לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 06-05-2008, 22:42
  משתמש זכר Soloavia Soloavia אינו מחובר  
צחי בן עמי לתחום התעופה הצבאית, חיל האויר ותולדותיו

חבר מתאריך: 17.10.04
האמת - זה רעיון לא רע...
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי nikki28 שמתחילה ב "מקסים לראות איך אתם עוזרים..."

חפש באינטרנט מדריך (MANUAL) של המצלמה, וכך תוכל ללמוד עליה פרטים עוד לפני שאתה ממשש אותה...

לגבי הצילומים - קח בחשבון שהסיכוי שלך לעלות לביניין סמוך - קלושים, אלא אם כן יש לך קשרים מתאימים.

עפ"י התרשמותי - לא בטוח שעדיף לעמוד דווקא על מגדל - המופע (אם מדברים על ת"א) מתקיים לאורך החוף, פחות או יותר בקו שוברי הגלים, כשהמטוסים טסים בגובה נמוך. 200 מ"מ יהיה קצת קצר - אבל טוב יותר מכלום. אם תרצה להכניס גם "קהל" לתמונות - כדאי שתביא גם את העדשה הרחבה...

לגבי פוקוס - זה כבר אינדיבידואלי לעדשה. יש לניקון עדשות מהירות להפליא, וגם כאלה שבא לך לתת להם בעיטה... לפי זה - תחליט אם אתה עובד עם עקיבה אוטומטית או לא. לי יש 80-200 עם צמצם 2.8 (מימי הפילם) ואני חייב להגיד שהיא מהירה כמו שד, ולא מפספסת פוקוס...

כדאי להגדיר מראש (אם זה ניתן) מה הנקודה בה אתה רוצה שהמצלמה תפקס, כך תדע שהמצלמה בוחרת את המטוס עליו אתה מכוון, ולא את הדקל שבדיוק נכנס לך לפריים...

לגבי מהירויות - כמו שניר אמר - זה תלוי בך וביכולת שלך. היו ימים שצילמתי עם עדשת 600 מ"מ במהירות 1/15... הימים האלה עברו. עוד אין לי פרקינסון, אבל אני כבר פחות יציב. כלל האצבע אומר שכדאי לבחור מהירות הגבוהה יותר מאורך המוקד - כלומר בעדשת 200 מ"מ - לא מומלץ לרדת מה-1/250. אני, כמו ניר, מגדיר חשיפה ידנית בה אני קובע את המהירות למה שבא לי (למטוסים מדחפיים ומסוקים - מהירות נמוכה כדי "למרוח" את הלהבים" ובמטוסים סילוניים - מהירות גבוהה. את הצמצם אני מגדיר לפי תכונות העדשה - בד"כ צמצם 8 נותן איכות מיטבית. כדי לא לבזבז זמן - אני מגדיר ISO לאוטומטי). שמתי לב שמד האור לא "עוזר" תמיד, וכדי להימנע משריפה של הפריים - אני מצלם בעדיפות למדידת המרכז (12 מ"מ) ומפצה ל-1- במדידת האור.

תזכור שאתה מצלם בחוף הים, וכמו האור לא צפוייה להוות בעייה...

רעיון טוב נוסף - אולי כדאי להגדיר את ה-WB ידנית, ולא לסמוך על המדידה של המצלמה. הים מחזיר הרבה כחול, וגם השמיים...

ו... קח בחשבון שהפעם הראשונה לא תהיה מי יודע מה.... זה לוקח זמן עד שאתה מכיר את הציוד שלך.

בהצלחה!

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 23:46

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר