07-05-2008, 18:41
|
|
|
|
חבר מתאריך: 09.08.07
|
|
|
בנימין נתניהו: הבהרתי לאסד שאנחנו נישאר על הגולן
בנימין נתניהו: הבהרתי לאסד שאנחנו נישאר על הגולן
http://62.128.57.2/Olive/AM3/Israel...5%2F06&pageno=1
ישראל היום
הבהרתי לאסד אנחנו נישאר על הגולן
בראיון לרגל יום העצמאות חושף יו"ר האופוזיציה, בנימין נתניהו, כי קיבל מהאמריקנים את ביטול ה"פיקדון" לסורים - ההבטחה לנסיגה מהגולן שמסר יצחק רבין ? הוא לא מבין למה לא מנסים פתרון צבאי לשחרור גלעד שליט, ומבהיר: אין פרטנר פלשתיני, יש פתרון צבאי ? על ראש הממשלה אולמרט: התחושה שקיימת בציבור היא שהוא דואג להישרדותו ולא לעתיד המדינה ולביטחונה ? על שר הביטחון: ברק־ביטחון מנסה לתקן טעויות של ברק־המדינאי ? על שר המשפטים: לא אתייחס לפרידמן, אבל אני גיליתי יחס של כבוד למערכת המשפטית ? על החינוך: כמו שהצלתי את הכלכלה, אציל את החינוך ? ועל העתיד: אני מאוד אופטימי לגבי מדינת ישראל, זה סיפור הצלחה כביר
שלמה צזנה ומתי טוכפלד
טעות של מדינאי אחד, אלף גנרלים לא יכולים לתקן,"אומר בנימין נתניהו לאחר שעה וחצי של ראיון, ומנסה לתמצת את מהות הטעויות המשמעותיות שעושים לדע־ תו ראש הממשלה, אהוד אולמרט, ושר הביטחון, אהוד ברק. כמוהם, גם הוא ראש מפלגה, גם הוא ישב מול ההגה המדיני. הזמן עשה את שלו, אומר נתניהו, כעת העננים התפזרו והבהירות חדה, לא רק לי, גם לציבור.
על ישראל והפלשתינים
"הממשלה הנוכחית בראשות אולמרט וברק לקתה בעיוורון מדיני. הנסיגות החד־צדדיות, הן מגוש קטיף והן מלבנון, יצרו שם שני בסיסי טרור של האיסלאם הקיצוני, שמהם נורו עד היום 8,000רקטות לעבר ישראל. זאת אומרת, שאולמרט וברק מייצרים בעיוורונם המדיני בעיות ביטחוניות ואחר כך הם מנסים לגייס את צה"ל כדי לפתור את הבעיות הביטחוניות שהם יצרו במו ידיהם. אנו לא נלך בנתיב הזה. אנו אומרים זאת בצורה הברו־ רה ביותר: השיטה הזאת, של ויתור על שטחים לפני שיש לך פרטנר אמיתי, לפני שמתנהל מו"מ אמיתי, הוא איוולת מדינית וביטחונית. כרגע אין לנו פרטנר. בחברה הפלשתינית ישנו מצב טרגי. אלו שהיו יכולים לקיים את השלום אינם רוצים בו, ואלה שאולי רוצים בו - אין בכוחם לקיימו. זה המצב האמיתי שאי אפשר להתכחש לו.