לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 16-04-2008, 15:49
  יואב-שטיין יואב-שטיין אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.04.08
בחילות והקאות בנסיעות

שלום,
מאז שאני זוכר את עצמי יש לי בחילות בנסיעות. כשזה מתבטא בנסיעה של 10-20 דקות זה בסדר, אבל כשזה מגיע לנסיעות של 40 דקות ומעלה זה כבר בעיה.
אני משרת כרגע בבסיס פתוח, הבעיה היא שלוקח לי להגיע לבסיס בערך שעה וחצי-שעתיים וזה כלול ב3-4 אוטובוסים.
פניתי לרופא מומחה שהפנה אותי לבדיקת דם. הבדיקת דם יצאה תקינה.
הבעיה שלי היא שלא תמיד אני מקיא, אני תמיד סובל מבחילות, אבל לא תמיד מקיא. אני גם לועס לימון בזמן הנסיעה אז זה עוזר, אבל התחושה וההרגשה נוראית.
מה אני אמור לעשות כרגע? פניתי אל המשקית ת"ש והיא אמרה שבשביל לעבור בסיס אני צריך המלצה מרופא מומחה\קב"ן וגם אז זה לא תמיד מתקבל. כרגע התור שלי לרופא מומחה הוא עוד כחודש וחצי ואני פשוט לא מסוגל להמשיך במצב הזה. מה גם שאם אני אבוא לרופא המומחה והוא יראה שהבדיקות דם תקינות תיווצר סתירה כלשהי בין הנתונים לבין מה שאני אומר.
חשבתי לפנות לקב"ן ולהגיד לו שאני ממש מתקשה מבחינה פיסית וגם מבחינה נפשית. אנשים באוטובוס מתרחקים ממני, יש כאלה שאפילו מרכלים עליי וקוראים לי "ההוא שמקיא" "זהירות אל תתקרב שלא יקיא עליך" וכו'. אני ממש לא מסוגל להמשיך במצב הזה.

האם קב"ן יכול לעזור לי? אני לא רוצה להצטייר כ"משוגע" או משהו בסיגנון, אבל אני ממש סובל מבחינה נפשית גם מההקנטות מהחיילים, מהמבטים שהאנשים שנוסעים לאיתך זורקים אליך וגם ההרגשה הפנימית שאני כל הזמן מוצץ לימון ומרגיש רע בנסיעות.

הבדיקות דם הם כדי לבדוק האם אני מקיא בצורה כרונית. הקטע הוא שאני לא כ-ל הזמן מקיא, אני כ-ל הזמן מרגיש בחילה, אבל לא כל הזמן מקיא! זאת הבעיה.

יש לי בסיס גדול מאוד ליד הבית במרחק הליכה! במידה ויעבירו אותי לשם הבעיה שלי תפטר.

מה עליי לעשות? האם לפנות לקב"ן? דיברתי עם המפקד שלי והוא אמר לי "אל תדאג, אתה תתרגל. לכולם זה קשה בהתחלה" :\
מה יש להתרגל?? מגיל 5 אני עם בחילות באוטובוסים!

בבקשה תעזרו לי...
יואב.

*יש לציין שגם ניסיתי כל מיני כדורים, סירופים, תרופות סבתא.. לא עוזר.

נערך לאחרונה ע"י יואב-שטיין בתאריך 16-04-2008 בשעה 16:19.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 16-04-2008, 20:20

בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי עבדול אלהזרד שמתחילה ב "א) תברר אם אתה יכול לקבל..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי עבדול אלהזרד
א) תברר אם אתה יכול לקבל אישור להגיע באוטו. עם ידידה שלי שירת פעם בחור שהיה גם גמד וגם גיבן, ולא הסתדר בדרכים עם התיק - אז הוא קיבל אישור להכנס עם רכב פרטי לבסיס.

ב) במקרה הכי גרוע, תקיא. שב ליד הפח ותקיא כמו סקוטי בחתונה אירית. כשהייתי ילד הייתי מקיא כל הזמן בנסיעות עד שהתרגלתי.

קודם כל אין לי רישיון ואין לי אוטו. גם בנסיעה באוטו אני סובל, זה לא משנה. אני לא מסוגל לנסוע ברכב.
בנוגע להקאות ליד הפח - אני אפילו לא אגיב. אני אומר לך שאני לא מסוגל להמצא יותר בבסיס, ממש רע לי. כל הזמן יש את המבטים של האנשים, הצחקוקים, הגועל, אני אל יכול ככה. מה גם שזה לא פייר כלפי האנשים שנוסעים איתי באוטובוס, זה מסריח את כל האוטובוס.. לא חשוב - זה לא פרקטי.
ישן 29-04-2008, 19:09

בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יואב-שטיין שמתחילה ב "בחילות והקאות בנסיעות"

שלום לכולם שוב!

הייתי אצל הקב"ן והיוא אכן התרשם שיש לי מצוקה נפשית, אולם הוא אמר שהמצוקה היא על רקע של בעיה רפואית ועל כן הוא לא יכול לעזור לי.

השאלה שלי היא מה עליי לעשות כעת?? אל מי לפנות?

אני יכול לפנות לנוירולוג, הבעיה היא שהתור רק עוד חודשיים ואני לא מסוגל לתפקד ולחכות במצב שכזה. אני יכול לפנות לרופא יחידה, אבל מה הוא ירשום? הוא לא יכול להמליץ על שינוי שיבוץ, הוא רק יכול לכתוב "לטענות החייל הוא חש בבחילה בנסיעות וכו'", אבל לנוסח כזה לא יתייחסו כאשר אני אגיש את הטופס 55.

המצב שלי על הפנים, אני כבר לא מסוגל להמשיך במצב הזה. אני לא יודע מה לעשות. פניתי לכל גורם אפשרי ואני מרגיש שמשחקים בי. המפקד שלי אמר לי להגיד טופס 55 בלי המלצה של רופא ורק עם המלצה שלו ושל המפקד יחידה, הבעיה היא שאני מכיר את ההתנהלות של הטפסי 55 ואני יודע שישללו את זה בטענה "אם הבעיה היא רפואית למה אין חוות דעת רפואית?"

למי לפנות?? הבנתי שאני יכול לפנות לרופא אף-אוזן-גרון, אבל גם הוא בטח לא ימצא שום בעיה.

זו בעיה שלא ניתן להוכיח אותה ולכן אני מפחד, כי יכולים לטעון שאני ממציא או משהו כזה.

בקיצור מה אני יכול לעשות?? אני ממש סובל וממש מדוכא בגלל זה, אין לי מצב רוח לכלום ובטח שאני לא יכול לשרת במצב הזה!

:\
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 19:16

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר