29-04-2008, 18:46
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 04.08.07
|
|
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי הפטריוט הישראלי שמתחילה ב "עמדת החמאס: מצג השווא של קרטר לעומת הצהרות משעל"
אמש קרטר קישט וקשקש כמעט בכל תחנות הטלויזיה (בניו יורק)
בכולם חזר על אותם דברים.
עדיין לא העלו את הקליפים לאתרים של התחנות -
אבל הנה מלל עם לארי קינג :
CARTER: Which were very positive. The first thing I asked them to do was agree to accept Israel's right to exist and live in peace, if there was a peace agreement negotiated between the leaders of the Palestinians, Mahmoud Abbas, and the prime minister of Israel, provided it was submitted to the Palestinians later in a pre-vote -- which the Carter Center would be glad to monitor -- and the Palestinians approved it. So that was one thing.
KING: Did they agree with most of what you said?
CARTER: They agreed completely with it. Yes. And they authorized me...
KING: Did they...
CARTER: ...from the top level to make their announcement to the public.
KING: Did they hesitate later?
CARTER: No, they didn't hesitate later. The leader of Hamas is the president, so-called, of the Politburo. And all of those leaders are considered -- are concentrated in Damascus. And so they're the ones that make the decisions.
There were some spokespersons from Hamas who were unidentified -- I don't even know who they were -- that made some statements to Al Jazeera that Hamas would never accept Israel. But I reconfirmed their commitment with their top leadership. There's no doubt about it.
בתרגום חפשי:
התשובות שקיבלתי מהם (חמאס) היו מאוד חיוביות.
הם אשרו שיקבלו את הזכות של ישראל להתקיים ולחיות בשלום,
אם יהיו שיחות בין מנהיגי ישראל והפלסטינאים.
קינג: הם הסכימו עם רוב מה שאמרת?
קרטר:הסכימו לגמרי. כן. אפילו מינו אותי.
קינג: האמנם?
קרטר: מלמעלה הדרגים העליונים הצהירו לציבור.
קינג: והם לא התלבטו אח"כ?
קרטר: לא. מנהיג החמס הוא הנשיא, אפשר להגיד פוליטבירו.
וכל המנהיגים שנחשבו - מתרכזים בדמשק.והם המחליטים.
(ועכשו לפנינים):היו כמה דוברים מחמס שאינם מזוהים - אני אפילו לא יודע מי הם היו -
שנתנו הצהרות לאל ג'זירה, שחמס לעולם לא יקבל את קיום ישראל.
אבל אני שוב מאשר את המחויבות עם המנהיגות העליונה. בלי שום ספק.
לראיון המלא (ויותר מאוחר קליפ של הראיון): CNN
תיכף אמצא גם את הקטע שהוא מכחיש שגם נשיא ארה"ב וגם ישראל התנגדו ליזמה/שיחות שלו.
הוא גם כעס שלחצו על אובמה להתנער ממנו...
|