לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 07-05-2008, 18:29
  RiU RiU אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.10.06
שלח הודעה דרך ICQ אל RiU שלח הודעה דרך MSN אל RiU
בעיית ניתוקים ב MPLS בלבד(לא מצאתי דרך אחרת לנסח את זה)

קודם כל יתכן והבעיה הספציפית הזאתי קשורה דווקא בתוכנה ולא ברשת אם אכן זה המצב אז בבקשה להעביר לפורום אני פשוט באמת שלא הצלחתי לסווג את הבעיה כבעיית רשת או כבעיית תוכנה....

בכל אופן זה העניין ישבתי אצל חבר שלי בבית וניסיתי לחבר לו ראוטר יש לו מודם מוטורולה 4200 לבן של כבלים , ספק בזק בין לאומי מחובר בצורת MPLS (ללא חייגן) המודם היה מחובר כל הזמן ל USB למחשב נייח... לצערי הרב לא הצלחתי לחבר את הראוטר כי מסתבר בדיעבד לאחר שיחה עם הוט שהכרטיס רשת של המודם פשוט לא תקין וצריך להחליף מודם ניקבע טכנאי לעניין בכל אופן אז רציתי בנתיים שיהיה לו אינטרנט בנייד לחבר את הנייד עם ה USB ופה מתחילה הבעיה..... חיברתי את הUSB והתקנתי את הדרייבר שהיה באתר ברשת הפנימית של הוט (למי שמכיר אתר החייגנים ובדיקות מהירות) המחשב זיהה את המודם יפה , התקין את הכרטיס רשת הוירטואלי , נתן IP של בזק ללא חייגן וניראה בסדר..... התחלתי לגלוש דרך ה IE ואז לאחר 2 דק' שגלשתי קיבלתי לרגע מסך כחול של ה WIN (השגיאה המעצבנת של המסך הכחול) והמחשב עשה כיבוי והפעלה.... הייתי בטוח או שניכנס וירוס או בעיה כלשהי בדפדפן או בתוכנת ה WIN לקחתי את המחשב.... עד שלא פתחתי את הדפדפן הכל עבד תקין ה MSN היה מחובר נהדר ואפילו בREMOTE למחשב שלי בבית עבד תקין... ניסיתי שוב ושוב הבעיה תמיד חזרה עליה רק בדפדפן..... הוצאתי את ה USB מהמחשב וחיברתי את המחשב לרשת של השכנים...... הפלא ופלא , גולש לי נהדר דרך אותו IE בלי ניתוקים בלי בעיות בלי שום דבר רשת של השכנים פיקס ואז פה זה כבר התחיל לבלבל אותי אם IE לא תקין זה אמור לעשות את אותה בעיה גם שם וזה לא עשה, לאחר מכן חיברתי בחזרה את המודם (עשיתי למודם איפוסים וכל מה שאפשר ועדיין אותו דבר ◄ גלישה דרך הדפדפן המחשב מתחיל מהתחלה .
לקחתי שוב את המודם חיברתי אותו דרך ה USB למחשב והפעם עשיתי חייגן VPN לשרתים של 012 עם יוזר שלהם , התחברתי עם החייגן והגלישה ניפלאה עובד נהדר על אותו מחשב אותו מודם אותו כבל USB רק צורת החיבור שונה במקום MPLS חייגן VPN יש לציין שעל המחשב הנייח אותו מודם עם אותו הכבל MPLS גם גולש תקין בלי בעיות.

אני באמת לא יודע איפה התקלה נימצאת סרקתי וירוסים ספייוורים וכדומה. החלפתי יציאות של USB למקרה שאחת היציאות גורמת לקצר. עדיין אותו דבר MPLS בנייד כל הזמן המחשב ניכבה ומופעל מחדש וכל שאר החיבורים שבדקתי עובד פיקס! מחשב אחר MPLS אותו מודם עובד פיקס.

אם למישהו יש הצעות השגות או משהו כזה אשמח לשמוע רעיונות לבדיקות או אם מישהו ניתקל בתופעה הזאתי גם אשמח לרעיונות. אני מניח שהבעיה היא במחשב הספציפי הזה השאלה איפה פרוטוקולים? דרייבר של המודם? בעיית דפדפן או וירוסים לא ניראה לי כי אותו דפדפן עובד תקין על חיבורים דרך ראוטר של השכנים ודרך VPN אז....

כמו שציינתי קודם יתכן והבעיה היא בעיית תוכנה אבל אני באמת לא בטוח ולכן אני מסווג את הבעיה כאן! עמכם הסליחה עם טעיתי!
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 08-05-2008, 19:14
  שימיadmin שימי אינו מחובר  
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"

חבר מתאריך: 25.10.01
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי RiU שמתחילה ב "בעיית ניתוקים ב MPLS בלבד(לא מצאתי דרך אחרת לנסח את זה)"

ניסיתי מספר פעמים לקרוא את ההודעה, אבל הפיסקאות באורך קילומטר וחצי עם חוסר בסימן הפסיק, לא עזרו לי.

בייחוד כשהצלחתי איכשהוא להבין שפעם אחת אתה מתחבר עם חייגן ופעם שנייה בלי, על אותו מודם, דבר, שכידוע, אינו אפשרי כיוון שמהוט אתה מקבל במקרה הראשון IP פנימי ברשת שלהם, ובמקרה השני, IP אמיתי של ספק האינטרנט שלך (ואז, כמובן, לא ניתן יהיה להגיע לשרתי חיוג שנמצאים ברשת הפנימית של הוט)...

איך התחברת עם המחשב לרשת של השכנים - לא ברור. האם גם ב USB? אם לא, מה הבדיקה כאן? זו השוואה של תפוזים לתפוחים...

הדבר היחיד שאולי הצלחתי להבין את זה את הדבר הבא: בעבודה ב USB, כשאתה מעמיס את החיבור (למשל, גלישה באינטרנט) - אז יש מסך כחול. מסך כחול זו לא בעייה ברשתות... זו בעייה בחלונות.

ישן 08-05-2008, 19:59
  RiU RiU אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי שימי שמתחילה ב "ניסיתי מספר פעמים לקרוא את..."

יתכן שהבעיה היא באמת בחלונות כמו שציינתי בהתחלה , אתה טועה בכך שאתה אומר שאין אפשרות להתחבר לשרתי הספק עם חייגן שאתה מחובר ב MPLS. אני מחובר בכלל עם ADSL בבית עם מודם/ראוטר עשיתי חייגן VPN והתחברתי בVPN לשרתים של 012סמייל lns.inter.net.il עם יוזר שלהם (זה היה עלמנת לבדוק משהו) אבל העובדה היא שהצלחתי. כלומר שאתה לא חייב IP מהרשת הפנימית של הוט זה כיוון שהשרתי שלהם הם חיצוניים ואפשר להתחבר עליהם ע"י כל חיבור לרשת האינטרנט (מה שבדיוק קורה כאשר אתה מחובר עם חייגן PPPOE , עם ראוטר , או עם MPLS) וזו עובדה גמורה שאין להתווכח איתה. (הרי שהצלחתי לעשות זאת) בכל אופן זה לא העניין פה.

אני לא מבין איך אני מעמיס על המחשב כאשר אני גולש ב MPLS ואיך אותו עומס לא נוצר שאני גולש עם אותו מחשב עם חייגן VPN רגיל על אותו מודם או שגלשתי עם אותו מחשב על הרשת של השכנים (ולא אלעה אותכם עם הפרטים של איך התחברתי לרשת שלהם עובדה היא שהצלחתי וזה היה רק לצורך בדיקה)
וזו הסיבה שפתחתי את האשכול דווקא ברשתות מה ההבדל בעצם בגלישה באינטרנט דרך MPLS וגלישה ב VPN או דרך ראוטר ולמה גלישה דרך MPLS יותר מעמיס על המחשב?
ישן 08-05-2008, 20:42

בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי RiU שמתחילה ב "יתכן שהבעיה היא באמת בחלונות..."

נראה שאתה צודק, אינטרנט זהב הגדירו את lns.inter.net.il גם על גבי האינטרנט ונראה שהפורט של PPTP פתוח (למה הם עשו את זה? שאלה מעניינת... אבל לא משנה לענייננו - אבל בכלל לא לזה התכוונתי - אני התכוונתי להתחברות על אותו מודם ב MPLS (כשאתה מחובר עם IP אמיתי של הספק) וגם ב VPN (מ IP פנימי של הוט) - וזאת - לחילופין - באופן עצמאי - כאשר זה משהו שהוט קובעים במוקד שלהם, ולא אתה)

מה שאני לא הצלחתי להבין זה איך אתה טוען שאתה לא גולש דרך ה MPLS כשאתה מתחבר ב VPN לספק. אתה הרי כן משתמש במודם, והמודם כן על MPLS - זה שאתה משתמש ברשת האינטרנט כדי להגיע לשרתי החיוג (ועושה, על פניו, לופ מיותר שמאיט לך את התקשורת) לא אומר שאתה לא משתמש ב MPLS...

אם הפסקה הנ"ל מתארת נכון מה שאתה עושה, יש לי הסבר אחד, אמנם קצת מוזר - אבל זה הדבר היחיד שעולה לי בראש - אולי עומס התקשורת רלוונטי כאשר ישנה תעבורה רבה מדי על אמולציית ה USB->Ethernet שבה משתמשים כדי לעבוד עם מודם ב USB, ואילו ב VPN עובר חיבור בודד, של ה tunnel בלבד, וזה מעמיס פחות על דרייבר ההמרה. נקודה נוספת, היא, שכאשר עובדים עם tunnel, ה payload של ה packet-ים לעולם יהיה קטן יותר (ואז הוא אולי לא מגיע לגבול התעבורה המדובר שבו יש באג בדרייבר/חלונות), בגלל שה tunnel עצמו "שותה" כמות מסויימת של בתים כ overhead של הפרוטוקול...

כך או כך - זאת בעיית דרייבר/חלונות...

ישן 08-05-2008, 22:14
  RiU RiU אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי שימי שמתחילה ב "נראה שאתה צודק, אינטרנט זהב..."

תיראה כאשר אני מתחבר ב VPN לספק כלשהו כל התעבורה של האינטרנט עוברת פתאום דרך הספק אם אני מגיע לאתר לדוגמא ה IP שהאתר הזה רואה ומזהה את המחשב שלי דרכו זה ה IP שה ספק מספק לי ולא הIP שאני מקבל מהמודם. אני מסכים איתך לגמריי שלהתחבר ב VPN כשאני מחובר כבר לאינטרנט ב MPLS זה מיותר לגמריי עשיתי את זה רק לשם הבדיקה.

כלומר שהקריסה של המערכת קוראת רק כאשר מגיע אליי מידע מהרשת הפנימית של הוט. הקריסה לא קוראת כאשר מגיע אליי אותו מידע (אני חושב שזה אותו מידע) ממקור אחר כלומר שהמידע מגיע דרך הספק או דרך ה FW של הראוטר של הרשת של השכנים שהתחברתי אליה.

השאלה שלי אם זה יכול להיות שזה בגלל שהרשת הפנימית של הוט מפוצצת בוירוסים ורושעות למינהם (שמעתי שמועות לגבי העניין) ופשוט המידע שמגיע מעמיס על המחשב?

בכל אופן את העניין הזה אני יפנה גם לפורום תוכנה וניראה אם למישהו יהיה רעיון לתת לי בנושא איך לפתור את זה. תודה על העזרה.

בנוסף השבוע מגיע גם טכנאי של הוט להחליף מודם למודם שיכול לעבוד גם עם כבל רשת ואז נוכל לעשות יותר בדיקות. בכל מיקרה אני יעדכן פה את התוצאות לטוב או לרע אני מאמין שאצליח לפתור את זה בסוף!
ישן 08-05-2008, 23:40

בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי RiU שמתחילה ב "תיראה כאשר אני מתחבר ב VPN..."

המידע מגיע אליך בכל מקרה מ 012. זה מה שאני מנסה להסביר לך. העובדה שהוא tunneled דרך חיבור TCP בודד מול מחשב מסויים באינטרנט, עדיין לא הופך אותו ל"לא עובר דרך הרשת הפנימית של הוט", ועדיין אם יש רשת "מפוצצת וירוסים ורושעות למיניהם" (אחת ההנפצות המטופשות ששמעתי, תמסור למי שמסר לך את השמועה, שיש רשת עם יותר "וירוסים ורושעות", ושמה בישראל - א-י-נ-ט-ר-נ-ט) - אתה מחובר אליה והיא יכולה להעביר לך בדיוק את אותו המידע. בכלל, כיוון שאתה מחובר ב MPLS, אתה בכלל לא "ברשת הפנימית של הוט" - per se... כלומר כל מי שמחובר עם חייגן לא איתך באותה הרשת, ולא יכול להגיע אלייך לפני שהוא מתחבר לאינטרנט...

שוב, אני מהמר שזה עניין של payload/MTU

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 07:51

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר