות, בשל היותם מועטים יחסית, וכן בשל ההשקעה הכספית הגבוהה פר אדם ביחידות הללו, זוכים ליחס או תנאים מועדפים בשל הדרישה מהם ומהתפקיד שלהם להיות בכושר כל הזמן ולקבל את הציוד הכי חדיש כי הם למעשה היחידות שלרוב נכנסות לעומק השטח גם בימות "שלום"...
מצד שני, אני חושב שבאופן כללי צה"ל ומשרד הביטחון מפזרי המון כספים על "שטויות", וניתן להבין את תחושת המירמור מצד הלוחמים ה"רגילים" כלפי לוחמי יחידות מובחרות. הרי לוחם חי"ר נמצא 3 שנים בתנאים של צבא- אמנם יש שינוי ביחס בין חייל-מפקד ובתנאים, אבל בניגוד ללוחמי סיירות ויחידות עילית, הם לא רשאים להסתובב עם בוקסר וכפכפים בבסיס ולעשות כמעט כל מה שהם רוצים. זוהי אמנם פריווילגיה שצה"ל מעניק ללוחמים המובחרים לאחר מסלול קשה לעומת החי"רניקים הרגילים, אבל יש הבדל בין הקלה בתנאים לבין הפקרות.

אני לא יודע כמה יוצא ללוחמי סיירות ויחידות מובחרות לעשות את העבודה של לוחמי החי"ר- לשמור במחסומים, לפטרל ועוד לשמור עד "אובדן שפיות". לדעתי צה"ל צריך להכניס כחלק מההכשרה וכחלק מתהליך חינוכי של "להוריד את האף" של כל לוחמי היחידות המובחרות, כמה שבועות של עבודת בט"ש של חי"ר. ברגע שלוחם מובחר יבין את העבודה של לוחם חי"ר, הוא ידע שמה שהוא עושה או עובר לפעמים לא פחות קשה ממה שחברו לצבא עובר. על אותו עיקרון יכול להיות שצריך להעביר שבוע של אימונים קשים בסגנון מסלול יחידה מובחרת לחיילי חי"ר רגילים, כדי שגם הם ידעו מה הלוחמים המובחרים עוברים.

מקווה לתגובות...

ישן 08-03-2008, 22:38
  magal22 magal22 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.02.08
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי Eagle1 שמתחילה ב "יש אמת בדבריי אותו חי"רניק..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Eagle1
יש אמת בדבריי אותו חי"רניק לגבי התנאים המועדפים שלהם זוכים חיילי יחידות מובחרות, אבל קשה לי לראות בהעדפה הזאת או בחוסר השוויון בתנאים כאפליה. ולמה?

ראשית, צה"ל לא מסוגל לתקצב בחימוש, מתקני הכושר ובתנאים את כל לוחמי החי"ר הרגילים, היות והם רוב הלוחמים בצה"ל. לוחמי היחידות המובחרות, בשל היותם מועטים יחסית, וכן בשל ההשקעה הכספית הגבוהה פר אדם ביחידות הללו, זוכים ליחס או תנאים מועדפים בשל הדרישה מהם ומהתפקיד שלהם להיות בכושר כל הזמן ולקבל את הציוד הכי חדיש כי הם למעשה היחידות שלרוב נכנסות לעומק השטח גם בימות "שלום"...
מצד שני, אני חושב שבאופן כללי צה"ל ומשרד הביטחון מפזרי המון כספים על "שטויות", וניתן להבין את תחושת המירמור מצד הלוחמים ה"רגילים" כלפי לוחמי יחידות מובחרות. הרי לוחם חי"ר נמצא 3 שנים בתנאים של צבא- אמנם יש שינוי ביחס בין חייל-מפקד ובתנאים, אבל בניגוד ללוחמי סיירות ויחידות עילית, הם לא רשאים להסתובב עם בוקסר וכפכפים בבסיס ולעשות כמעט כל מה שהם רוצים. זוהי אמנם פריווילגיה שצה"ל מעניק ללוחמים המובחרים לאחר מסלול קשה לעומת החי"רניקים הרגילים, אבל יש הבדל בין הקלה בתנאים לבין הפקרות.

אני לא יודע כמה יוצא ללוחמי סיירות ויחידות מובחרות לעשות את העבודה של לוחמי החי"ר- לשמור במחסומים, לפטרל ועוד לשמור עד "אובדן שפיות". לדעתי צה"ל צריך להכניס כחלק מההכשרה וכחלק מתהליך חינוכי של "להוריד את האף" של כל לוחמי היחידות המובחרות, כמה שבועות של עבודת בט"ש של חי"ר. ברגע שלוחם מובחר יבין את העבודה של לוחם חי"ר, הוא ידע שמה שהוא עושה או עובר לפעמים לא פחות קשה ממה שחברו לצבא עובר. על אותו עיקרון יכול להיות שצריך להעביר שבוע של אימונים קשים בסגנון מסלול יחידה מובחרת לחיילי חי"ר רגילים, כדי שגם הם ידעו מה הלוחמים המובחרים עוברים.

מקווה לתגובות...

מצטייר מהתגובה שלך מציאות אחרת לגמרה. נתחיל מזה שיש בצהל יותר מדי יחידות "מיוחדות" עם הקצאות מפה ועד הודעה חדשה , אבל עזוב את זה נגיד והם צריכים את ההקצאות הנל אני מדבר על השחיקה של הגדודים , אני לא מבין למה חייל בגדוד צריך להתעסק בלוגיסטיקה?(העברת ציוד /מטבחים וכוי) למה הוא צריך להישחק במחסומים וסיורים? למה שזה לא יפול על עוד יחידות?(לא יקרה כלום אם טירונים במסלול ואף לוחמים במסלול של יחידות מיוחדות יחליפו מדי פעם גדודים בקוו)
דרך אגב מישהו חכם אמר פעם שלעמוד במחסום 8 8 לא פחות קשה ואפילו קשה יותר(שוחק נפשית) משום מסלול של יחידה מובחרת ולא דיברנו עוד על הסדר יום.
נכון שאחרי שנתיים המצב נראה אחרת אבל עדין הגדודים מתעסקים בדברים שהם לא צריכים להתעסק והחיילים נשחקים. וחיילים מיחידה מובחרת לא יותר טובים מלוחמים רגילים הם פשוט מתאימים ליחידה יש הרבה מאוד חיילים ביחידות מובחרות (וגם לוחמים רגילים) שלא יכולים לעמוד נפשית בלחץ של הבטש בגדודים.

ותחשבו על זה.
ישן 08-03-2008, 23:01
צלמית המשתמש של liranf
  liranf liranf אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.03.05
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי magal22 שמתחילה ב "[QUOTE=Eagle1]יש אמת בדבריי..."

מחזק... בלי קשר להקצאות כלכליות, אני רוצה להוסיף גם שלדעתי הגדודים הכי "סובלים" מבעיית החומר האנושי כי זו בעצם ה"ריצפה" אליה כל מלש"ב בעל פרופיל קרבי נופל. נוצר מצב שרוב האינטיליגנטים,המוכשרים,המיוחדים,בעלי הקב"א הגבוהה הולכים ליחידות מובחרות (לאו דווקא קרביות,יש לא מעט יחידות במודיעין לדוג') ומה שנשאר לחי"ר זה אלו שהצבא פיספס אותם, מלש"בים בעלי קב"א נמוכה ואו מורעלים שמההתחלה קבעו לעצמם שהם הולכים לשרת בחי"ר.
כל אדם שפוי שיביט בהיררכיה הזאת יבין כי חי"ר זה למעשה "בלאי".
נקודת המחשבה של מלש"ב ממוצע היא כזאת שהמלש"ב יחפש להגיע להכי מובחר,דהיינו יחידות שמצריכות מיון על-מנת להתקבל אליהן.המלש"ב הממוצע יחפש מקום שיהיה כיף לשרת בו,מקום מועיל ,עם חבר'ה איכותיים והכי חשוב-מקום שירגיש בו בטוח מכל הבחינות.

למה לדעתכם יש מחסור חמור בקציני חי"ר? תחשבו על זה...

בתור אחד שהולך לשרת בחי"ר,אני רק רוצה לציין שאני לא בא להכפיש שמו של אף אחד בדבריי לכן גם השתמשתי במרכאות.

נערך לאחרונה ע"י liranf בתאריך 08-03-2008 בשעה 23:07.
ישן 09-03-2008, 07:54
  magal22 magal22 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.02.08
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי liranf שמתחילה ב "מחזק... בלי קשר להקצאות..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי liranf
מחזק... בלי קשר להקצאות כלכליות, אני רוצה להוסיף גם שלדעתי הגדודים הכי "סובלים" מבעיית החומר האנושי כי זו בעצם ה"ריצפה" אליה כל מלש"ב בעל פרופיל קרבי נופל. נוצר מצב שרוב האינטיליגנטים,המוכשרים,המיוחדים,בעלי הקב"א הגבוהה הולכים ליחידות מובחרות (לאו דווקא קרביות,יש לא מעט יחידות במודיעין לדוג') ומה שנשאר לחי"ר זה אלו שהצבא פיספס אותם, מלש"בים בעלי קב"א נמוכה ואו מורעלים שמההתחלה קבעו לעצמם שהם הולכים לשרת בחי"ר.
כל אדם שפוי שיביט בהיררכיה הזאת יבין כי חי"ר זה למעשה "בלאי".
נקודת המחשבה של מלש"ב ממוצע היא כזאת שהמלש"ב יחפש להגיע להכי מובחר,דהיינו יחידות שמצריכות מיון על-מנת להתקבל אליהן.המלש"ב הממוצע יחפש מקום שיהיה כיף לשרת בו,מקום מועיל ,עם חבר'ה איכותיים והכי חשוב-מקום שירגיש בו בטוח מכל הבחינות.

למה לדעתכם יש מחסור חמור בקציני חי"ר? תחשבו על זה...

בתור אחד שהולך לשרת בחי"ר,אני רק רוצה לציין שאני לא בא להכפיש שמו של אף אחד בדבריי לכן גם השתמשתי במרכאות.

ברוב המקומות יש מחסות קבא(חוץ ממקומות שיש סף קבלה) ככהשזה מסתדר. ולא מעניין שום חייל מה מלשב זה או אחר חושב על הגדוד בו הוא משרת.

וEagle1 אתה דיברתה יותר על הקצאות אני על שחיקה , יותר טוב שגם היחידות המיוחדות יסגרו 21 ויטחנו טיפה(במסגרת הבטש) לא יוריד מכבודו של אף אחד.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 08:45

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר