03-06-2008, 17:41
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 04.08.07
|
|
|
למי שמתכוון לבטל את המינוי לעתון הארץ - הנה הסברים
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי amit2 שמתחילה ב "הצטרפו ל חרם כלכלי ונטישת המנויים מעיתון הארץ..."
שאולי יניאו אתכם/ן ...
יכול להיות שזה נובע מחוסר הבנה...
2 ביוני 2008
לדר. xxxx xxx ו xxxx xxxx שלום –
תודה על פנייתכם. קיבלתי חמישה מכתבים דומים היום, וחלק מהכותבים ציינו בדאגה שמתנהל נגד העיתון קמפיין מיילים תוקפני, המבוסס על מידע מסולף. יתכן שהמקור הוא בכלל מחוגי ימין קיצוניים, ויתכן כמובן שהוא מבוסס פשוט על אי הבנה.
לגופו של עניין, כחלק מהמשבר העובר על העיתונות המודפסת, חמישה כותבים ועורכים עוזבים את העיתון בעקבות קיצוץ חלק ב'. למען הרקורד, לפחות שניים מהם מחזיקים בדעות הפוכות לאלו של מירון רפופורט, המוזכר במכתבכם. הוא אכן מוכשר, אך החל לכתוב אצלנו רק לפני שלוש שנים, אחרי שפוטר מ"ידיעות אחרונות". עיתונים מנסים לשרוד, ויש לפניהם רק שתי ברירות – להרחיב מאוד את מספר המנויים, או לקצץ בעלויות המערכת. ה"ניו יורק טיימס" פיטר באחרונה 7% מהעיתונאים שלו (חלק מין הסתם אנשי שמאל), וקרוב יותר אלינו, "מעריב" הודיע שהוא מתכוון לפטר 10% מכוח האדם שלו בהמשך השנה. אני מקווה שדרכנו תהיה הפוכה בדיוק, ושנצליח לשכנע בשנה הקרובה אנשים רבים להצטרף לחוג הקוראים של "הארץ". ברור שביטולי מנויים בהקשר זה יכולים רק לדחוף אותנו למסלול ההפוך, ולהניב קיצוץ נוסף.
אין קשר בין המהלך הזה, שהוא אמנם מכאיב אך עדיין מצומצם יחסית למתרחש בעיתונים דומים לנו בעולם, לבין חופשת השבתון של עמירה הס, אשר עליה הוחלט הרבה לפני כניסתי לתפקיד ואשר בסיומה צפויה עמירה לחזור לעיתון, אם כך יהיה רצונה. אין זו חופשתה הראשונה של עמירה, ואין זה נוהג חדש. תום שגב חזר מחופשה ארוכה אף יותר לפני פחות משנה.
למעשה, אם חל שינוי בחודש האחרון – מאז כניסתי לתפקיד – הרי שהוא הפוך בדיוק למתואר במכתבך. לגמרי במקרה, התגלגל ל"הארץ" דווקא בתקופה זו מידע בלעדי אשר עליו ביססנו מאמרים אשר התפרסמו גם הם בהבלטה -- מניעת כניסתו של נורמן פינקלשטיין (יוסי מלמן), ניסיונותיו החדשים של שר המשפטים להשפיע על בית המשפט העליון (שחר אילן, יהונתן ליס), השתלטות עמותת אלעד על מזרח ירושלים (עקיבא אלדר) וכמובן פרשת טלנסקי-מסר (גידי וייץ).
באשר להעברת מדורו של גדעון לוי מהמוסף לעמודי שישי, הרי שזה קרה לפני ארבע שנים, בעקבות חוסר כימיה בין גדעון לבין עורך המוסף אז, רוגל אלפר. אני יצרתי לגדעון את המדור כעורך מוסף הארץ, ב-1994, והמצאתי לו את שמו, "אזור הדמדומים", ואני רואה בו חלק חיוני מהעיתון כולו.
מצער שמתנהל מסע דיזינפורמציה אלים כל כך נגד "הארץ", אבל כעיתון לוחמני אנחנו רגילים להיתקל במסעות הכפשה מאורגנים, ואנו מקווים שנשרוד גם את הקמפיין הנוכחי.
אני מודה לך על העניין שלך ב"הארץ", ומקווה שיש במכתבי זה כדי להפיג את חששותייך.
בכבוד רב,
דב אלפון
עורך "הארץ"
|