לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 11-04-2008, 19:51
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
סקר מעודד: 82 אחוז מהנוצרים בארה"ב מאמינים שיש להם חובה דתית לתמוך בישראל

לפי סקר שערכה "קרן יהושע" בקרב נוצרים מאמינים בארה"ב (קתולים ופרוטסטנטים כאחד), התקבלו
תשובות חד משמעיות הקשורות בישראל: כאמור, 82 אחוז סבורים שיש להם חובה דתית לתמוך בישראל
ולהתפלל לשלום בי-ם, 75 אחוז סבורים שיש להם חובה תנ"כית לסייע לקרבנות טרור ומלחמה בישראל,
ו-57 אחוז מעוניינים לבקר בישראל (נתון שמשמעותו הכלכלית היא עצומה).
תוצאות הסקר פורסמו בוועידה השנתית של CUFI (נוצרים מאוחדים למען ישראל) שנערכת בי-ם בימים
אלה.
http://www.cbn.com/cbnnews/355514.aspx

----------------------------------------------------------------------

הסקר הזה, שכל-כולו חיובי מבחינת ישראל, לא פורסם באף כלי תקשורת ישראלי, כמ-גם העובדה שאלף
אנשים מכל רחבי ארה"ב ארזו מטלטליהם ובאו לטיול של שבוע בישראל, שבסיומו ערכו כנס תמיכה גדול
בישראל, שכלל גם העברת תרומות משמעותיות למדי לגופים שונים בארץ.
התשובה לשאלה מדוע ממשיכים להתעלם כאן מהגופים הכמעט-יחידים בעולם שעוד תומכים בנו, היא
עצובה להחריד: הגופים הללו לא מתלהבים מדרך השלומיזם, ועל כן יש להתנגד לתמיכתם בנו. חלק
מהמתנגדים לתמיכת האוונגאליסטים בנו, משתמשים בתירוץ המטומטם ש"האוונגאליסטים תומכים
בנו רק בגלל שהם חושבים שזה יקרב את ביאת ישו, ואז הם ידרשו מהיהודים להתנצר" (טיעון כ"כ
מטומטם ושקרי כשהוא בא מאנשים חילוניים במובהק, שמאמינים שישו יבוא בערך כמו שהם מאמינים
שמשה הופך מקלות לתנינים/נחשים...). אגב, אותם אנשים לא מרגישים בעייה לקבל תמיכה מגופים
באירופה שעויינים במובהק את ישראל...
לפני שבוע נאם אחד ממנהיגי הרפורמים בארה"ב, הרב אריק יופה, וקרא לנתק מגע מהאוונגאליסטים,
כיוון שהם תומכים במדיניות שלטעמו רעה לישראל. יופה לא קיבל את הרעיון משומקום, אלא שמע
עליו מחבריו בישראל, מאמיני שלומיזם וותיקים, שחוששים מהתחזקות מחנה פרו-ישראלי בארה"ב
שלא ממש רואה את ההברקה שבלחץ אמריקני על ישראל לוויתורים כלפי הרש"ף ושאר מדינות
המזה"ת.
העובדה הפשוטה היא שלמדינת ישראל כמעט שאין ידידים בחו"ל, ונכונותם של עשרות מליוני
אמריקנים להזדהות עם ישראל על רקע דתי, היא סוג של נס שלוותר עליו זה המשך ישיר של תופעות
ההתאבדות האחרות המאפיינות את השלומיזם. העניין הוא שהשלומיסטים-המקצועיים (אלה
שמתפרנסים היטב מלמכור לנו את אגדות החומוס בדמשק, ושבגללם נשארים מעברי הגבול לרצועה
פתוחים, גם כאשר ישראלים נרצחים בהם, במהלך ניסיון להעביר אספקה לפלסטינים...), יודעים
שהתחזקות הלובי הפרו-ישראלי, עלולה לגרום להחלשות המוטיבציה האמריקנית ללחוץ עלינו, והם לא
יבחלו בשום דרך לפגוע בשמם הטוב של האוונגאליסטים, כולל באמצעות האשמתם באנטישמיות.
אותם אנשים שמתמרמרים על ה"ההתערבות בעניינים פוליטיים ישראליים", באמצעות תמיכה
ב"מתנגדי השלום", לא חושבים שיש בעייה כש"שלום עכשיו" מקבלת כסף מממשלות זרות.

ממשלת ישראלף, שמורכבת כרגע מאנשים שכרגע ניתן להגדירם שלומיסטים-לצורך-השרדות-פוליטית,
הם בהחלט פוטנציאל להצטרפות לגל העכור שעלול להחליש את התמיכה בנו מצד אותם אנשים
(שהם בערך היחידים בעולם שיתמכו בנו גם אם לא נתאבד...). די עצוב לראות איך התקשורת בישראל
עושה מאמץ כ"כ גדול כדי שבארץ לא יידעו מיהם הידידים האמיתיים היחידים של המדינה שלנו...
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 11-04-2008, 20:56
צלמית המשתמש של danielco2
  danielco2 danielco2 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.11.01
כמה תהיות
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "סקר מעודד: 82 אחוז מהנוצרים בארה"ב מאמינים שיש להם חובה דתית לתמוך בישראל"

א. מה אומרת המחוייבות שהם חשים לביטחון ישראל? לוותר על שטחים או לא לוותר? ואם נוותר (או לא נוותר) - האם אין פירוש הדבר השפעה ישירה על בטחון המדינה? כך שזה בעצם משאיר את העמדות שלהם חלוקות, כשמגיעים לפרקטיקה.

ב. זה ש- 57% רוצים לבקר בישראל - זה יפה. מכאן ועד ביקור בפועל, שלו יש משמעות כלכלית מעבר לרצון אמורפי לבקר בארץ, המרחק גדול!

ג. מעבר לזה, אני כמובן מסכים שהסקר חיובי מאוד לישראל. עדיף סקר כזה, על פני סקרים הנוגעים לאיראן, למשל, בסוגיה אם לתקוף או לא לתקוף אותה. עדיף כמובן לקרב אלינו את אוהבי ישראל, גם אם מניעיהם לא מקובלים עלינו, מאשר להרחיק אותם.

ישן 11-04-2008, 22:27
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

הסקר הוא כללי. רוב האנשים שם יודעים מעט מאוד על ישראל (בדומה לרבים פה אצלנו...)
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי danielco2 שמתחילה ב "כמה תהיות"

באשר לביקור בארץ - המספר 57 אחוז הוא אכן גדול משמעותית מאלה שיבואו בפועל, אבל התיירות
הנוצרית היא כבר היום אחד מהעוגנים של התיירות בארץ, והפוטנציאל שלה לגדול הוא עצום. גם אם
יגיע לארץ רק אחד מעשרים מאלה שמעוניינים לבקר בה, המשמעות של זה תהיה כבירה.

אני ממש לא מוטרד ממניעיהם לתמוך בי. הם חושבים שישו יחזור וכולנו נתנצר. אני סבור שמכיוון שעד
שישו יחזור אין לנו כל חילוקי דיעות עימם, יש מקום לדחות את הויכוח על ההתנצרות לרגע שבו יחזור
ישו...
במחשבה שנייה, אדרבא, אם ישו אכן יחזור - הרי שהם צדקו כל העת, ואנחנו טעינו. מבחינת כל יהודי
מאמין (ובוודאי שגם מבחינתו של יהודי לא-מאמין) אפשר בשקט להבטיח להתנצר כשישו יחזור, מבלי
לחשוש ממש שמא נצטרך לקיים את ההבטחה...
אין לנו שפע כזה של ידידים שאנחנו יכולים להיות בררניים בבחירת ידידינו, בפרט כאשר התנאי של
אותם אוהדים, הוא שנתנצר רק כאשר יקרה מאורע שבעדינות אגדיר אותו כ"לא סביר"...
ישן 12-04-2008, 10:03
צלמית המשתמש של looopy
  looopy looopy אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.04.02
לפני שנים, נתקלתי בתופעה המדהימה הזאת בעיירה נידחת בלב הג'ונגל הברזילאי
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "אין בעייה.."

הברזילאים בעיקרון הם קתולים כאשר במשך השנים פנו מיליוני מאמינים לתתי קבוצות בנצרות וביניהן
לקבוצת האוונגאליסטים, התומכת באופן נלהב ביותר בקיומה של ישראל.
פגשתי אנשים פשוטים ונהדרים שלהפתעתי (במרחק של 3000ק"מ מריו השוכנת על "גדות" האוקינוס האטלנטי), מכירים בזכותה של ישראל להתקיים ומגלים התלהבות בנושא, הלוואי על חלק מאיתנו..

הכומר של הכנסייה האוונגאליסטית בעיירה, הזמין אותי ל"מיסה" שבה הירבה להלל את ישראל באופן מפתיע ביותר. הוחוור לי שבמרחק כה גדול מהארץ, קיימת קבוצה ששולחת מזה שנים כ-8 עד 10 אנשים בשנה לישראל (מדובר בעניים מאמינים, החוסכים כל השנה מפת לחמם על מנת להפיץ את הבשורה בקירבם). החברה האלה, אוהדי ישראל מובהקים, הבקיאים בנעשה בישראל לא פחות מהתנועה האוונגאליסטית הענקית בארה"ב ומתעניינים בישראל ברמה יוצאת דופן.
ראיתי בכנסייה כלי קדושה שהובאו מהארץ, בקבוקי מים מהירדן, מפות של המקומות הקדושים לנו ולהם, על ירושלים לא היה בכלל על מה לדבר..אצלם ירושלים היא בירתה הנצחית של ישראל באופן מוחלט.

הייתי היהודי/ישראלי היחיד באיזור והתופעה ריגשה אותי מאוד ונחרטה עמוק עמוק בזיכרון.

נערך לאחרונה ע"י looopy בתאריך 12-04-2008 בשעה 20:39.
ישן 11-04-2008, 22:05
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
היהדות המאורגנת בארה"ב לא צריכה חברים שלומיסטים בהתכתבות
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "סקר מעודד: 82 אחוז מהנוצרים בארה"ב מאמינים שיש להם חובה דתית לתמוך בישראל"

רבים מהם מגיעים לכאן לביקורים של ממש וכאשר (לפעמים באדיבות גורמי מונחי אג'נדה ולפעמים סתם בזכות ישראלים שחושבים שהם עוזרים להציג פן ליבראלי לכאורה של ישראל) בפאנל של דיון על יהודים VS ערבים יש להם עיתונאי מנצרת כערבי ועמוס עוז כיהודי, או שכ"סקטור יהודי אל מול סקטור ערבי" הם מבקרים בגלריה אום אל פאחם (ערבי) ונווה שלום (יהודי), אתה לא יכול להאשים אותם על שהם חושבים שבהכרח השלומיזם היא היא הדרך שכאמריקאי בתל אביב הם היו בוחרים בה.

אגב: בזמן האחרון בהחלט הדציבלים של מלל הטימטום הניתך מכוונם של תועמלני נווה שלום או שלום עכשיו (שכמובן מדברים תמורת קבלה) הגיעה לרמה כזאת שלא מעט משתתפי סיורים, עם כל הכבוד למחוייבות שלהם לליברליזם האנטי רפובליקני, פשוט שלחו השגות לגבי הצורך לשלב נקודות כאלה ב"גראנד טור" של היהדות האמריקאית בישראל. לטענתם של כמה בבית לחם או רמאללה הנציגים המקומיים היו מתונים לעומת תועמלני נווה שלום, ואפילו אמריקאים עם מודעות פלסטיק למה שקורה מעבר לשכונה שלהם, הרגישו שמישהו כאן עובד עליהם.

במילים אחרות: חלק לא קטן מיהדות ארה"ב המאורגנת והרואה עצמה כ"פרו ישראלית" הנה קורבן הונאה לכל דבר.

ישן 11-04-2008, 22:25
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חלקה קרבן הונאה וחלקה (בעיקר בהנהגה) שותף להונאה
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "היהדות המאורגנת בארה"ב לא צריכה חברים שלומיסטים בהתכתבות"

מזה מספר חודשים שמנסים בארה"ב לארגן לובי יהודי חדש שיתחרה ישירות באיפא"ק, ויציג מסר "יוני"
כטוב לאינטרס הישראלי.
לא קשה לנחש במי יתמוך לובי כזה בפוליטיקה שם, ובפוליטיקה פה...
הבעייה שלנו היא שהחבר'ה האלה מנסים (ומצליחים) ליצור בהנהגה האמריקנית תחושה שלחץ על ישראל
הוא לגיטימי וסביר - שכן הנה יש ישראלים שבעצמם מעודדים לחץ כזה. האחרון שעשה כך הוא אברום
"יש לי ג'יפ יפה ואני אזרח צרפתי" בורג - והוא לא היחיד ולא הראשון.

למדינת ישראל יש אינטרס מובהק לחזק את מי שתומך בו, ולא לתקוע לו מקלות בגלגלים. הבעייה היא
שמדינת ישראל היא בת ערובה של מי שמקבלים הוראות מתוקעי המקלות, אחרת יעמדו לדין פלילי על
אינספור פרשיות (אגב, לאן נעלם פקפק?)...
ישן 12-04-2008, 15:02
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
אאל"ט הנמנהיג הרפורמי שהבאת את דבריו קודם לכן
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "חלקה קרבן הונאה וחלקה (בעיקר בהנהגה) שותף להונאה"

אמר באותה נשימה גם דברים נוקבים על התנועה הלאומית של הערבים ממערב לירדן: אלא אם כן הוא נהיה לו א.ב.יהושוע, הרי שדברים כאלה סותרים את השלומיזם: למעשה הם קאזוס בלי מצד השלומיסטים...

לא מזמן הטיפו כאן להבין טוב יותר את הערבים, ע"י הבנת שפתם.

כמדינה שמצוייה תחת הגמוניה אמריקאית מאז ראשית שנות ה-70 (ואני לא מצר על כך באופן כללי, הרווח גדול מן ההפסד, כל עוד לא מאבדים שליטה) ראוי לנו שנלמד גם משהו על מיטיבינו, ולא רק על כמה קל למכור להם יצירות אומנות שנעשו "ע"י סטודנטים" או איך הם אוהבים שעוטפים להם את הגביע שנשאר להם מהקולג', כשאתה המובר שלהם...

כפי שלתוך כל הזרמים הפוליטיים בארץ מאז ראשית הציונות, חילחלה לבסוף התמצית היהודית ההיסטורית, כך גם לכל האמריקאים חיחלה תפישת העולם היחודית של הפרוטסטנטים האמריקאים: זו תפישה פשוטה ומורכבת בו זמנית, קלף מנצח!

"אם אני מצליח (=נראה כמצליח לסביבה) אזי אלוהים אוהב אותי ומראה לי את הערכתו. מכייון שאלוהים הוא היודע כל, הרי שברור שאני גם צדיק, ולא מצליח בדרכי מרמה ותת מוסר, ולכן אין לי סיבה להלקות עצמי".

לרבים די קשה לקבל את כך שהסוחפים שבתומכי ישראל בעולם הנם או אנשים הנוהים אחר משיחיות, או כאלה שרואים בישראל "ערב קילר" ברמות אלה או אחרות. אני מניח שלו הייתי שף בעל חוש אומנותי, לא הייתי שלם עם עצמי אילו הצלחתי המסחרית הייתה בגלל שאני היחיד בעיר שמוכר אוכל גלאט, בעוד שלדעתי המנות שלי הן במקרה גם מאוד מאוד טובות...

במילים אחרות: לרבים ישנה תחושה לא נוחה מכך שה"מוצר" היחצ"ני ישראל, נמכר טוב אבל לא מהסיבות הטובות. ואני אומר שהאמריקאי קונה את ישראל (למרות הפרצוף החמוץ שעושים לו כמה ישראלים שאמונים על שיווק עצמם...) כי בעיניו היא סיפור הצלחה שראוי להזדהות אתו. זה הגל שעליו צריך לרכב, ומה עוד שהוא גל חיובי מאוד, משום שבעולם האמיתי (וכבר אמרתי שאני מסתייג מ"היפוטתי" ולא חושב ששאיפה לאוטופיה מביאה אותנו להגיע למקום טוב יותר) המוצר הוא מוצר חיובי מאוד.

האירופים אכולי רגשות האשמה הפוסט קולוניאליסטים - אלה לא יאכלו את זה. מכייון שלא ערבים אנו, אני לא חושב שהגון למכור שתי אריזות שונוץ לשני שווקים שונים. השוק האמריקאי באופן טבעי בנוי להעריך את המוצר הישראלי והוא גם מעריך אותו. היהודי האמריקאי אינו שלומיסט, הוא רק מצוי מצד שמאל של ציר המרכז הפוליטי האמריקאי (כמובן שישנם שם לא מעט מהפכנים מבולבלים מסוגו של אבי הופמן, או אורי אבנרי, אבל הם ממש לא הרוב בקרב אלה שיש להם מה להגיד). זה לא אומר שהוא חייב להיות שלומיסט. יש לי אפילו קבלות בקשר לכמה קל לספר לו את זה.

ובעניין הלובי החדש ההוא: לא יוכל להתרומם, בדיוק כפי שמסע השופינג המאורגן של חילונים בשפע שוק לא יתרומם: שניהם יעשו בעיקר רעש, אבל לא רוח אפילו. כשאין צידקת דרך אמיתית (הכל יחסי) ומה שיש הוא הרצון להיות בצד השני, קשה להיות יותר מאשר "קיעביצר". השלומיזם יכול לחיות כתנועה פוליטית רק בשתי צורות:

1. כתנועה פוליטית פסאודו אוונגראדית (וזו הסיבה שחלק מהשלומיסטים מקפידים להסתכל ימינה בתדירות גבוהה, ולנוע שמאלה בהתאמה).
2. תוך התחזות ל"ישראלים אחראיים, ביטחוניסטים ומרחיקי ראות".

לובי שמראש מגדיר עצמו כשילוב של השניים הנ"ל (עוקץ כמו הראשון אבל שמן כמו השני) לא יוכל להתקיים.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 02:57

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר