13-06-2008, 13:14
|
|
|
|
חבר מתאריך: 12.04.08
|
|
אני גם הייתי בטכני עם 64 נפשי. אותי ועוד כמה עם 64 נפשי שלחו לקורס "אביזרי כנף" שזה ניפוח גלגלים. האוכלוסייה, בהתאם, ובניגוד למקומות אחרים בטכני שהם די סבבה, לא משהו בלשון המעטה. אם הפרופיל שלך הוא זמני לשנה מן הסתם הוא יעלה בעוד שנה אבל שאל קב"ן אם אפשר להעלות אותו לפני כן (צריך לצאת לאבט"ש לפני ולראות וועדה). אתה יכול גם לנסות לראות פסיכולוג שיקבל אותך כחריג גם עם ה64 נפשי לקורס נורמאלי בטכני (אפשר לנסות לעבור הסבה לאלקטרוניקה). אחרי שנה אם תעלה פרופיל נפשי יהייה לך קשה מאוד עד בלתי אפשרי לעבור לקרבי, גם כי יש לך עבר נפשי וגם כי יש לך פז"מ של שנה, ולכן אם אתה רוצה לצאת מומלץ לעשות את זה עכשיו. אני הסברתי להם שאני מתכנן להעלות פרופיל נפשי ושידעתי את זה מהיום שהתגייסתי, ואני מסוגל ורוצה לעשות יותר בצבא מלנפח גלגלים. הסכימו לשחרר אותי והיום אני עובד כללי ומקווה לצאת אחרי העלאת הפרופיל לקורס טוב יותר.
פרופיל נפשי זו המצאה מאוד מעצבנת של צה"ל. מצד אחד צריך למנוע מאנשים עם פרופיל קרבי לצאת יותר מדי בקלות להיות ג'ובניקים גם אם אין להם בעיה אמיתית מבלי לשלם את המחיר, ומצד שני אנשים איכותיים שבאמת לא מסוגלים לזה בגלל סיבות נפשיות אמיתיות נדפקים. אני חושב שכל אחד יסכים שההפרש בין הלחץ הנפשי שיש בלשבת במארב עם נשק ולהיות מוכן להרוג בן אדם לבין להיות, נניח, חובש מרפאה הם די גדולים ובכל זאת מבחינת הצבא מי שלא מסוגל לראשון גם לא מסוגל לאחר.
|